Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ! ΠΑΡΤΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ!!



Η καταπολέμηση της διαφθοράς σε όλους τους τομείς του δημόσιου βίου αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η «Εφ.Συν.», τρανταχτή εξαίρεση και αρνητικό παράδειγμα στην κυβερνητική διακήρυξη για τη μάχη κατά της διαπλοκής σε κάθε επίπεδο συνιστά μια υπηρεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Αυτόνομος Οικοδομικός Οργανισμός Αξιωματικών (ΑΟΟΑ). Κύριο αντικείμενό του είναι η κάλυψη και η παροχή διευκολύνσεων για τις στεγαστικές ανάγκες των στρατιωτικών.


«ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ»

Διάφορα κέντρα με προσβάσεις ή παρελθόν στον ΑΟΟΑ παρατηρείται ότι επιχειρούν να επηρεάσουν και να παραπλανήσουν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αμυνας, εμφανίζοντας όσα ύποπτα συμβαίνουν στον Οργανισμό ως προσπάθεια νεαρών στην ηλικία αξιωματικών –μη μελών του ΑΟΟΑ– να «αμαυρώσουν» το «θεάρεστο» έργο του!

Υποδεικνύουν δε στον Πάνο Καμμένο –γεννώντας εύλογα ερωτήματα για τη σπουδή τους– να προβεί σε άμεση απομάκρυνση των στρατιωτικών αυτών που θεωρούνται εμπόδιο, προφανώς επειδή αρνούνται να παρανομήσουν, και στη θέση τους να συγκροτηθεί «άτυπο συμβούλιο» από παλιά στελέχη και πρώην υπαλλήλους του ΑΟΟΑ…

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά: Κατ’ αρχάς, μια από τις σκανδαλώδεις πρωτοτυπίες του Αυτόνομου Οικοδομικού Οργανισμού είναι το γεγονός ότι δεν συντάσσει και δεν δημοσιοποιεί ισολογισμούς, δημιουργώντας ένα πέπλο μυστηρίου για την αξιοποίηση και κατάληξη των πόρων του, οι οποίοι προέρχονται από τις εισφορές των μελών-αξιωματικών.

Μια από τις πολυκατοικίες που έχτισε λοιπόν, ήταν στη Λάρισα (επί των οδών Ιουστινιανού, Κομνηνών και Μιαούλη Γαλάτη) με δικαιούχους 28 ανώτατους στρατιωτικούς εν αποστρατεία, οι οποίοι συμφώνησαν να λάβουν από ένα διαμέρισμα, αποπληρώνοντας το τίμημα με μηνιαία παρακράτηση από τη σύνταξή τους. Προς έκπληξή τους όμως, διαπίστωσαν στην πορεία ότι η κατασκευή είχε υπερκοστολογηθεί κατά 1.403.000 ευρώ!

Οι εξαπατηθέντες στρατιωτικοί, κατόπιν όλων αυτών, με οργή και απογοήτευση, δηλώνουν εμβρόντητοι στο ίδιο εξώδικο που έχει στη διάθεσή της η «Εφ.Συν.», καταγγέλλοντας τον «δημόσιου, μη κερδοσκοπικού και κοινωφελούς σκοπού» Οργανισμό τους ότι καρπώθηκε σε βάρος τους «απροκάλυπτα υπέρμετρα χρηματικά ποσά, προσμετρώντας στην κοστολόγησή τους, αυθαίρετα και ασύμβατα προς τον νομοθετικό κανονισμό κοστολόγησης ενός έργου, παράνομα και κραυγαλέα αδικαιολόγητα κονδύλια που παραβιάζουν τις νομοθετικές διατάξεις».

Ποικίλες συζητήσεις προκαλεί το θέμα ενός οικοπέδου ιδιοκτησίας του Οργανισμού στην περιοχή του Δήμου Παπάγου-Χολαργού (όπου εδρεύει ο ΑΟΟΑ), για το οποίο πριν από περίπου πέντε χρόνια ο τοπικός δήμος είχε ενδιαφερθεί να το αγοράσει καταβάλλοντας τίμημα ύψους 5 εκατ. ευρώ με την αντικειμενική αξία του ακινήτου να είναι σχεδόν διπλάσια. Η αγοραπωλησία όμως δεν προχώρησε, διότι το ποσό κρίθηκε χαμηλό εκ μέρους της διοίκησης του Οργανισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου