Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

ΓΕΜΙΣΕ ΠΙΣΤΟΥΣ Η ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ... ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΟΥΝ ΤΑ ΙΕΡΑ ΤΗΣ ΛΕΙΨΑΝΑ...


Άνθρωποι κάθε ηλικίας, σιωπηλοί με ευλάβεια, πολλοί με εμφανή τη συγκίνηση να διαγράφεται στα πρόσωπά τους, κάποιοι με δάκρυα στα μάτια
, προσέρχονται από χθες για να προσκυνήσουν την εικόνα της Αγίας Μαρίνης και τα ιερά λείψανα που φυλάσσονται στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Ηλιούπολης.
Ένα ανθρώπινο ποτάμι πίστης, χωρίς σταματημό, που αγκαλιάζει τον μικρό μα περικαλλή Ιερό Ναό, σημείο αναφοράς για την περιοχή εξαιτίας του πολυδιάστατου φιλανθρωπικού και κοινωνικού ενοριακού έργου του, αποτελεί μια ηχηρή απάντηση αγάπης και σεβασμού προς την Αγία Μαρίνα και συνολικά προς την Εκκλησία.
Μια προσευχή στη χάρη Της, ένα άγγιγμα της εικόνας Της, ένα ευλαβικό προσκύνημα ενώπιον των ιερών λειψάνων, πράξεις ομολογίας της βαθύτατης πίστης των αμέτρητων ανδρών, γυναικών και παιδιών που εναλλάσσονται στο προσκυνητάρι της Αγίας στο Ναό της.
Στη θεία λειτουργία που τελέστηκε το πρωί της Πέμπτης προεξήρχε ο Μητροπολίτης Ισπανίας Πολύκαρπος και συμμετείχαν Ιερείς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών αλλά και από άλλες Μητροπόλεις.
Ο Μητροπολίτης Πολύκαρπος μίλησε για την θυσιαστική πορεία της Αγίας αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η κοινωνία.
Ο Προϊστάμενος του Ι.Ναού, π.Σεραφείμ Δημητρίου, ευχαρίστησε τον Ιεράρχη του Οικουμενικού Θρόνου, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η φετινή εορτή είναι αφιερωμένη στις γυναίκες της ενορίας.

amen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου