Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

2017…. «ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ» ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ!!! (ΒΙΝΤΕΟ)




Το πολύ ισχυρό σενάριο εντός του 2017 να απωλέσουν τους κυβερνητικούς θώκους τόσο η Ανγκελα Μέρκελ, όσο και ο Αλέξης Τσίπρας, αρχίζει να διαφαίνεται όλο και πιο έντονα.

Τόσο η δημοστικότητα της καγκελαρίου όσο και η αντίστοιχη του Αλέξη Τσίπρα βρίσκονται στα τάρταρα. Στην Γερμανία αυξήθηκαν οι φωνές εναντίον της πολιτικής των «ανοιχτών συνόρων», την οποία υποστήριξε καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης η Γερμανίδα πολιτικός. Στην Κρήτη ο πρωθυπουργός ζήτησε την προστασία ακόμη και της ΟΠΚΕ!

Σύμφωνα με τα γερμανικά Μέσα, υποστηρικτές του κόμματος της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) συγκεντρώθηκαν έξω από το γραφείο της καγκελαρίου, φωνάζοντας συνθήματα «προστατέψτε τα σύνορα» και «αρκετά, πόσες φορές ακόμη;».

Η επικεφαλής του κόμματος, Φράνκι Πέτρι, δήλωσε ότι «δεν μπορούμε να αρνηθούμε τη σύνδεση του τρομοκρατικού χτυπήματος με τη μεταναστευτική πολιτική της Μέρκελ, ούτε ότι δεν αναμένουμε και άλλα χτυπήματα». Την ίδια στιγμή, νεοναζιστικές οργανώσεις που αντιτίθενται στην παρουσία μεταναστών στη Γερμανία, συγκεντρώθηκαν σε σημείο κοντά στην πλατεία του Βερολίνου που σημειώθηκε το τρομοκρατικό χτύπημα, φωνάζοντας συνθήματα για την απομάκρυνση όλων των προσφύγων και των μεταναστών από τη χώρα.

Την απόφαση των Πολ Τόμσεν και Μορίς Όμπστφελντ να δώσουν εκ νέου απαντήσεις στις αιτιάσεις της Κομισιόν θα ακολουθούσε συνέντευξη-βόμβα του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος έχει δίκιο σε όσα υποστηρίζει για το φαύλο και χρεοκοπημένο ελληνικό κράτος. Το δε ΔΝΤ συνεχίζει να γελοιοποιεί τις “συμφωνίες” της Ελλάδας με την Κομισιόν αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Κομισιόν κάνει τα στραβά μάτια στις ελληνικές αλχημείες.

Θέλει όμως πράγματι η Γερμανία να αλλάξει το διεφθαρμένο ελληνικό κράτος ή μήπως αυτό που επιδιώκει ο Σόιμπλε είναι να “καθαρίσει” τη Μέρκελ; Μια Μέρκελ που τον αγνόησε επικίνδυνα στην διάρκεια της επίσκεψης Τσίπρα μια και ο Γερμανός υπ. Οικονομικών παρέμεινε εκτός κάδρου. Μήπως είναι οι ίδιοι οι Γερμανοί που επιβραβεύουν με τον τρόπο τους εκείνους που λάδωσαν για λογαριασμό τους Έλληνες αξιωματούχους; Τι άλλο να σκεφθείς όταν ο σημερινός πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI) κ. Ούλριχ Γκρίλο υπήρξε πρόσωπο κλειδί στις “ελληνικές” μίζες των εξοπλιστικών.

Το γερμανικό Der Spiegel είχε δώσει στη δημοσιότητα νέα στοιχεία για την πιθανή εμπλοκή του νυν προέδρου της Ομοσπονδίας Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI) Ούλριχ Γκρίλο στο σκάνδαλο των δωροδοκιών στα ελληνικά εξοπλιστικά προγράμματα.

Πρόκειται για τριμηνιαίες εκθέσεις που συνέτασε ο κατηγορούμενος στην υπόθεση των εξοπλιστικών και εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας STN ATLAS στην Ελλάδα κ. Παναγιώτης Ευσταθίου, με αποδέκτη τον κ. Γκρίλο, ο οποίος τότε ήταν διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης.

Όπως υποστηρίζει ο κ. Ευσταθίου, μόνον από το ύψος της προμήθειάς του, η ηγεσία της STN ATLAS θα έπρεπε να είχε γνώση για τη δωροδοκία.

Επιπλέον, σε μία από αυτές τις εκθέσεις, και συγκεκριμένα σε αυτή που φέρει την ημερομηνία 30 Ιουνίου 2000, γίνεται αναφορά σε συνάντηση του κ. Γκρίλο και δύο μάνατζερ της STN ATLAS με τον Αντώνη Κάντα, τότε γενικό διευθυντή εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, δηλαδή το άτομο που πιθανολογείται να δωροδοκήθηκε από τον Παναγιώτη Ευσταθίου. Ως αντικείμενο της συνομιλίας Γκρίλο – Ευσταθίου η έκθεση αναφέρει: «Πορεία και τις προτεραιότητες (Status und Prioritäten) τρεχόντων προγραμμάτων της STN ATLAS στην Ελλάδα». Σε επικοινωνία που είχε το Der Spiegel με τον κ. Γκρίλο ο νυν πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γερμανικών Βιομηχανιών δηλώνει ότι μετά από σχεδόν 14 χρόνια δεν είναι σε θέση να θυμάται εάν διάβαζε αυτές τις εκθέσεις και ποιοι ήταν οι συνομιλητές του όταν επισκέφτηκε την Αθήνα. Τονίζει ωστόσο πως «μια τυπική επίσκεψη στον ανώτατο προμηθευτή», δηλαδή στον κ. Κάντα, δεν θα ήταν καθόλου ασυνήθιστη.

«Για υποτιθέμενες δωροδοκίες δεν είχα καμία γνώση», επισημαίνει ο κ. Γκρίλο.

Ας σημειωθεί ότι το όνομα του κ. Γκρίλο δεν περιλαμβάνεται στις έρευνες που διενεργούν οι εισαγγελικές Αρχές τόσο στην έδρα της STN ATLAS στη Βρέμη, όσο και στην Αθήνα. Σωστά! Ποιος θα τολμούσε να ακουμπήσει τον σημερινό πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γερμανικών Βιομηχανιών;

Ο Ευσταθίου λοιπόν πολύ έξυπνα σεντράρει τον πανίσχυρο Γερμανό βιομήχανο και σου λέει αν με κλείσετε εμένα φυλακή είναι σαν να φωτογραφίζει η Ελλάδα τον πρόεδρο των Γερμανών βιομηχάνων ως τον άνθρωπο που έδινε τις μίζες στους Έλληνες λαμόγια. Ποια “ανεξάρτητη” ελληνική δικαιοσύνη θα ακουμπήσει τους ανθρώπους που λάδωνε ο πολύς κος Γκρίλο;
Έχουν λοιπόν λόγους οι Γερμανοί να αλλάξει το ελληνικό κράτος; Ή μήπως τους βολεύει αφάνταστα να έχουν απέναντί τους μια ζητιάνα χώρα, με βαθιά διεφθαρμένο κρατικό μηχανισμό, η οποία εκτός των άλλων είναι και χωματερή “ανθρώπινων αποβλήτων” από τις χώρες του τρίτου κόσμου;
Κι αυτό γιατί αναρωτιέται κανείς πως είναι δυνατόν μετά από 7 κολασμένα μνημονιακά χρόνια τα αίτια της Χρεοκοπίας ήτοι: η Διάτρητη Δικαιοσύνη, το Πελατειακό Κράτος-τέρας και η Διαπλοκή της πολιτικής εξουσίας με τους Ελληνες ολιγάρχες, παραμένουν ανέγγιχτα και δίχως οι δανειστές να δείχνουν ουδεμία διάθεση να επιβάλλουν τους όρους τους.

Εάν ήθελαν οι Θεσμοί να αντιμετωπίσουν πραγματικά την Κρίση στην Ελλάδα θα το είχαν κάνει ήδη.
Στην συνέχεια θα ερχόταν να προστεθεί και το Προσφυγικό που θα έκανε τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα αντιμετωπίσιμα.
Ο τρόμος στο Βερολίνο θα στοιχίσει στη Μέρκελ. Οσο για τον Τσίπρα γνωρίζει πως η Καγκελάριο που την αποκαλούσε κάποτε ειρωνικά Μαντάμ είναι η τελευταία ισχυρή σύμμαχός του. Η Ευρώπη κλίνει επί ακρο-Δεξιά και ο αντιμνημονικός Τσίπρας των Αγανακτισμένων ετοιμάζεται να υπογράψει μία ακόμη Επιστολή Μετανοίας ελπίζοντας ότι θα κερδίσει λίγες ακόμη τζούρες εξουσίας… «ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΟΤΟΚΑΛΙ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου