Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΑΛΙ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕ ΜΙΣΗ ΝΤΟΥΖΙΝΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ - ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΟ ΓΕΕΘΑ!

Πάλι οπλισμένοι οι Τούρκοι στο Αιγαίο με μισή ντουζίνα Μαχητικά …
Συναγερμός στο ΓΕΕΘΑ!
Μισή ντουζίνα μαχητικά εκ των οποίων τα δύο οπλισμένα και ένα κατασκοπευτικό το γνωστό CN-235 να μπαινοβγαίνει στο FIR ΑΘηνών προέβησαν σε 17 Παραβιάσεις και 3 Παραβάσεις του Εθνικού μας Εναερίου Χώρου !

Άμεση ήταν αντίδραση του ΑΤΑ που απογείωσε τρία ζεύγη απο τρία διαφορετικά νησιά του Αιγαίου που αναχαίτησαν τα Τούρκικα μαχητικά που στις περισσότερες των περιπτώσεων μόλις εμφανιστούν τα Ελληνικά μαχητικά και ειδικά τα Μιράζ εγκαταλείπουν το FIR Αθηνών !


Οι Παραβιάσεις των Τούρκων με οπλισμένα μαχητικά αλλά και με τα γνωστά Κατασκοπευτικά -Καταγραφικά CN-235 που οργώνουν τον Ουρανό του Αιγαίου και μπαινοβγαίνουν στο FIR προκαλώντας την έξοδο των μαχητικών μας καταπονώντας έτσι Ιπτάμενα μέσα και προσωπικό για ψιλοπράματα !

Σύμφωνα με πληροφορίες το ΓΕΕΘΑ εξετάζει τρόπους να αντιδράσει και με άλλους τρόπους (κλειδώνοντας π.χ τα Τούρκικα από Α/Α ) από την στιγμή που θα εμφανίζονται στις οθόνες των RADAR !
Δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να έχουμε και ενεργοποίηση της Ελληνικής Αεράμυνας με συγκεκριμένες εντολές …Μια τακτική που βρίσκει σύμφωνους και τους Επιτελείς του ΑΤΑ !
Έχουμε και λέμε …Σήμερα είχαμε 7 Τούρκικα που προέβησαν σε 20 Παραβιάσεις-Παραβάσεις!
ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 1 (6 Α/Φ)
ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 1 CN-235
ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 7

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 2
ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 3
ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 17

ΕΜΠΛΟΚΕΣ : -

ΠΕΡΙΟΧΗ : ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ

Tα αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

veteranos.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου