Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016

«ΛΟΥΤΡΟ ΑΙΜΑΤΟΣ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ: 14 ΝΕΚΡΟΙ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ISIS! (ΦΩΤΟ)


Τρομακτικές οι απώλειες για τον τουρκικό Στρατό μέσα σε μια μόλις μέρα. Όπως ανέφερε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT 14 τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σήμερα σε μάχες με την ISIS στα περίχωρα της al-bab στη Συρία.

Πιο συγκεκριμένα οι 10 τούρκοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους σε τρεις διαφορετικές επιθέσεις αυτοκτονίας που πραγματοποίησε η ISIS ενώ 4 ακόμη είχαν σκοτωθεί νωρίτερα σε άλλες μάχες.Σύμφωνα με το τουρκικό γενικό Επιτελείο οι απώλειες της ISIS ανήλθαν 138 ενόπλους. Σύροι αντάρτες που υποστηρίζονται από την Τουρκία πολιορκούν επί εβδομάδες την πόλη που τελεί υπό τον έλεγχο των ισλαμιστών.


Ήδη περίπου 20 Τούρκοι στρατιώτες ακόμη είχαν σκοτωθεί στην επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη» που εξαπέλυσε περίπου πριν από τέσσερις μήνες ο τουρκικός στρατός για να απωθήσει την ISIS από τη βόρεια Συρία ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των απωλειών σε 35 περίπου στρατιώτες.


Νωρίς σήμερα το πρωί ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε ότι οι αντάρτες που υποστηρίζει η Τουρκία απέκτησαν τον πλήρη έλεγχο του αυτοκινητόδρομου που συνδέει την al-Bab με το Χαλέπι και πως αεροσκάφη της τουρκικής Αεροπορίας κατέστρεψαν 48 στόχους της ISIS σκοτώνοντας 15 τζιχαντιστές.Όλα αυτά τη στιγμή που ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν δήλωσε σήμερα ως οι δυνάμεις του τουρκικού Στρατού και του FSA έχουν περικυκλώσει την al-Bab και οι ένοπλοι της ISIS πολεμούν για τη ζωή τους, όπως είπε χαρακτηριστικά.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου