Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

ΟΙ HELL'S ANGELS, H ΒΟΜΒΑ ΚΑΙ Η ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ! O ΓΝΩΣΤΟΣ ΠΟΙΝΙΚΟΛΟΓΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΑΚΗΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ! (ΦΩΤΟ)

Γιατί η ΕΛ.ΑΣ έστειλε σήμα στην Ιντερπολ - Την υπεράσπιση των συλληφθέντων μελών του κλαμπ έχει αναλάβει ο γνωστός ποινικολόγος Παύλος Σαράκης



Η ώρα πλησίαζε τρεις τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης. Ενας εκκωφαντικός θορυβος σηκώνει στο πόδι τη Σχολή Ευελπίδων στη Βάρη και η μυρωδιά από μπαρούτι πνίγει την ατμόσφαιρα. Στο σημείο φτάνουν ισχυρές δυνάμεις, ενώ οι αστυνομικοί δεν χρειάστηκαν παρά λίγα λεπτά για να διαπιστώσουν ότι οι βομβιστές δεν χτύπησαν τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις αλλά το στρατηγείο των Hell’s Angels.

Το παράρτημα των «Αγγέλων της κολάσεως» που ξεκίνησε πριν από μερικές δεκαετίες στην Αμερική με τους γιγαντόσωμους τύπους με τα δερμάτινα, τα τατουάζ και τις θηριώδεις μηχανές, έφτασε και στην Ελλάδα και κάποιοι το τίναξαν στον αέρα. Ποιοι και γιατί έβαλαν τη βόμβα; Τι κρύβεται πίσω από την ενέργεια που θυμίζει αμερικανικά ξεκαθαρίσματα μηχανόβιων αντίπαλων συμμοριών; Η Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής που ερευνά την υπόθεση προχώρησε στη σύλληψη δύο μελών των Hell’s Angels της Αθήνας αφού στο βομβαρδισμένο στρατηγείο βρήκαν ξίφη και ένα μεταλλικό ρόπαλο του μπέιζμπολ, ενώ στα σπίτια τους ένα περίστροφο, μικροποσότητα χασίς, σφαίρες και στιλέτα.

Το μυστήριο για τη βόμβα στη λέσχη των μοτοσικλετιστών πυκνώνει αφού λογικά κανείς δεν είχε λόγο να τα βάλει με τους «Αγγελους της κολάσεως» που διατηρούν περισσότερα από 170 παραρτήματα σε όλη την Ευρώπη και τα μέλη τους τηρούν έναν άτυπο κώδικα σιωπής και συνωμοτικότητας...

Η βόμβα, τα σήματα της Ιντερπόλ και οι έρευνες της Ασφάλειας

Στην Ελλάδα ελάχιστοι γνώριζαν ότι οι διαβόητοι Hell’s Angels έχουν φτάσει και στην Ελλάδα και ότι στη συμβολή των οδών Ολυμπίας και Γορτυνίας στο Κορωπί βρίσκεται το στρατηγείο τους. Εκεί, δίνουν τα ραντεβού τους τα δώδεκα μέλη της λέσχης χωρίς μέχρι στιγμή να έχουν απασχολήσει τις Αρχές. Οπως υποστήριξε στην κατάθεσή του ο 27χρονος συλληφθείς, «δεν υπάρχει ιεραρχική διάκριση μεταξύ μας, απλώς συμμετέχουν όσοι έχουν Harley Davidson. Παγκοσμίως χαρακτηριστικό των μελών της λέσχης Hell’s Angels είναι ο αριθμός 81, ο οποίος στην αγγλική γλώσσα συμβολίζει το Η.Α., από το όγδοο γράμμα Η της αγγλικής αλφαβήτου και το πρώτο που συμβολίζει το Α».



Το ξημέρωμα της Τρίτης, άγνωστοι τοποθέτησαν μια βόμβα αποτελούμενη από πολλά κιλά δυναμίτη στο λευκό οίκημα του Κορωπίου και το τίναξαν στον αέρα. Ο 27χρονος Ελληνας και ο 28χρονος Βρετανός που πήγαν την άλλη μέρα το πρωί στο σημείο για να δουν τι είχε συμβεί συνελήφθησαν από την Ασφάλεια γιατί μέσα στη λέσχη-στρατηγείο βρέθηκαν ξίφη και ρόπαλα. «Δεν ξέρω καν ότι υπήρχαν μέσα στη λέσχη. Πρώτη φορά τα είδα σήμερα και δεν ξέρω ποιος τα έχει φέρει», υποστηρίζει στην κατάθεσή του ο Βρετανός συλληφθείς, ενώ ο Ελληνας φίλος του προσθέτει: «Τα δύο ξιφίδια είναι διακοσμητικά, απλές κατασκευές και δεν έχουν καμία σχέση με τα αληθινά ξίφη. Ολα τα μέλη της λέσχης έχουν κλειδιά και πρόσβαση στον χώρο».

Βέβαια, όταν μετά τις έρευνες στα σπίτια των δύο συλληφθέντων οι αστυνομικοί βρήκαν και άλλα παράνομα αντικείμενα, έστειλαν σήμα στην Ιντερπόλ προκειμένου να ζητήσουν πληροφορίες τόσο για τα άτομα όσο και για τη λέσχη αφού τόσο στην Αμερική όσο και σε άλλες χώρες οι Hell’s Angels έχουν κριθεί παράνομοι. Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ιντερπόλ τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη παρατηρείται μια μεγάλη αύξηση επικίνδυνων συμμοριών μοτοσικλετιστών και υπάρχουν σήματα που προειδοποιούν για τον κίνδυνο αιματηρών συγκρούσεων μεταξύ των μηχανόβιων με φόντο τον έλεγχο της αγοράς ναρκωτικών και πορνείας. Λίγα χρόνια νωρίτερα στην Κροατία υπήρξε κλιμάκωση επιθέσεων όπου είχαν τραυματιστεί σοβαρά μέλη τοπικών συμμοριών.



Οι Hell’s Angels ιδρύουν παραρτήματα ανά τον κόσμο με τη νομική μορφή του σωματείου. Επιδιώκουν πάντοτε να έχουν νομική υπόσταση αλλά και να εξασφαλίζουν δυναμική νομική υπεράσπιση -όταν απαιτείται- για τα μέλη τους. Η αλληλεγγύη των μελών είναι ιερός και απαράβατος κανόνας. Στην Ελλάδα οι «Αγγελοι της κολάσεως» έχουν προχωρήσει από το 2013 στις διαδικασίες ίδρυσης σωματείου στο Πρωτοδικείο Αθηνών με την επωνυμία «Ελληνική Λέσχη Υποστηρικτών Μοτοσικλέτας (81 Attica)». Τις νομικές διαδικασίες έχει αναλάβει το δικηγορικό γραφείο του γνωστού ποινικολόγου Παύλου Σαράκη (φωτογραφία).
Το ίδιο δικηγορικό γραφείο ανέλαβε και την υπεράσπιση των συλληφθέντων μελών του κλαμπ για παράνομη οπλοκατοχή. Σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του αρνήθηκε ευγενικά να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με τα πρόσφατα γεγονότα που έχουν επίκεντρο τους εντολείς του.




Το περίστροφο, οι σφαίρες και ο Τσιγγάνος

Στο σπίτι του Ελληνα συλληφθέντα βρέθηκε ένα περίστροφο, 49 φυσίγγια, ένα στιλέτο, αλλά και μικροποσότητα χασίς. Στην κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς του Εκβιαστών υποστήριξε: «Τον Μάιο του 2014 ήρθε στο μαγαζί μου ένας Τσιγγάνος, ηλικίας περίπου 35 ετών, στον οποίο έκανα διάφορα τατουάζ σε όλο το αριστερό του χέρι. Αυτός μου όφειλε το ποσό των 400 ευρώ από τα 1.000 που κόστισε όλη η δουλειά και αντί να με πληρώσει, μια μέρα μου έφερε το περίστροφο και μου είπε ότι με αυτό ξοφλάμε. Εγώ ήμουν αρνητικός αλλά αυτός μου το άφησε και έφυγε. Δεν μου έχει αφήσει στοιχεία του, μου είχε πει ότι λέγεται Γιώργος και ότι μένει κάπου στο Κορωπί, κοντά στο αεροδρόμιο. Τον Γιώργο μέχρι σήμερα δεν κατάφερα να τον εντοπίσω για να του δώσω πίσω το όπλο και να μου δώσει τα λεφτά μου. Μαζί, μου είχε φέρει και τα φυσίγγια και τα είχα βάλει όλα στο συρτάρι του κομοδίνου στην κρεβατοκάμαρα. Το αεροβόλο όπως και το στιλέτο τα αγόρασα νόμιμα από ένα μαγαζί στο Μοναστηράκι, τα έχω πάντα σπίτι μου και ποτέ δεν τα έχω βγάλει από εκεί. Η μικροποσότητα από χασίς είναι μόνο για δική μου χρήση».

Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση προσπαθούν να βρουν τι κρύβεται πίσω από αυτή τη βόμβα. Από τις καταθέσεις των μελών δεν προκύπτει κάτι το ιδιαίτερο. Ωστόσο όπως λένε χαρακτηριστικά, κάποιος δεν βάζει βόμβα κάπου αν δεν υπάρχει κάτι σοβαρό.



Αξίζει να τονιστεί ότι οι Hell’s Angels ιδρύθηκαν το 1948 στην Καλιφόρνια από βετεράνους του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Το 1969 έγινε η πρώτη λέσχη στο Λονδίνο ενώ τις τελευταίες δεκαετίες τα μέλη τους έχουν πρωταγωνιστήσει σε ταινίες και διάφορες τηλεοπτικές παραγωγές, με το λογότυπό τους να έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές. Μάλιστα έχει ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ πολλών εταιρειών που χρησιμοποιούν το λογότυπο των Hell’s Angels, με πιο χαρακτηριστική αυτή του οίκου μόδας Alexander McQueen που χρησιμοποίησε χωρίς άδεια το λογότυπο των μοτοσικλετιστών σε μία από τις κολεξιόν του. Ετσι κι αυτοί κινήθηκαν νομικά με αποτέλεσμα ο οίκος, εκτός από την αποζημίωση-μαμούθ που χρειάστηκε να καταβάλει, υποχρεώθηκε να εξαφανίσει από τα ράφια και να καταστρέψει τις παρτίδες με το «απαγορευμένο» λογότυπο.

Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου