Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

NΔ: "ΦΟΥΛ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ!"


Με το δόγμα νόμος και τάξη στην κορυφή και παράλληλα με το επιχείρημα ότι η Ν.Δ. δεν επιθυμεί και δεν θα κάνει απολύσεις στο δημόσιο τομέα, πορεύεται η αξιωματική αντιπολίτευση μετά από την απόφαση του Eurogroup για το χρέος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε από την πρώτη στιγμή εντολή να ακυρωθεί η επικοινωνιακή προπαγάνδα της κυβέρνησης ότι η χώρα έχει κερδίσει πολλά από τη συγκεκριμένη απόφαση και στέκεται ιδιαίτερα στα υψηλά πλεονάσματα του 3,5% που σημαίνει πιο άγρια λιτότητα.

Με τα εκλογικά σενάρια να παραμένουν ανοικτά και με την ηγεσία της Ν.Δ. να μην αποκλείει εκλογικό αιφνιδιασμό, ο Κυρ. Μητσοτάκης προσπαθεί να ενισχύσει το κεντρικό επιχείρημα του κόμματός του, ότι έρχονται νέα μέτρα και μετά το 2018, δηλαδή νέο μνημόνιο.

Ο ίδιος τοποθετήθηκε και κατά τη διάρκεια της πρόσφατης περιοδείας του στο Δήμο Μεταμόρφωσης, απ’ όπου θέλησε να ακυρώσει το επιχείρημα του Μεγάρου Μαξίμου πως θα κάνει απολύσεις και αφού ξεκαθάρισε ότι δεν έχει σχέδιο απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων, απλά υπεραμύνθηκε της αξιολόγησης.

Λίγο αργότερα, και μετά από την επίθεση που εξαπέλυσε ο Κυρ. Μητσοτάκης στην κυβέρνηση για την υπερφορολόγηση, τη σκυτάλη πήρε ο εισηγητής της Ν.Δ. επί του κρατικού προϋπολογισμού, ο αντιπρόεδρος του κόμματος Κωστής Χατζηδάκης που έδωσε και τον τόνο που θα κινηθεί η αξιωματική αντιπολίτευση στη συζήτηση επί του προϋπολογισμού.

«Φουλ επίθεση σε όλα τα μέτωπα» ήταν το κεντρικό μήνυμα της Ν.Δ., η οποία μετά από τα επεισόδια που έγιναν για μια ακόμη φορά στα Εξάρχεια, επανέλαβε τη δέσμευσή της για επαναφορά της τάξης και της δημόσιας ασφάλειας.

Πέρα από το αίτημα για εκλογές που θα διατυπωθεί εκ νέου από τον Κυρ. Μητσοτάκη στη Βουλή κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, τίθεται και θέμα για την πρόταση της Ν.Δ. κυρίως διότι με την απόφαση του Eurogroup υπάρχει δέσμευση για 3,5% πρωτογενή πλεονάσματα την περίοδο 2018-2021, που ξεπερνά το συνταγματικό βίο της παρούσας κυβέρνησης.

Ουσιαστικά, είτε γίνουν εκλογές την επόμενη περίοδο π.χ. έως τον Μάρτιο ή το φθινόπωρο του 2017, είτε εάν γίνουν εκλογές στη συνταγματική προθεσμία, δηλ. τον Σεπτέμβριο του 2019, και κερδίσει η Ν.Δ. την εκλογική αναμέτρηση και σχηματίσει κυβέρνηση, το πρωτογενές πλεόνασμα δεσμεύει την ίδια.

Άρα τίθεται θέμα επαναδιαπραγμάτευσης, όπως λένε κεντρικά στελέχη της, καθώς τόσο υψηλό πρωτογενές πλεόνασμα δεν βοηθάει την πολιτική της μειωμένης φορολογίας.

Η απάντηση της Ν.Δ. σε αυτό το δεσμευτικό πλαίσιο, αναμένεται να είναι - θα δοθεί μια πρόγευση στην την ομιλία του Κυρ. Μητσοτάκη το βράδυ του Σαββάτου επί του προϋπολογισμού - ένα «ελληνικής ιδιοκτησίας πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και αποκρατικοποιήσεων».

Επί της ουσίας αυτό που θα ζητήσει η Ν.Δ. και το είχε προαναγγείλει παλαιότερα και ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης είναι επαναδιαπραγμάτευση των στόχων για να δοθεί χρόνος στην Ελλάδα, καθώς μια νέα κυβέρνηση με σαφές μεταρρυθμιστικό στίγμα και τις μεταρρυθμίσεις μπορεί να προωθήσει και επιθετικές αποκρατικοποιήσεις να κάνει.

Μ.Α./antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου