Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

OI ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΤΟ BBC, EΠΕΙΔΗ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ...ΕΛΛΗΝΙΚΟ!!!



Και οι Σκοπιανοί… τρελάθηκαν! Η αρχαιολογική ανακάλυψη του τάφου της Αμφίπολης προκαλεί,όπως φαίνεται, παράκρουση στους ψευτομακεδόνες, οι οποίοι έφτασαν στο σημείο να καταγγείλουν ακόμα και το έγκυρο διεθνές δίκτυο BBC, επειδή έγραψε για τις πρόσφατες ανασκαφές.

Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας «Dnevnik», με τίτλο «Ερασιτεχνισμός και άγνοια σε αμερικανικά και βρετανικά ΜΜΕ / Πώς κατέστη ελληνικός ο τάφος στην Αμφίπολη από την εποχή της Μακεδονίας», καταγγέλλει βρετανικά και αμερικανικά ΜΜΕ, όπως το BBC, η «The Washington Post» και οι «International Business Times», για «ερασιτεχνισμό» και «πλήρη άγνοια της ιστορίας.

Όπως αναφέρει το pentapostagma.gr, οι Σκοπιανοί σε ένα άνευ προηγουμένο ανθελληνικό παραλλήρημα σημειώνουν ότι «τα τα βρετανικά και τα αμερικανικά ΜΜΕ μετονόμασαν αδαώς τον μακεδονικού τύπου τάφο σε ελληνικό» ενώ σχολιάζει τα εξής: «Υπήρξαν και συνεχίζουν να υπάρχουν κάθε είδους θέσεις και απόψεις. Ωστόσο, κανένας επιστήμονας (ακόμη και στην Ελλάδα) δεν αμφισβήτησε τον όρο «μακεδονικός τάφος», δηλαδή το γεγονός πως εκεί έχει ενταφιαστεί κάποια μεγάλη προσωπικότητα από τη μακεδονική δυναστεία. Αυτό υπογραμμίστηκε με σαφήνεια παντού. Ακόμη και ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος επισκέφθηκε αυτή την τοποθεσία, δήλωσε ότι η μακεδονική γη δεν παύει να μας εκπλήσσει».

Το κατάπτυστο δημοσίευμα της εφημερίδας Dnevnik, όμως, δεν σταματάει εδώ, τονίζοντας πως «δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι οι παραπάνω αναφορές προέρχονται κυρίως από ΜΜΕ του Ηνωμένου Βασιλείου, δηλαδή της χώρας η οποία υπερηφανεύεται για την Έκθεση στο Βρετανικό Μουσείο που περιλαμβάνει τα μάρμαρα του Παρθενώνα».

Μάλιστα αναφέρεται πως «αυτό που δεν είναι σαφές στην όλη υπόθεση είναι ο λόγος για τον οποίο τα διεθνή ΜΜΕ προσδιορίζουν έναν τάφο από την περίοδο του μακεδονικού βασιλείου χρησιμοποιώντας τους όρους «Ελλάδα» και «ελληνικός», χωρίς να αναφέρουν πότε η Ελλάδα πάτησε επίσημα το πόδι της στην Μακεδονία και σε οποιαδήποτε περιοχή βορείως του Ολύμπου κατά τη διάρκεια ολόκληρης αυτής της περιόδου, δηλαδή από την εποχή της αρχαίας Μακεδονίας μέχρι και το 1912. Προφανώς πρόκειται για ερασιτεχνισμό και φοβερή άγνοια των μεγάλων διεθνών ενημερωτικών ΜΜΕ, τα οποία έχουν πρόβλημα με βασικούς όρους ιστορίας».

Η ελληνική επίσημη απάντηση από την πλευρά της κυβέρνησης, ως συνήθως, αγνοείται…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου