Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016

"MΠΟΥΡΙΝΙ" ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ "ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ"! ΣΦΟΔΡΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ - ΕΚΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΠΤΗΣΕΩΝ! (ΦΩΤΟ)


Επτά πτήσεις έλαβαν οδηγία από τον πύργο ελέγχου να κατευθυνθούν για προσγείωση στο αεροδρόμιο των Χανίων - Δύο πτήσεις ακυρώθηκαν και άλλες δέκα αναμένεται να φτάσουν στον διεθνή αερολιμένα της Αθήνας με σημαντική καθυστέρηση

Η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει και την Αττική δεν άφησε ανεπηρέαστο και το διεθνές αεροδρόμιο των Σπάτων, «Ελ. Βενιζέλος», καθώς επτά πτήσεις έλαβαν οδηγία από τον πύργο ελέγχου να κατευθυνθούν για προσγείωση στο αεροδρόμιο των Χανίων.

Εκτροπές πτήσεων έγιναν και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, καθώς, λόγω της κακοκαιρίας και για λόγους ασφαλείας, σταμάτησε ο ανεφοδιασμός καυσίμων.

Δύο πτήσεις ακυρώθηκαν (της Olympic Air, από τα Γιάννενα και τη Μυτιλήνη) και άλλες δέκα πτήσεις αναμένεται να φτάσουν στον διεθνή αερολιμένα της Αθήνας με σημαντική καθυστέρηση (ήτοι, μετά τις 23:00).

Σύμφωνα με πληροφορίες από το «Ελ. Βενιζέλος», αυτή την ώρα οι καιρικές συνθήκες στα Σπάτα, όπου προηγήθηκε σφοδρή καταιγίδα, αρχίζουν να βελτιώνονται, με αποτέλεσμα η κατάσταση με τις πτήσεις να εξομαλύνεται σταδιακά.

Ωστόσο, αν και η αρχική εκτίμηση ήταν ότι η πλήρης εξομάλυνση των πτήσεων θα καταστεί εφικτή μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, από τον πίνακα αφίξεων του αεροδρομίου προκύπετι ότι θα υπάρχουν καθυστερήσεις στις πτήσεις και μετά τις 00:00.

Δείτε την πρόγνωση του καιρού για την περιοχή των Σπάτων, από το μετεωρολογικό σταθμό του meteo.gr στο αεροδρόμιο, για τις επόμενες ώρες:Πολύ ισχυροί είναι οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή του αεροδρομίου αυτές τις ώρες. Η κατάσταση δεν αναμένεται να βελτιωθεί τα επόμενα δύο εικοσιτετράωρα, ενώ προβλέπονται σχεδόν θυελλώδεις και θυελλώδεις άνεμοι το βράδυ της Τετάρτης προς την ΠέμπτηΟ αρχικός πίνακας των πτήσεων που εξετράπησαν ή ακυρώθηκαν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου