Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

TEΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΙΑ! "ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΗΝ ΠΑΙΖΕΤΕ!"


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας το βράδυ της παρασκευήςστην πόλη των Ιωαννίνων διατύπωσε την ανησυχία για τα εθνικά μας θέματα, αλλά και αυστηρή προειδοποίηση προς όλες τις πλευρές με την φράση, «Με την Ελλάδα μην παίζετε!».

«Είμαστε σήμερα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, «αντικριστά με την ιστορία σε μια δύσκολη καμπή για την πατρίδα μας, σε μια εποχή που η οικονομική κρίση από τη μία και η έλλειψη εθνικής στρατηγικής από την άλλη, εμφανίζουν την Ελλάδα πιο αδύναμη από κάθε άλλη στιγμή σε ολόκληρη τη Μεταπολίτευση». Παρατήρησε μάλιστα ότι όλο αυτό συμβαίνει, «δυστυχώς, σε μια εποχή μεγάλης διεθνούς κινητικότητας που προκαλεί ανησυχία σε ό,τι αφορά στα δικά μας εθνικά συμφέροντα».

Η Τουρκία είναι απρόβλεπτη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα


Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφερόμενος στο Κυπριακό σημείωσε ότι βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή. «Στηρίζουμε τις προσπάθειες του Προέδρου Αναστασιάδη για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό πρόβλημα. Και ακολουθούμε σταθερά το δόγμα “η Κύπρος αποφασίζει και η Ελλάδα συμπαρίσταται”» επεσήμανε.

Διατύπωσε την άποψη ότι η Τουρκία, «ειδικά μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, εμφανίζεται απρόβλεπτη» και εξαπέλυσε επίθεση κατά του Ερντογάν: «Οι δηλώσεις Ερντογάν για τη Συνθήκη της Λωζάνης αμφισβητούν το θεμέλιο των διμερών μας σχέσεων και απειλούν με αποσταθεροποίηση την ευρύτερη περιοχή. Η συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας για το προσφυγικό κρέμεται από μια κλωστή. Και αν καταρρεύσει, οι συνέπειες για τη χώρα μας είναι ανυπολόγιστες» προειδοποίησε.

Οι κινήσεις της Αλβανίας είναι απαράδεκτες

Ο Κ. Μητσοτάκης παράλληλα έθιξε και τις σχέσεις με την Αλβανία η οποία «με μια σειρά δηλώσεων και πράξεων “ανοίγει” σχεδόν όλα τα θέματα των διμερών μας σχέσεων, προσθέτοντας μάλιστα και το ανύπαρκτο ζήτημα του δήθεν “Τσάμικου”. Θέτει ανύπαρκτα ζητήματα, την ώρα που η ίδια προχωρά σε απαράδεκτες ενέργειες, όπως το γκρέμισμα σπιτιών Ελλήνων στη Χειμάρρα ή τη διακίνηση προπαγανδιστικού εθνικιστικού υλικού από υπαλλήλους του Υπουργείου των Εξωτερικών. Την ίδια ώρα που δεν συνεργάζεται για να προχωρήσουν κοινώς επωφελή ζητήματα, όπως η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών των δύο χωρών».

Κατά τον πρόεδρο της ΝΔ «ίσως κάποιοι πιστεύουν ότι είναι ευκαιρία να εκμεταλλευτούν τα σημερινά προβλήματα της Ελλάδας για να αλλάξουν ισορροπίες και δεδομένα στην περιοχή».

Ωστόσο υπενθύμισε ότι «η Ελλάδα για 10ετίες είναι πυλώνας σταθερότητας στα Βαλκάνια και στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Έχει σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με τα γειτονικά κράτη, έχει δείξει την αλληλεγγύη της στα δύσκολα χρόνια των γειτόνων μας, στήριξε την ευρωπαϊκή προοπτική τους» και προειδοποίησε: «Η στήριξη αυτή όμως δεν μπορεί, ούτε και πρέπει να ερμηνεύεται ως κάποιου είδους “λευκή επιταγή”. Ειδικά όταν με ενέργειες και παραλείψεις πλήττεται ο σεβασμός των σχέσεων καλής γειτονίας. Γι’ αυτό, εδώ από τα Γιάννενα, θέλω να στείλω προς όλες τις πλευρές ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Με την Ελλάδα μην παίζετε!»».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου