Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΛΑΣ.! ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΓΚΙΝΗ ΑΠΟ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ


Σε κατάληψη του κτιρίου «Γκίνη» στο Πολυτεχνείο προχώρησε το πρωί της Πέμπτης ομάδα αντιεξουσιαστών, προκαλώντας πονοκέφαλο στην ΕΛ.ΑΣ.


Κάθε χρόνο την ώρα που ξεκινά η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, οι πύλες του Πολυτεχνείου κλείνουν και ξεκινά η περιφρούρηση του χώρου.

Όμως, φέτος την κατάσταση περιπλέκει η κατάληψη, αφού αν κλείσουν οι πύλες, θα παραμείνουν στο ΕΜΠ οι καταληψίες.


Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την 43η επέτειο του Πολυτεχνείου

Έχουν ήδη σχεδιαστεί δρακόντεια μέτρα για την πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία υπό τον φόβο επεισοδίων.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι μετά την κατάληψη του κτιρίου Γκίνη το Πολυτεχνείο μπορεί να λειτουργήσει και πάλι ως ορμητήριο για επιθέσεις με μολότοφ, όπως συνέβη και την Τρίτη.

Οι καταληψίες έχουν αναρτήσει ανακοίνωση στο διαδίκτυο, στην οποία αναφέρονται και στους συλληφθέντες των επεισοδιών της 15ης Νοεμβρίου.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Σήμερα 17/11/2016 καταλαμβάνουμε το κτήριο Γκίνη στο Πολυτεχνείο αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη για την περιφρούρησή του με κάθε διαθέσιμο μέσο.

»Σπάμε στην πράξη τον αποκλεισμό που για χρόνια επιβάλλουν οι κομματικοί και κρατικοί μηχανισμοί προκειμένου να κρατήσουμε το χώρο κατά τη διάρκεια της μέρας ελεύθερο, ανοιχτό και προσβάσιμο σε όσες και όσους επιλέγουν το δρόμο της σύγκρουσης και της εξέγερσης.

»Δεν ξεχνάμε τους πεσόντες του κοινωνικού πολέμου εν καιρώ δημοκρατίας.

Καμία δίωξη στους/στις συλληφθέντες/συλληφθείσες της 15ης Νοέμβρη.

»ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ! ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!

Αναρχικές/Αναρχικοί»

Ένταση στο ΑΠΘ

Ένταση επικράτησε γύρω στις 10:00 στην είσοδο της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όταν μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ έφθασαν για να καταθέσουν στεφάνι στο μνημείο για τους νεκρούς της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προπηλακίστηκαν από μέλη φοιτητικών παρατάξεων του χώρου της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, τα οποία τους έφραξαν τον δρόμο προς το μνημείο. Κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησαν να προσεγγίσουν το μνημείο μπαίνοντας από άλλη είσοδο της Σχολής, άλλα έγιναν αντιληπτά και τελικά αποχώρησαν.

«Γι άλλη μια φορά κάποιοι μας εμπόδισαν να καταθέσουμε στεφάνι. Δηλώνουμε ότι θα τιμούμε του αγωνιστές του Πολυτεχνείου με τον τρόπο που εμείς επιλέγουμε. Δηλώνουμε ότι δε μας σταμάτησε η χούντα, δεν μπορεί να μας σταματήσει κανείς από το να τιμήσουμε τους συναγωνιστές μας, όλους αυτούς που βγήκαν μπροστά δίνοντας την ελευθερία και κάποιοι το αίμα τους, για να αποκατασταθεί η Δημοκρατία και η ελευθερία στον τόπο μας» δήλωσε ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Α' Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Δημητριάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου