Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ Κ@ΛΟΤΟΥΜΠΕΣ! ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΧΡΕΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΜΕΣΟ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ (ΒΙΝΤΕΟ)


[Για να ξέρετε τι θα πανηγυρίσει ο Τσίπρας, αυτά είναι τα βραχυπρόθεσμα μέτρα απομείωσης του χρέους μέχρι τη λήξη του μνημονίου το 2018:

1) Επέκταση της μέσης λήξη των δανείων του EFSF στα 32,5 χρόνια από κάπου 29 χρόνια σήμερα.

2) Μετατροπή του κυμαινόμενου επιτοκίου σε σταθερό για τα 31 δισ., από τα 131 δισ. ευρώ που μας έχει δανείσει ο EFSF

3) Να μην πληρώσει η Ελλάδα το 2017, το επιπρόσθετο (step up) επιτόκιο στα λεφτά που δανείσθηκε από τον EFSF για να επαναγοράσει τα ελληνικά ομόλογα που κατείχαν οι εγχώριες, κυρίως, τράπεζες στα τέλη του 2012. Μιλάμε για εξοικονόμηση 270 εκατ. ευρώ περίπου σε τόκους το 2017.]

Αισιόδοξος για την επιτυχή ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, «χωρίς να κάνουμε υποχωρήσεις στα εργασιακά», όπως χαρακτηριστικά είπε, εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.
«Η ρύθμιση του χρέους και η επιστροφή στις αγορές δεν σημαίνει ότι θα υπάρχει άμεσος αντίκτυπος στους πολίτες. Είναι ξεκάθαρο πως είναι το πρώτο βήμα για να χαλαρώσει το καθεστώς επιτροπείας», κατέστησε σαφές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Τζανακόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε: «Θεωρώ ότι εξαιτίας και του γεγονότος πως οι δανειστές σε αυτή την διαπραγμάτευση δεν είναι απολύτως ενιαίοι, έχουμε τη δυνατότητα να περάσουμε τον κάβο της δεύτερης αξιολόγησης, χωρίς να κάνουμε υποχωρήσεις στα εργασιακά, που θα μετέτρεπαν το καθεστώς της εργασιακής ζούγκλας σε ακόμα πιο σκληρό».

«Εμείς βάζουμε ως πρώτιστο στόχο να έχουμε μια επαναρίθμηση της αγοράς εργασίας, δηλαδή να επανακτήσουμε το καθεστώς συλλογικών διαπραγματεύσεων όπως ισχύει σε ολόκληρη την Ευρώπη», συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Το ΔΝΤ επιμένει για μια σειρά μεταρρυθμίσεων που πιστεύουμε ότι δεν θα βοηθήσουν στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας», δήλωσε ο κ. Τζανακόπουλος, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για τη δεύτερη αξιολόγηση.

Δείτε τη συνέχεια και το βίντεο ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου