Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ! ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ! ΕΥΤΥΧΙΑ ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ ΣΤOΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ!



Ο Ελληνας πρωθυπουργός αγωνιά να κλείσει η αξιολόγηση πριν ορκισθεί ο Τραμπ

Eυτυχία, δώστα όλα στους θεσμούς. Πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση πριν ορκιστεί ο Ντόναλντ Τραμπ…

Αυτή είναι η οδηγία που έλαβε η Αχτσιόγλου από τον Ελληνα πρωθυπουργό, ο οποίος τρέμει πλέον στην ιδέα ότι ο Τραμπ θα παρέμβει στο ΔΝΤ κάνοντας στην ουσία αδύνατη την ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης. Σύμφωνα με πληροφορίες του “Κουρδιστού Πορτοκαλιού” Σόιμπλε και Τραμπ βρίσκονται πλέον σε ανοιχτή γραμμή αποφασισμένοι να τελειώνουν με το παπατζιλίκι των κρατιστών της Αθήνας. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει συνειδητοποιήσει πλέον πως έναν δεν έχουν τελειώσει όλα ως τη μέρα που θα ορκιστεί ο Τραμπ είναι χαμένος από χέρι.

Στο μεταξύ στο επιτελείο του νέου πλανητάρχη έχουν αρχίσει να καταφθάνουν ήδη “ενημερωτικές εκθέσεις” για το διεφθαρμένο ελληνικό πελατειακό κράτος οι οποίες καταλήγουν στο συμπέρασμα πως τα δις ευρώ που δίνει το ΔΝΤ στην Ελλάδα είναι πεταμένα λεφτά. Διαβάστε εδώ και το σχετικό ρεπορτάζ του “Κουρδιστού Πορτοκαλιού”.

Ο Τσίπρας λοιπόν τρέμει στην ιδέα ότι ο Τραμπ θα παρέμβει στο ΔΝΤ ζητώντας ενημέρωση για την Ελλάδα και κάνει ότι μπορεί να κλείσει η αξιολόγηση πριν μας πάρουν χαμπάρι οι νέοι ένοικοι του Λευκού Οίκου.

Στη μία το μεσημέρι-σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα- θα ξεκινήσει η κρίσιμη συνάντηση των επικεφαλής κλιμακίων (ΕΕ, ΕΚΤ, ΕΜΣ, ΔΝΤ) με την υπουργό Εργασίας κυρία Έφη Αχτσιόγλου, έχοντας λάβει τις οδηγίες που της έδωσε το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο επισκέφθηκε για τον σκοπό αυτό, θα απαντήσει στους δανειστές αν αποδέχεται τις αξιώσεις τους για απελευθέρωση ή διπλασιασμό τουλάχιστον του ορίου στις ομαδικές απολύσεις, για τους περιορισμούς στις απεργίες αλλά, κυρίως, για το νέο μοντέλο εργασιακών σχέσεων και τι θα ισχύσει με τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Ηδη όμως η ελληνική πλευρά, στην αγωνιώδη προσπάθειά της για επίτευξη συμφωνίας, έχει εγκαταλείψει την «κόκκινη γραμμή» της στο θέμα των ομαδικών απολύσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση δεν δηλώνει πλέον ότι θα περιμένει την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τις ομαδικές απολύσεις στην ΑΓΕΤ-Lafarge, αλλά δείχνει διατεθειμένη να προχωρήσει σε αλλαγές στο ισχύον πλαίσιο, ώστε να προβλέπεται μόνο προέγκριση των απολύσεων από το υπουργείο Εργασίας, εφόσον συμφωνούν εργαζόμενοι και εργοδότες.
Οσον αφορά στο δημοσιονομικό πεδίο, στις 3.30 το μεσημέρι, οι υπουργοί κ.κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Χουλιαράκης θα παρουσιάσουν στους θεσμούς τον νέο προϋπολογισμό και τα μέτρα της διετίας 2017-2018. Η κυβέρνηση θα προβάλει την υπερείσπραξη των φόρων και την υπερβάλουσα μείωση στις κρατικές δαπάνες, για να υποστηρίξει πως το πρωτογενές πλεόνασμα φέτος θα ξεπεράσει και το 0,63% που έλεγε το προσχέδιο του προϋπολογισμού πριν ένα μήνα (έναντι μνημονιακού στόχου 0,5%). Ωστόσο Οι δανειστές (και η Κομισιόν ακόμα) θεωρούν υπεραισιόδοξες τις προβλέψεις από εισπράξεις 2,5 δισ. επιπλέον από φόρους το 2017 και τα επόμενα χρόνια. Γύρευε να ασχοληθεί σοβαρά και το επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ με τις ελληνικές αλχημείες…

kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου