Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

AΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΣ, ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΕΠΙΖΗΜΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ!


H κυβέρνηση προσέτρεξε στα γνωστά παπαγαλάκια της προκειμένου να φτιάξει το προεκλογικό της αφήγημα. Σειρά πήρε η κατάντια της δημοσιογραφίας, η ναυαρχίδα του ομίλου Μπόμπολα, το Έθνος, που παρουσιάζει «αποκλειστικά» τους διαλόγους του Τσίπρα με την Μέρκελ.

Προφανώς στην εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, που εδώ και μήνες κάνει επικύψεις στον Παππά διότι φοβάται… ποινικές διώξεις και άλλα πολλά, η πληροφόρηση έρχεται από Μαξίμου πλευρά, είναι κι αυτό μια κάποια επιτυχία.

Λέει λοιπόν το ρεπορτάζ (το ίδιο πάνω κάτω με την εφημερίδα του Βαξεβάνη, οποία σύμπτωση) ότι πήγε ο λαοπρόβλητος στην Μέρκελ και της είπε: «Κοίτα Άγκελα, δεν είναι καιρός για περιπέτειες, να λύσουμε τα προβλήματα γιατί υπάρχουν ανοικτά το προσφυγικό και το Κυπριακό και δεν πρέπει να υπάρξουν αναταράξεις. Να υπάρξουν ομαλές εξελίξεις».

Αυτό ερμηνεύεται ως τελεσίγραφο του στυλ «Ή βρίσκουμε λύση ή πάμε σε εκλογές, δημοψήφισμα και ποιος ξέρει τι άλλο». Οπότε σύμφωνα με τη λογική του Τσίπρα δεν πρέπει να υπάρξει αναταραχή στην Ελλάδα γιατί θα χάσουν όλοι. Είναι η λογική του «βαράω τα νταούλια και τους ζουρνάδες και χορεύει η Ευρώπη», μόνο που τώρα γελάνε και οι πέτρες.

Ο πρωθυπουργός πάει και παρακαλάει την Μέρκελ να βρει μια λύση που δεν θα έχει μέτρα ώστε να παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Παραβλέπουμε το γεγονός για το ποιος είναι «γερμανοτσολιάς, Μερκελιστής, δούλος της Γερμανίας» και όλα τα άλλα κοσμητικά επίθετα που και ο Τσίπρας χρησιμοποιούσε πριν μερικά χρόνια.

Αυτό που έχει σημασία είναι το υποτιθέμενο τελεσίγραφο του Τσίπρα είναι μια απάτη, για πολλούς και διάφορους λόγους. Ο πρώτος είναι ότι κάθε φορά που έβαλε η Ελλάδα τελεσίγραφο έχασε διότι οι Γερμανοί δεν ενδιαφέρονται για τις επιπτώσεις. Σιγά μη νοιαστεί η Μέρκελ για το αν θα συζητά με τον Μητσοτάκη κι όχι με τον Τσίπρα.

Δεύτερον από μια αναταραχή στην Ελλάδα δεν θα πάθει τίποτε η Ευρώπη, αλλά η χώρα μας. Σε περιόδους κρίσεων όπως αυτές που ο Τσίπρας έχει χτίσει, η ζημιά είναι μόνον για την Ελλάδα και για κανέναν άλλον.

Τι λέει ουσιαστικά ο Τσίπρας; Μην μας πιέζετε γιατί είναι ανοικτό το προσφυγικό. Μα ένα μέρος του προβλήματος αυτός το δημιούργησε και η κυρά Τασία, ο Μουζάλας και όλη αυτή η αριστερή ανοησία του «μπάτε σκύλοι αλέστε». Πόσο χειρότερα μπορεί να γίνουν τα πράγματα; Και γιατί μια πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα θα κάνει χειρότερη την κατάσταση; Ενδεχομένως να έρθουν κάποιοι στην εξουσία που μπορούν να αντιμετωπίσουν καλύτερα τα προβλήματα. Δεν βλέπει η Μέρκελ την ανικανότητα του Τσίπρα και της παρέας του; Δεν βλέπει ότι χάρη στο νόμο Παρασκευόπουλου ένα Αφγανός σκότωσε νεαρή Γερμανίδα;

Επομένως, η επίκληση της αναταραχής στο προσφυγικό είναι ψεύτικη ή μάλλον λανθασμένη και δείχνει την απελπισία του πρωθυπουργού.

Κατά δεύτερον όταν επικαλείται το Κυπριακό τι κάνει. Φοβερίζει τους Ευρωπαίους; Πρώτον τον βασικό λόγο στο θέμα τον έχει ο κυπριακός λαός, τι χώνεται εκεί που δεν τον σπέρνουν ο Τσίπρας; Και δεύτερον γιατί να μην υπάρχει μια άλλη κυβέρνηση που θα κάνει καλύτερη εξωτερική πολιτική; Τι καλό είδαμε δηλαδή με τον ενδοτισμό του ΣΥΡΙΖΑ που είναι έτοιμος να δώσει μερικά νησιά και δεν έγινε και τίποτε;

Αν λοιπόν έγινε αυτός ο διάλογος στην Καγκελαρία που διαρρέουν στους παπαγάλους του… Έθνους οι ινστρούχτορες του Μαξίμου τότε αποδεικνύεται πόσο επικίνδυνος είναι αυτός ο πρωθυπουργός. Στην απελπισία του, και στην απέλπιδα προσπάθειά του να κρατηθεί στην εξουσία χρησιμοποιεί έωλα επιχειρήματα ή βάζει θέματα που ουδόλως ενδιαφέρουν τους Γερμανούς ή γενικότερα τους Ευρωπαίους, εκτός από κάτι τελειωμένους Αριστερούς του Die Linke.

Είναι απελπισμένος, επικίνδυνος και κυρίως επιζήμιος για την πατρίδα.

antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου