Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

37 ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ, 30 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΙ 7 ΠΟΛΙΤΕΣ! ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟ ΟΧΗΜΑ ΚΑΙ ΒΟΜΒΙΣΤΗΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΣΕ 45 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ (ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)



Τουλάχιστον 37 είναι τα θύματα της διπλής βομβιστικής επίθεσης που συντάραξε το βράδυ του Σαββάτου την Κωνσταντινούπολη, όταν έξω από το στάδιο της Μπεσίκτας, μετά το τέλος ποδοσφαιρικού αγώνα, εξερράγη ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο αλλά και ένας βομβιστής αυτοκτονίας. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών, νεκροί είναι 30 αστυνομικοί και 7 πολίτες, ενώ αναφέρεται πως νεκρό είναι ένα ακόμα άτομο αγνώστων στοιχείων, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα πως πιθανώς πρόκειται για τον βομβιστή αυτοκτονίας.
Διπλή ήταν τελικά η βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου έξω από το γήπεδο της Μπεσίκτας προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον 29 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 166 σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό.


Η πρώτη επίθεση που σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους είχε στόχο τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν έξω από το γήπεδο σημειώθηκε με παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητα. Η δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε 45 δευτερόλεπτα αργότερα σε ένα πάρκο σε μικρή απόσταση από το γήπεδο από βομβιστή αυτοκτονίας την ώρα που γύρω του βρίσκονταν αστυνομικοί, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Νουμάν Κουρτουλμούς.


Δείτε περισσότερο φωτογραφικό υλικό και βίντεο ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου