Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

ΤΡΑΓΙΚΟ ΣΥΜΒΑΝ ΠΟΥ ΑΠΕΚΡΥΒΗ. ΣΕΣΗΜΑΣΜΕΝΟΣ ΛΑΘΡΟ ΜΠΟΥΚΑΡΕ ΣΕ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ ΥΠ.ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙ ΑΠΕΙΛΩΝΤΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ. 54ΧΡΟΝΟΣ ΥΠΕΣΤΗ ΕΜΦΡΑΓΜΑ ΚΑΙ ΞΕΨΥΧΗΣΕ. Ο ΥΠ.ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΦΕΝΟΒΙΟΣ ΜΟΥΖΑΛΑΣ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΤΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥΣ;



Τραγικό συμβάν στην υπηρεσία «Μεταναστευτικής Πολιτικής» του Υπουργείου Εσωτερικών με θύμα Έλληνα υπάλληλο
Ένα δραματικό συμβάν έφερε στο φως της δημοσιότητας, μετά από καταγγελία, η εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ, στο φύλλο της Τρίτης 22 Νοεμβρίου. Αρχικά οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο, για ένοπλο Αλβανό δράστη ως πρωταγωνιστή θλιβερού περιστατικού, ωστόσο μετά από έρευνα, διαπιστώθηκε ότι ο δράστης ήταν Ιρακινός και μάλιστα σεσημασμένος.

Ένας πραγματικός πανικός επικρατεί τις δύο τελευταίες μέρες στους διαδρόμους του δευτέρου ορόφου στην οδό Αγίου Διονυσίου 5 στον Πειραιά, όπου στεγάζεται η υπηρεσία «Μεταναστευτικής Πολιτικής» του Υπουργείου Εσωτερικών, εκεί όπου δούλευε ο άτυχος Έλληνας υπάλληλος Χαράλαμπος Αρβανιτάκης. Στην είσοδο του κτηρίου, υπάρχει αφισοκολλημένη η αναγγελία της κηδείας του, η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 3 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου στο Κοιμητήριο Καισαριανής. Σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες από την αστυνομία, «τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου και ώρα 11 το πρωί, ένας Ιρακινός, που δεν κατέχει άδεια παραμονής στην Ελλάδα, πήγε να καταθέσει δικαιολογητικά. Στη συνέχεια και για άγνωστο λόγο, ήρθε σε φραστική αντιπαράθεση με τον 54χρονο υπάλληλο, ενώ προκάλεσε φθορές και στον κάδο απορριμμάτων. Ο υπάλληλος, αφού πρώτα ενημέρωσε τη Διεύθυνση της υπηρεσίας του, στη συνέχεια ένιωσε αδιαθεσία και έχασε τις αισθήσεις του. Μεταφέρθηκε στο Τζάνειο, όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Ο Ιρακινός, προσήχθη στο Α.Τ Καμινίων, όπου σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης, απειλή, εξύβριση και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς».

«Είχε επάνω του μαχαίρι»


Στους διαδρόμους, υπάλληλοι διπλανής υπηρεσίας που έγιναν μάρτυρες στο περιστατικό, έξαλλοι και τρομοκρατημένοι ακόμα και δυο μέρες μετά, φωνάζουν ότι «ο άνθρωπος έφυγε γιατί φοβήθηκε! Ο Ιρακινός είχε στην τσέπη του μαχαίρι και απείλησε ότι θα τον σκοτώσει», λένε. Δικηγόροι που έρχονται σε άμεση επαφή με τους υπαλλήλους της επίμαχης υπηρεσίας, γνωρίζουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι εργαζόμενοι και αναφέρουν ξεκάθαρα ότι αν υπήρχαν σεκιούριτι, δε θα συνέβαινε το μοιραίο περιστατικό. «Παλιά υπήρξε φύλαξη. Την καταργήσανε. Περικοπές. Ποιος θα προστατέψει τους υπαλλήλους από όλους αυτούς τους αλλοδαπούς που δε ξέρουμε από που κρατάει η σκούφια τους και μπαίνουν μέσα στην υπηρεσία, απαιτώντας τα χαρτιά τους, χωρίς να τους νοιάζει τίποτα; Δημιουργούν συνέχεια φασαρίες και οι υπάλληλοι είναι απροστάτευτοι. Ποιος θα πληρώσει τώρα για το θάνατο αυτού του ανθρώπου;».

«Σκόπιμη αποσιώπηση της δολοφονίας από τις Αρχές»

Παρόλο που ο άτυχος υπάλληλος πέθανε σύμφωνα με καταγγελίες «από το φόβο του», ο Εισαγγελέας δεν έχει στηρίξει κατηγορία στον Ιρακινό δράστη, για το θάνατο του, ούτε αναφέρεται πουθενά στη δικογραφία η κατηγορία «οπλοκατοχή». Στο παράρτημα του υπουργείου, προσήλθε την Τρίτη και κλιμάκιο της Χρυσής Αυγής αποτελούμενο από μέλη του κόμματος και τους βουλευτές Ιωάννη Λαγό (Β΄ Πειραιά) και Ιωάννη Αϊβατίδη (ιατροδικαστής και βουλευτής Κέρκυρας), προκειμένου να ερευνήσουν το γεγονός. Η Χρυσή Αυγή, κατήγγειλε: «Ο ιρακινός δράστης εισήλθε στον χώρο με πολύ άγριες διαθέσεις. Εν συνεχεία βρέθηκε σε αψιμαχία με το θύμα, ο οποίος έπασχε από υπέρταση και έπειτα ξεψύχησε από έμφραγμα. Στην συνέχεια οι βουλευτές βρέθηκαν στο Α.Τ. Καμινίων όπου κρατείται προσωρινά ο ιρακινός δολοφόνος. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που αποσπάσαμε από εκεί, ο δράστης είχε καταδικαστεί ξανά σε φυλάκιση 20 ετών για άλλη δολοφονία». Η υπηρεσία θα παραμείνει κλειστή, άγνωστο για πόσες μέρες, ενώ μέσα στα γραφεία των υπαλλήλων, τόσο στην Αγίου Διονυσίου, όσο και στην Ευαγγελιστρίας όπου στεγάζεται η Διοίκηση, επικρατεί πραγματικός πανικός, ένταση και νεύρα. Οι υπάλληλοι δε μιλάνε σε κανέναν για τα όσα αντίκρισαν με τα ίδια τους τα μάτια. Ποιος τους το απαγορεύει; Δέχονται απειλές; Υπάρχουν ειδικοί «κανόνες» σιωπής που οφείλουν να ακολουθήσουν; Γιατί το θέμα δε δημοσιοποιήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ; Ίσως γιατί στα «χαρτιά» δεν έχει γραφτεί πουθενά η λέξη «έγκλημα»; Αλλά εμείς, ρωτάμε. Εάν δεν είχε τρομοκρατηθεί αυτός ο άνθρωπος, θα έκανε Χριστούγεννα σε λίγες ημέρες με την οικογένειά του; Ναι ή όχι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου