Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

ΜΙΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ… ΦΡΟΥΡΑΡΧΟ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ!



Γράφει ο Αντίοχος

Αμέσως μετά την πραγματικά χειμαρρώδη ομιλία του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Ν. Γ. Μιχαλολιάκου, στην ολομέλεια της βουλής τους, τον λόγο πήρε ο μπολσεβίκος αντιπρόεδρος της κατοχικής –και στημένης στα… τέσσερα- συγκυβέρνησης, Δραγασάκης, ο οποίος «έδωσε μία οφειλόμενη απάντηση στους χρυσαυγίτες» – σύμφωνα με τους συριζομούρηδες διαδικτυακούς τυφλοπόντικες των υπογείων του Μαξίμου.

Πιο συγκεκριμένα, ο… φρούραρχος (καθότι προ ετών, ως αντιπρόεδρος της βουλής, είχε θιγεί όταν ο συναγωνιστής βουλευτής Ηλιόπουλος είχε αποκαλέσει τον Τσίπρα “mister Tsipra” και κάλεσε τον… φρούραρχο της βουλής να επέμβει) κατηγόρησε την Χρυσή Αυγή για… πατριδοκαπηλεία.

Βεβαίως, είναι οξύμωρο ένα ορφανό του θεωρητικού του αντιπατριωτισμού Μαρξ («κάτω τα σύνορα και οι πατρίδες» – «προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε», κ.τ.λ.), να μιλάει για… πατρίδα.

Από κει και πέρα, ο παρολίγον αρχηγός του ΚΚΕ (έχασε με 4 ψήφους διαφορά από την Παπαρήγα – 57 έναντι 53) Δραγασάκης δεν είναι χτεσινός στην πολιτική, γι’ αυτό θα έπρεπε γενικώς να προσέχει τι λέει και να μην προκαλεί το κοινό αίσθημα.

Τι εννοούμε; Ο λεγάμενος ήταν αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών το 1990, στην οικουμενική κυβέρνηση Ζολώτα, όταν έγινε απευθείας ανάθεση της ψηφιοποίησης των τηλεφώνων στην Siemens, με απόφαση των τριών πολιτικών αρχηγών! Προ ολίγων ετών (το 2010), ο τέως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ –και έντιμος άνθρωπος- Περικλής Κοροβέσης, είχε κατηγορήσει ευθέως τους Δραγασάκη και Κουβέλη (ήταν κι αυτός υπουργός τότε…), για σχέσεις… στοργής με την εταιρεία Siemens. Ας θυμηθούμε τις καταγγελίες του:

«Υπάρχει ένα επίσημο στοιχείο, δηλαδή οι υπογραφές των Κ. Μητσοτάκη, Α. Παπανδρέου και Χ. Φλωράκη, για να κατακυρωθεί το 1990 το έργο της ψηφιοποίησης του ΟΤΕ στη Siemens. Αν ήμασταν στην Αμερική και γινόταν μια δίκη σκανδάλων θα κάθονταν και αυτοί (σ.σ. ο Δραγασάκης και ο Κουβέλης) στο σκαμνί. Πρέπει να μιλήσουν. Και υπάρχει ακόμη ένα στοιχείο, με όρους ψυχαναλυτικούς: Τα επόμενα χρόνια έδειξαν μια ενοχική στάση. Απολογήθηκαν και είπαν ότι εμείς δεν κάναμε τίποτα. Δεν είπαν ότι εμείς μετείχαμε στην κυβέρνηση, πήραμε αυτά τα μέτρα και να βγουν επιθετικά, ώστε να δείξουν ποια ήταν η θέση τους».

Ποια ήταν η απάντηση – του επίσημου ΣΥΡΙΖΑ κι όχι των καταγγελλομένων Δραγασάκη και Κουβέλη, που σιώπησαν ένοχα; Ότι ο Κοροβέσης υπονομεύει την… ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα συμπεράσματα δικά σας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου