Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΤΛΕΤΙΚΟ, ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΠΕΙΡΑΙΑΣ...



Παίζοντας σαν τη γάτα με το ποντίκι την Ατλέτικο Μαδρίτης, ο Ολυμπιακός πάτησε τους Πρωταθλητές Ισπανίας και φιναλίστ του Champions League με 3-2. Μαζουακού, Αφελάι και Μήτρογλου τα τέρματα των θριαμβευτών.
Μαγική εμφάνιση από όλους τους Πειραιώτες, οι οποίοι εξαφάνισαν τα ατού των "ροχιμπλάνκος".

Με ένα εκρηκτικό πρώτο μισάωρο ο Ολυμπιακός βρέθηκε να προηγείται με 2-0 της Ατλέτικο με τα γκολ των Μαζουάκου και Αφελάι. Η Ατλέτικο λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου μείωσε σε 2-1 με τον Μάντζουκιτς, πίεσε, έβαλε τους πιο επιθετικογενείς παίκτες της στο παιχνίδι, όμως ο Ολυμπιακός άντεξε με εξαιρετική αμυντική λειτουργία. Η είσοδος του Εντινγκά άλλαξε τις ισορροπίες, ο Μήτρογλου «χτύπησε» και πάλι έκανε το 3-1 και «κλείδωσε» την νίκη με τον Γκριζμάν απλά να μειώνει στο 86' σε 3-2.

Ο Μίτσελ επέλεξε να παρατάξει την ομάδα με 4-4-2 συγκριτικά με το 4-3-3 που χρησιμοποιεί στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Ελαμπντελαουί επέστρεψε στο δεξί άκρο της άμυνας αντί του Σαλίνο, όπως και ο Μποτία στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον Αμπιντάλ. Στο βασικό σχήμα επέστρεψε και ο Γιάννη Μανιάτης στον ρόμβο του Μίτσελ στο χώρο του κέντρου με τους Κασάμι, Μιλιβόγεβιτς και Ντομίνγκες να συμπληρώνουν την τετράδα. Τέλος, ο Κώστας Μήτρογλου ξεκίνησε στην κορυφή της επίθεσης μαζί με τον Ιμπραϊμ Αφελάι.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν αποφασισμένοι στο παιχνίδι, ελέγχοντας τον ρυθμό και μόλις στο 12' άνοιξαν το σκορ, στην πρώτη τους επίσκεψη στα καρέ της Ατλέτικο, μετά από έξυπνα εκτελεσμένο κόρνερ με αποδέκτη τον Μαζουάκου, ο οποίος με μακρινό σουτ έκανε το 1-0.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού, σωστά στημένοι στον αγωνιστικό χώρο, δεν επέτρεπαν στους παίκτες της Ατλέτικο να τροφοδοτήσουν την βασική τους απειλή, τον Μάντζουκιτς, ο οποίος έγινε επικίνδυνος στο 16΄.

Η Ατλέτικο πίεσε αρκετά για ένα πεντάλεπτο, με αποτέλεσμα να απειλήσει και πάλι με κεφαλιά του Ραούλ Γκαρσία στο 21', ωστόσο στην συνέχεια η καλά στημένη άμυνα των «ερυθρόλευκων» δεν της επέτρεπε να βρει διαδρόμους, να πατήσει στην περιοχή και να δημιουργήσει ευκαιρίες.

Ωστόσο, ο Ολυμπιακός, παρά την ισπανική πίεση, με εκπληκτική ανάπτυξη στο 30' έφτασε στο 2-0 με σκόρερ τον Αφελάι, ο οποιος εκμεταλλεύτηκε την προσποίηση του Μήτρογλου και με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Όμπλακ.

Η Ατλέτικο φαινόταν πως στόχευε κυρίως τον Μάντζουκιτς και τελικά ο Κροάτης, εκμεταλλευόμενος την σέντρα του Ανσάλντι με κεφαλιά μείωσε στο 37' σε 2-1.

Στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου μέρους δεν δημιουργήθηκαν νέες φάσεις στις δύο εστίες με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται μπροστά στο σκορ με 2-1.

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο χωρίς αλλαγές. Οι Ισπανοί συνέχισαν με την ίδια τακτική πιέζοντας ψηλά και με ανάπτυξη κυρίως από τα άκρα με Χουανφράν και Ανσάλντι με τελικό αποδέκτη τον Μάντζουκιτς.

Στο 55' ο Μίτσελ πέρασε στο παιχνίδι τον Φουστέρ αντί του Τσόρι ενώ αλλαγή έκανε και η Ατλέτικο προκειμένου να γίνει πιο επιθετική με τον Γκριζμάν να αντικαθιστά τον Γκάμπι. Οι «ροχιμπλάνκος» απείλησαν μέσα σε ένα πεντάλεπτο τρεις φορές, με Γκριζμάν και Τουράν ωστόσο ο Ρομπέρτο βρέθηκε σε ετοιμότητα.

Στο 67' η Ατλέτικο προσπάθησε να γίνει ακόμα πιο επιθετική παιρνώντας τον Τσέρτσι στην θέση του Ραούλ Γκαρσία. Ο Μίτσελ, απαντώντας στις αλλαγές της φιλοξενούμενης ομάδας αντικατέστησε στο 69΄τον σκόρερ Αφελάι με τον Ντελβίν Εντινγκά, προσπαθώντας να γεμίσει την μεσαία γραμμή.

Η αλλαγή του Κονγκολέζου άλλαξε τις ισορροπίες στο παιχνίδι, ο Ολυμπιακός ανέβασε και πάλι ρυθμό και ο Κώστα Μήτρογλου, επέστρεψε στα γκολ γράφοντας το 3-1 στο 73'. Η ισορροπία διατηρήθηκε και μετά και την επίτευξη του τρίτου τέρματος, ωστόσο μία κακή στιγμή της «ερυθρόλευκης» άμυνας επέτρεψε στον Γκριζμάν να μειώσει εκ νέου για την Ατλέτικο σε 3-2 στο 86'.

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίσε εξαιρετική πρεμιέρα και μετά το τελευταίο σφύριγμα του Προένσα, οι «ερυθρόλευκοι» αποθεώθηκαν από τον κόσμο που δεν σταμάτησε να τραγουδάει λεπτό, οδηγώντας την ομάδα στον Θρίαμβο της φετινής πρεμιέρας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Αμπιντάλ, Μαζουάκου, Μανιάτης, Κασάμι (84' Γιαννούλης), Μιλιβόγιεβιτς, Ντομίνγκεζ (57' Φουστέρ), Αφελάι (69' Εντινγκά), Μήτρογλου.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Όμπλακ, Χουανφράν, Γκοντίν, Μιράντα, Ανσάλντι, Σουάρεζ (75' Σαούλ), Κόκε, Γκάμπι (56' Γκριεζμάν), Ραούλ Γκαρσία (66' Σέρσι), Τουράν, Μάντζουκιτς.

ΤΟ ΧΩΝΙ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου