Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

ΘΑΥΜΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ; ΜΟΝΑΧΕΣ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΛΑΜΑΝΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑΝ ΟΤΙ ΕΙΔΑΝ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΑ "ΔΑΚΡΥΖΕΙ"(ΦΩΤΟ)


Ένα ιδιαίτερο γεγονός συνέβη στην Κύπρο πριν από μερικές ημέρες. Μοναχές στο Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Αλαμάνου, ένα από τα μεγαλύτερα γυναικεία Μοναστήρια του νησιού, ανέφεραν ότι είδαν την εικόνα του Αγίου Γεωργίου να «δακρύζει».

Η είδηση για την εικόνα του Αγίου Γεωργίου που δάκρυσε, έκανε γρήγορα το γύρο του διαδικτύου και είχε ως αποτέλεσμα πολλοί πιστοί να σπεύσουν να την δουν από κοντά και να την προσκυνήσουν.


Ο υπεύθυνος θρησκευτικής διαφώτισης της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού, Σταύρος Ολυμπίου, 0 Μητροπολίτης Λεμεσού, αφού ενημερώθηκε για το συμβάν, έδωσε οδηγίες να εξετάσουν την εικόνα ειδικοί.

Η εικόνα, η οποία κοσμεί το εξωτερικό της Εκκλησίας, αναπαριστά τον Άγιο Γεώργιο έφιππο να σκοτώνει το δράκο, ενώ το δάκρυ φαίνεται να κυλά από το άλογο του Αγίου.

Σύμφωνα με την παράδοση, τον Μεσαίωνα οι κάτοικοι της Κύπρου υπέφεραν από την επιδημία της πανούκλας και πολλά χωριά εξαφανίστηκαν από την αρρώστια. Το νησί σώθηκε χάρη στην παρέμβαση του Αγίου Γεωργίου, ο οποίος σκότωσε τον δράκο που σκορπούσε την θανατηφόρα ασθένεια. Από τότε έγινε προστάτης πολλών χωριών του νησιού, οι οποίοι έχτισαν δεκάδες ναούς προς τιμήν του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου