Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

AΠΟΚΑΛΥΨΗ! ΤΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΥΠ.ΕΞ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ! ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ... (ΦΩΤΟ)


Δύο υπάλληλοι του αλβανικού Υπουργείου Εξωτερικών συνελήφθησαν από τις ελληνικές αρχές στην Κακαβιά.

Σύμφωνα με τον τοπικό τύπο, οι συλλήψεις έγιναν ύστερα από έλεγχο στο αυτοκίνητο που οδηγούσαν οι συλληφθέντες. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε πως μετέφεραν στην Ελλάδα προπαγανδιστικό υλιικό, βιβλία και χάρτες της "Μεγάλης Αλβανίας".

Ο τοπικός τύπος αναφέρει πως οι δύο οδηγοί του αλβανικού ΥΠΕΞ, θα παρέδιδαν το υλικό που κατασχέθηκε στην Αλβανική Πρεσβεία στην Αθήνα, με σκοπό να διανεμηθεί σε Αλβανούς μαθητές, που φοιτούν σε Ελληνικά σχολεία.

Οι δύο άντρες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα των Ιωαννίνων όπου και απολογήθηκαν και έχει ήδη οριστεί τακτική δικάσιμος, για τις 18 Νοεμβρίου. Έρευνες για την υπόθεση κάνει κλιμάκιο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.



Ο εκπρόσωπος του Αλβανικού ΥΠΕΞ, μιλώντας στο Αλβανικό κανάλι Top Channel υποστήριξε ότι οι δύο υπάλληλοι «μετέφεραν τα βιβλία για τα παραδώσουν στα παιδιά των μεταναστών».

Σημείωσε ότι οι Ελληνικές αρχές «θεώρησαν ότι περιέχουν ευαίσθητα ιστορικά στοιχεία» ενώ κατέληξε τονίζοντας ότι «οι διπλωματικές αρχές της χώρας το, ζητούν από τις αντίστοιχες της Ελλάδας να διευκρινιστούν οι συνθήκες κράτησης αλλά και η τύχη των βιβλίων».
voicenews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου