Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

AΛΕΞΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ!


Αντιμέτωπη με δυσεπίλυτα προβλήματα βρίσκεται η κυβέρνηση και κανείς δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων, ακόμη και τους επόμενους δύο μήνες. Το Μαξίμου βρίσκεται σε ένα ιδιότυπο «Τρίγωνο των Βερμούδων» με Οικονομία – Προσφυγικό – Εθνικά Θέματα να το έχουν εγκλωβίσει και να κινδυνεύει να εξαφανιστεί.

Η αλήθεια είναι ότι σε ορισμένα ζητήματα δεν ευθύνεται ο Τσίπρας. Όπως π.χ. για τις εξελίξεις στην Τουρκία, το πραξικόπημα και το σχέδιο του Ερντογάν να μεγαλουργήσει χρησιμοποιώντας τις εσωτερικές εξελίξεις για να προωθήσει τον μεγαλοϊδεατισμό του.

Όμως, έχει τεράστιες ευθύνες σε σειρά θεμάτων που λόγω της ανοησίας της κυβέρνησης, της αβελτηρίας και κυρίως της έλλειψης σοβαρής πολιτικής πρότασης και στρατηγικής έχει οδηγήσει την Ελλάδα σε πλήρες αδιέξοδο.

Στο μέτωπο της οικονομίας, όπως γράφαμε σε προηγούμενο άρθρο, σύμφωνα με πληροφορίες μας, η συμφωνία με την τρόικα έχει ουσιαστικά κλείσει και το γεγονός ότι όλοι γράφουν για ναυάγιο αποτελεί απλά επικοινωνιακό κόλπο της κυβέρνησης προκειμένου να δείξει στον κόσμο ότι διαπραγματεύεται.

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τσίπρας έχει δώσει εντολή στους υπουργούς τους να καταπιούν αμάσητα ό,τι τους ζητά η τρόικα ή όπως λένε χαρακτηριστικά «να υπογράψουν ακόμη και τις χαρτοπετσέτες».

Στα τέσσερα, δηλαδή, υπογράφουν τα πάντα σε μια απέλπιδα προσπάθεια να ροκανίσουν τον χρόνο μπας και τους δώσουν οι δανειστές κάποια αόριστη υποσχετική για ελάφρυνση του χρέους, την οποία θα παρουσιάσουν ως πανάκεια για την καταρρέουσα οικονομία.

Βεβαίως, όσα ψέματα κι αν πουν η κατάσταση δεν πρόκειται να αντιστραφεί καθώς το εκρηκτικό κοκτέιλ της βαριάς φορολογίας και των απίστευτων εισφορών θα τινάξουν κυβέρνηση και οικονομία στον αέρα.

Που σημαίνει ότι με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγηθούμε σε τέταρτο μνημόνιο.

Παρ’ ότι η καρέκλα της εξουσίας είναι γλυκιά και ο Τσίπρας έχει δώσει εντολή να κλείσουν όλα, ακόμη και τα επώδυνα, τίθεται το ερώτημα αν θα είναι για πάντα συμπαγής η Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Κι αν είναι αυτή η κοινωνία θα αντιδράσει; Δεν λέμε να βγουν από τους καναπέδες, αλλά τι θα συμβεί αν οι επόμενες δημοσκοπήσεις δείξουν τεράστια ποσοστά για τη ΝΔ και πολικά για την κυβέρνηση; Μπορεί να αντέξει τη δυσαρμονία με την κοινωνία;

Μην ξεχνάμε τις τραγικές ευθύνες αυτής της κυβέρνησης και των επιλογών του Τσίπρα με τον Βαρουφάκη και τους λοιπούς ανίκανους.

Στο θέμα του προσφυγικού το δημοσιογραφικό κλισέ «καζάνι που βράζει» δεν αποτυπώνει την πραγματικότητα. Γίνεται χαμός στα νησιά και η λογική του Μουζάλα να ρίχνει τις ευθύνες στους τοπικούς παράγοντες αντί να κοιτάζει τα δικά του λάθη και πώς θα τα διορθώσει, δείχνει πλήρη ανεπάρκεια. Να είναι σίγουροι στον ΣΥΡΙΖΑ ότι στα νησιά του Αιγαίου ούτε την ψήφο των υποψηφίων βουλευτών τους δεν θα βρουν.

Όσο για τα επικίνδυνα εθνικά θέματα, τα είπαμε σε άλλο άρθρο. Οι προκλητικές ενέργειες του Ερντογάν, το ναυάγιο στο Κυπριακό και οι πιέσεις του Αλβανού Έντι Ράμα συνθέτουν ένα πολύ επικίνδυνο σκηνικό. Πώς θα αντιδράσει άραγε η Αθήνα σε τόσο κρίσιμα θέματα όταν δεν είναι ικανή ούτε καν να αντιληφθεί τα αυτονόητα; Εδώ ο τόπος καίγεται, ο Τούρκος προκαλεί συνεχώς και στην κυβέρνηση ακόμη και τώρα το σκέπτονται για μια συνάντηση μαζί του. «Αλέξη μας, δεν έχεις καμιά δουλειά να συζητάς αυτή την ώρα με τον Σουλτάνο. Και μόνο που πας να το κάνεις νομιμοποιείς τις αξιώσεις του για τη Συνθήκη της Λωζάνης».

Μα καλά αυτό δεν μπορούν να το καταλάβουν οι φωστήρες της ελληνικής διπλωματίας;

Εν πάση περιπτώσει, φαίνεται ότι στο Μέγαρο Μαξίμου θα πρέπει να συμφιλιωθούν με την ιδέα να πάνε σπίτια τους για να μην πούμε να πάνε στον αγύριστο. Το θέμα είναι σε πόσες μέρες, εβδομάδες ή μήνες θα γίνει αυτό. Κάθε ώρα που περνά είναι επιζήμια για τη χώρα, πόσο μάλλον αν η Ελλάδα σέρνεται παραδομένη στις φανερές πλέον διαχειριστικές ανικανότητες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ψεκασμένων.
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου