Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΟΜΗΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ


Μία αναίτια καθυστέρηση στις μεταθέσεις Αξιωματικών και Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεωνλαμβάνει χώρα,παρά την αγωνία των στελεχών και των οικογενειών τους και τις συνεχείς εξαγγελίες της πολιτικής ηγεσίας για τη μέριμνα για το προσωπικό.
Μία μέριμνα βέβαια που με τα πενιχρά οικονομικά του Υπουργείου Άμυνας εξαντλείται κυρίως σε άδειες με την παραμικρή αφορμή, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις από τη συνεχή απουσία του δυσεύρετου προσωπικού τους λόγω των περικοπών των προσλήψεων και της θητείας reality τύπου big brotherτης νεολαίας μας.

Μπορεί οι Ευρωεκλογές να έγιναν χωρίς να πέσει η Κυβέρνηση, μπορεί ο ανασχηματισμός να έγινε χωρίς να αλλάξει ο Υπουργός Άμυνας, μπορεί η Ελληνική Βουλή να έκλεισε και οι βουλευτές να ξεκίνησαν τα θερινά τους μπάνια αλλά το ένστολο προσωπικό δεν γνωρίζει ακόμα σε ποιο σημείο της επικράτειας θα βρίσκεται με τις οικογένειές του στις αρχές Σεπτεμβρίου και σε ποια σχολεία θα φοιτούν τα παιδιά τους. Πλήρη επιβεβαίωση"τήδε κείμεθα τοις κείνων ρήμασι", για τους ανίδεους τι πραγματικά συμβαίνει.

Ο κ.Αβραμόπουλος οφείλει να ερευνήσει τις αιτίες της καθυστέρησης αυτής η οποία ομολογουμένως συμβαίνει σχεδόν κάθε χρόνο παρά τα προφανώς κροκοδείλια δάκρυα για τη μέριμνα του προσωπικού σε αυτό τον ευαίσθητο πυλώνα της χώρας και της κοινωνίας μας. Το περίεργο είναι ότι ενώ εδώ και χρόνια έχουν θεσπιστεί αξιοκρατικές πρακτικές όπως η μοριοδότηση κάθε Αξιωματικού και Υπαξιωματικού οι μεταθέσεις συνεχίζουν να μην ολοκληρώνονται και να μην ανακοινώνονται.

Η καθυστέρηση αυτή δίνει δικαίωμα σε πολλούς να θεωρούν την ιεραρχία αναξιόπιστη και ανίσχυρη η οποία όπως σε πολλά αλλά υπαρκτά προβλήματα συμμετέχει σιωπηλά σε ένα αλισβερίσι εξουσίας και θέσεων, που λαμβάνει χώρα σε πολιτικά και στρατιωτικά γραφεία καικυρίως δυστυχώς σε σκοτεινά δωμάτια εκτός Πενταγώνου. Δωμάτια που καθορίζουν τους επίλεκτους που στελεχώνουν κατ' επανάληψη ευαίσθητες θέσεις μεταθέσεων, προμηθειών και επικεφαλής κρίσιμων θέσεων και σχηματισμών, αφήνοντας τους ρομαντικούς με μηδαμινά μέσα και πόρους να πασχίζουν για την ασφάλεια της χώρας. Θέσεις ανάλογες και της σημερινής επικαιρότητας για το λαθρεμπόριο καυσίμων σε επιχειρησιακές Μονάδες που πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος.

Ισχυρή Ελλάδα χωρίς ισχυρή οικονομία και χωρίς ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις δεν μπορεί να υπάρξει και ο κ.Σαμαράς οφείλει στον ελληνικό λαό να μεριμνήσει και για τα δύο παραδίδοντας στα παιδιά μας μία Νέα Ελλάδα. Μία Ελλάδα που δεν γεννήθηκε με τον Καποδίστρια, δεν γεννήθηκε με τους Βαλκανικούς, δεν γεννήθηκε με το έπος του Β'ΠΠ, δεν γεννήθηκε με τη Μεταπολίτευση και μπορεί τελικά να γεννηθεί μόνο μέσα στην Ευρώπη του ευρώ, ξεριζώντας το βαθύ κράτος των Ενόπλων Δυνάμεων...
http://thedayaftergr.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου