Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ! ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ...


Στο φως της δημοσιότητας έρχονται απόρρητα έγγραφα από τον ογκωδέστατο φάκελο του Κωνσταντίνου Καραμανλή που είχε στην κατοχή της η ασφάλεια.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Real News, που δημοσιεύει τον φάκελο κοινωνικών φρονημάτων του Εθνάρχη, η ασφάλεια τον παρακολουθούσε ακόμα και μετά την πτώση της δικτατορίας όταν έγινε εκ νέου πρωθυπουργός, αλλά και κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Στον φάκελο περιλαμβάνονται δημοσιεύματα ελληνικών και ξένων εφημερίδων έως και σοβαρές παρακολουθήσεις του τέως ΠτΔ ενώσω ήταν αυτοεξόριστος στο Παρίσι και σε άλλες πόλεις. Είναι χαρακτηριστικό, σημειώνει το δημοσίευμα, ότι παρακολουθούνταν ακόμα και εκείνοι που έστελναν φακέλους με ευχές στον Κ. Καραμανλή και ήταν, όπως παραδέχονται οι ασφαλίτες «απλοί άνθρωποι της εθνικοφρόνου παράταξης που ποτέ δεν είχαν απασχολήσει τις αρχές».

Ένα από τα στοιχεία που ξεχωρίζουν στο φάκελο του πρώην ΠτΔ είναι ότι από τη 10η Αυγούστου του 1973, όταν η Ελληνική Χωροφυλακή καταθέτει τα έγγραφα που περιέχουν δηλώσεις του Κωνσταντίνου Καραμανλή, αλλά και φωτογραφικά έντυπα που διανέμονταν την εποχή εκείνη στη Δυτική Γερμανία με φωτογραφία του και με κεφαλαία γράμματα από κάτω «Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ».

Στον φάκελο του κ. Καραμανλή υπάρχει επίσης έγγραφο (5/7/1973) που περιέχει τις δηλώσεις του στις οποίες αρνείται οποιαδήποτε ενθάρρυνση σε ενδεχόμενη ανταρσία του Πολεμικού Ναυτικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου