Δευτέρα, 9 Ιουνίου 2014

H MEΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΠΛΗΞΗ! Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣΤο υπουργείο Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει από αύριο ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον έως σήμερα υπουργό Νίκο Δένδια, που μετακινείται στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Ωστόσο, ο κ. Κικίλιας αποτελεί τη μεγαλύτερη έκπληξη αυτού του ανασχηματισμού, καθώς μπορεί να φημολογούταν πως θα έχει ενεργό ρόλο στο νέο κυβερνητικό σχήμα, αναλαμβάβνοντας το υπουργείο Ενέργειας, ωστόσο κανείς δεν υπολόγιζε πως θα αναλάβει υπουργός Δημόσιας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη.

Πολλά ήταν τα δημοσιεύματα που ήθελαν τον Βασίλη Κικίλια να υπουργοποιείται στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, παραταύτα η έκλπηξη ήρθε από τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, που τον τοποθέτησε επικεφαλής του υπουργείου που μέχρι σήμερα υπουργός ήταν ο Νίκος Δένδιας.

Ο Βασίλης Κικίλιας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974 και στο επάγγελμα είναι Ορθοπεδικός Χειρουργός.

Έχει σπουδάσει στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (2002), κατέχει τίτλο Μάστερ από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, Τμήμα Διοίκησης & Οργάνωσης Μονάδων Υγείας (2008), ενώ είναι αριστούχος Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (2011).

Γνωρίζει αγγλικά και γαλλικά.

Εξελέγη πρώτη φορά βουλευτής Α’ Αθηνών στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, ενώ επανεξελέγη στις 17 Ιουνίου 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου