Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΜΕ!


Αυτή η μειοδοτική κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου για άλλη μια φορά τρομοκρατεί τον λαό μας,
βλέποντας πως χάνεται ο κόσμος – λέγε με Εξουσία – κάτω από τα πόδια τους. Επαναλαμβάνουν μια πετυχημένη συνταγή που απέδωσε καρπούς στο διάστημα της πρώτης Κυριακής των εκλογών του Μαΐου και της δεύτερης του Ιουνίου 2012.
Τότε, που το εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου 2012 συντάραξε το Πανελλήνιο, σπέρνοντας τον φόβο στο Ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα των κερδοσκόπων-τοκογλύφων που προσπαθούν να μετατρέψουν σε προτεκτοράτο τους την πατρίδα μας. Τότε, που προ της επαναληπτικής εκλογικής συντριβής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τα υποταγμένα στους νταβατζήδες του μεγάλου κεφαλαίου και της διαπλοκής, Ελληνικά ΜΜΕ της προπαγάνδας και της ευνουχισμένης ενημέρωσης του Ελληνικού λαού, ανέλαβαν εργολαβικά την ανασύνταξη του σάπιου πολιτικού κατεστημένου-συστήματος αυτών των δυο κομμάτων. 
Όταν, υλοποίησαν απόλυτα τη ρητορική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην κατατρομοκράτηση του Ελληνικού λαού, για την έξοδο της χώρας από το ευρώ και την επιστροφή στη δραχμή. Τότε, υπήρξαν μπροστάρηδες αυτής της αισχρής εργολαβίας, όλοι οι μεγαλοσχήμονες δημοσιογράφοι που πάντα «υπηρετούν», προφανώς έναντι αδράς αμοιβής, ως μισθοφόροι τα κατά καιρούς προστάγματα και τα συμφέροντα του Συστήματος που προσδοκά αργά ή γρήγορα την επιβολή της Νέας Τάξεως Πραγμάτων και της Παγκοσμιοποίησης.

Την ίδια λοιπόν, πετυχημένη συνταγή εφαρμόζει ο μειοδότης και Εθνοκτόνος Πρωθυπουργός της χώρας, Αντώνης Σαμαράς, αμέσως μετά την αναγγελία της πρόωρης διαδικασίας εκλογής του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας. Σε μια προσπάθεια εξεύρεσης των 180 πολυπόθητων βουλευτικών ψήφων που θα εκλέξει ΠτΔ και θα δώσει το “φιλί” της ζωής στην κυβέρνησή του, δεν διστάζει να θέτει τρομοκρατικά διλήμματα στο Κοινοβουλευτικό Σώμα, εκβιάζοντας τις συνειδήσεις των Βουλευτών και προσεγγίζοντας τις οικονομικές τους δυσχέρειες. Συμπαραστάτη βεβαίως, σ΄ αυτήν την προσπάθεια έχει για άλλη μια φορά τους τηλεοπτικούς σταθμούς του Μπόμπολα, του Βαρδινογιάννη, του Κυριακού, του Αλαφούζου, του Βρυώνη. Και ακολουθεί η ουρά τους. Οι αργυρώνητοι δημοσιογράφοι που εν ονόματι της διατήρησης των κεκτημένων της καλοπέρασής τους, δεν διστάζουν ως πειθήνια όργανα να παραβιάζουν ασύστολα το καθήκον τους που είναι η πληροφόρηση των πολιτών.

Διότι, δημοσιογραφία είναι η συγκέντρωση ειδήσεων και πληροφοριών και η ταυτόχρονη διάδοσή τους μέσω των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, προκειμένου να ενημερωθεί ο πολίτης. Είναι καθήκον των επαγγελματιών δημοσιογράφων να “μάχονται” για την ορθή και αληθινή ενημέρωση της κοινής γνώμης. Όμως, αυτή η ορθή και αληθινή ενημέρωση προϋποθέτει ξεκαθάρισμα των εννοιών που εμπεριέχουν την αλήθεια, από τα διάφορα τσιτάτα που παραπλανούν. 
Δυστυχώς, στην δεύτερη περίπτωση ανήκουν όλοι οι λεγόμενοι μεγαλοδημοσιογράφοι και παχυλώς αμειβόμενοι όπως οι: Τράγκας, Ευαγγελάτος, Πρετεντέρης, Κούρος, Ρογκάκος και τόσοι άλλοι. Δημοσιογράφοι κατ΄ όνομα και μόνο, που μοναδικό σκοπό έχουν την διαστρέβλωση των ειδήσεων και την μεταφορά τους στους πολίτες, σύμφωνα με τα συμφέροντα των εργοδοτών τους, οι οποίοι έτσι παίζουν προς όφελός τους διάφορα παιχνίδια Εξουσίας. Βεβαίως και η δημοσιογραφία εμπεριέχει και την υποκειμενική άποψη του δημοσιογράφου. Βεβαίως και είναι στην διακριτική ευχέρεια του δημοσιογράφου η παρουσίαση των πληροφοριών- ειδήσεων, μέχρι και ο άμεσος σχολιασμός τους. Όμως, ταυτόχρονα ο δημοσιογράφος οφείλει να είναι αντικειμενικός, να είναι αμερόληπτος και να κρατάει αποστάσεις από την Εξουσία. Οφείλει να είναι επίσης, επιφυλακτικός στη συλλογή των ειδήσεων και να τις παρουσιάζει αφού πρώτα τις διασταυρώσει. Τότε και μόνο εξυπηρετεί τις απαιτήσεις του καταναλωτικού κοινού και σέβεται το λειτούργημα της ενημέρωσης του ελληνικού λαού.

Ο πραγματικός δημοσιογράφος που σέβεται την πένα του και το λειτούργημά του, οφείλει να στηλιτεύει την αυθαιρεσία της Εξουσίας, προκειμένου να προστατεύει την Δημοκρατία. Οφείλει, να καυτηριάζει την αλαζονεία της Εξουσίας, προκειμένου να προστατεύει τους θεσμούς και το Σύνταγμα. Να είναι μπροστάρης όταν θίγονται η ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών. Οφείλει, να οξύνει και να αφυπνίζει την κοινή γνώμη και όχι να την αποκοιμίζει. Οφείλει, να ενεργοποιεί την κοινωνική συνείδηση των πολιτών, όταν θίγονται τα συμφέροντά τους.

Ωστόσο, στην Πατρίδα μας αυτοί οι δημοσιογράφοι, την αμεροληψία και την αντικειμενικότητα που θα έπρεπε να έχουν στην μεταφορά των ειδήσεων σε ένα καθαρώς αστικό πολίτευμα, έχουν υλοποιήσει την εξ ορισμού ψευδεπίγραφη αντικειμενικότητα της δημοσιογραφίας σύμφωνα με την μαρξιστική θεώρηση απολυταρχικών καθεστώτων.

Για το λόγο αυτό, αυτοί οι επίορκοι δημοσιογράφοι δεν μεταφέρουν στον πολίτη την είδηση αυτούσια, αλλά τη διυλίζουν σύμφωνα με το συμφέρον των πολιτικών προσώπων-πατρόνων τους και τους τη σερβίρουν διαστρεβλωμένη. Αυτοί οι “μασκαράδες” δημοσιογράφοι, εξακολουθούν να υπηρετούν τυφλά και σήμερα τα συμφέροντα των ιδιοκτητών των Μέσων στα οποία εργάζονται εις βάρος του λειτουργήματος της Ανεξάρτητης Δημοσιογραφίας. Αυτοί οι παλιάτσοι-κλόουν που φαντάζουν ως διασκεδαστές του λαού, είναι στην πραγματικότητα οι αιμοσταγείς δολοφόνοι του λαού μας. Είναι εργολάβοι θανάτου σε ένα παιχνίδι κατατρομοκράτησης του Ελληνικού λαού.

Όμως, θα θυμίσουμε σε όλα αυτά τα αρπαχτικά της συνείδησης του λαού μας, πως το επάγγελμα της δημοσιογραφίας υπόκειται στον κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας της ένωσης συντακτών στην οποία ανήκουν. Και θέλουμε να ρωτήσουμε την Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ). Τιμά η Ένωση το λογότυπο που κοσμεί την διαδικτυακή τους σελίδα: «Η δημοσίευση είναι ψυχή της δικαιοσύνης»; Μια δημοκρατική αρχή που ουδόλως δεν τιμά η ΕΣΗΕΑ αλλά και το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο.

Αλλ΄ όμως, υπάρχουν και δημοσιογράφοι που πραγματικά τιμούν το λειτούργημά τους, όπως επί παραδείγματι ο πολύ καλός μου φίλος από την Θεσσαλονίκη και ιδιοκτήτης του “ελληνικού φαινομένου”, ο οποίος έγραψε προ ημερών άρθρο με τίτλο: “Να επέμβει επιτέλους κάποιος εισαγγελέας…”. Όπου μεταξύ άλλων κατήγγειλε, πως πρέπει άμεσα να επέμβουν Εισαγγελείς για να σταματήσουν οι καθημερινές “μαϊμού” δημοσκοπήσεις από τις γνωστές εταιρείες και ο άγριος εκφοβισμός του ελληνικού λαού μέσω των ΜΜΕ, με όποιο τίμημα πριν γίνουμε όλοι σαν αυτά τα ψυχοπαθή νευρωτικά φαντάσματα!!

Ως εκ τούτου και επειδή ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται πλέον το βρώμικο και ελεεινό παιχνίδι των Μέσων Μαζικής Προπαγάνδας, στα πρότυπα Χίτλερ, σύντομα θα τους θέσει ενώπιον των εγκληματικών τους πράξεων και θα τους καταδικάσει! Και η τιμωρία σας θα είναι πολύ σκληρή. Πιστέψτε με!!!

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Επικεφαλής κόμματος “Ελλήνων Πολιτεία”

egerssi@otenet.gr

www.apostoloupanow.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου