Τρίτη 22 Απριλίου 2014

“ΣΠΑΖΕΙ” ΚΑΙ ΤΟ VIBER!!! ΤΙ ΚΑΤΕΓΡΑΨΑΝ ΟΙ “ΚΟΡΙΟΙ” ΣΕ ΤΗΛΕΦΩΝΑ-SKYPE ΚΑΙ SMS ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ “ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ”-ΔΙΑΤΡΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ-ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο “ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ” ΤΟΥ ΕΝΤΟΥΑΡΝΤ ΣΝΟΟΥΝΤΕΝ


Το Viber έχει ήδη γίνει γνωστό από το iPhone και είναι μια εφαρμογή για να μιλάτε δωρεάν με οποιοδήποτε την έχει εγκατεστημένη.

Η κλήση γίνεται μέσω της εφαρμογής και χρησιμοποιεί data σε αντίθεση μια κανονική κλήση. Στα προτερήματα είναι ότι δεν χρειάζεται εγγραφή, απλά την εγκαθιστάτε, μέσω της εφαρμογής στέλνετε ένα sms επιβεβαίωσης και μετά βλέπετε οποιονδήποτε από τον τηλεφωνικό σας κατάλογο χρησιμοποιεί το Viber.

Όπως καταλαβαίνετε η μόνη χρέωση που έχετε είναι ο όγκος των δεδομένων που καταναλώνει μέσω 3g ή μιλάμε για μηδενική χρέωση εφόσον χρησιμοποιείτε wifi.

Πάμε τώρα στο προκείμενο…

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του makeleio.gr , για ΠΡΩΤΗ φορά ,(πιθανόν χωρίς να είναι σίγουρο η ίδια διαδικασία είχε ακολουθηθεί από τις αρχές και στην περίπτωση της απαγωγής του Π.Παναγόπουλου) , ελέγχονται κλήσεις και μηνύματα μέσω του Viber!

Πιο συγκεκριμένα στην μεγάλη δικογραφία για την πολύκροτη υπόθεση της Χρυσής Αυγής, υπάρχουν κλήσεις και μηνύματα βουλευτών και στελεχών της Χ.Α που παραβιάστηκαν για λόγους εθνικού συμφέροντος.

O εφιάλτης του πρώην συμβούλου της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ, Έντουαρντ Σνόουντεν, ενσκήπτει πάνω από την Ελλάδα και απλώνει τα πλοκάμια του Παγκόσμιου “Μεγάλου Αδερφού”.

Στην εν λόγω δικογραφία λοιπόν σύμφωνα με νομικές και δικαστικές πηγές, υπάρχουν μαγνητοφωνημένες συνομιλίες και μηνύματα μετά από την κατάσχεση των κινητών τηλεφώνων μερικών βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής.

Ακόμη βέβαια δεν υπάρχει το περιεχόμενο των συνομιλιών.

Στους υπολογιστές που έχουν κατασχεθεί από τις αρχές υπάρχει ακόμη και η επικοινωνία μέσω Skype., αλλά δεν υπάρχει ακόμη το υλικό.



Νομικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι αφού βάλανε χέρι στο Viber, θα αρθεί πολύ γρήγορα και η υποτιθέμενη ασφαλής συνομιλία μέσω του Skype.

Moλονότι κάποιες αρχές υποστηρίζουν ότι δεν σπάζει η ασφάλεια του διαδικτύου, παρά ταύτα φαίνεται πως έχουν σπάσει και το διαδίκτυο.

Σας υπενθυμίζουμε:

Οι πρώτες «παράπλευρες» συνέπειες των αποκαλύψεων που έκανε ο Έντουαρντ Σνόουντεν για τη δράση της αμερικανικής NSA που συνταράσσουν την κοινότητα πληροφοριών των ΗΠΑ, δείχνουν ότι η «ομερτά» που επικρατούσε λόγω του φόβου και του δέους που προκαλούσαν οι μυστικές υπηρεσίες, αρχίζει να σπάει, καθώς οι αντιδράσεις των κοινωνιών είναι ήδη ισχυρές…

Όπως έγινε γνωστό, το γνωστό πρόγραμμα τηλεφωνικών συνδιαλέξεων σε συνδυασμό με εικόνα που προσφέρει το γνωστό SKYPE, δεν είναι ασφαλές, αφού η εταιρία φέρεται να υπέκυψε στις ασφυκτικές πιέσεις που της ασκήθηκαν και άνοιξε «Κερκόπορτα» παρακολούθησης…

Τις αποκαλύψεις έκαναν στην εφημερίδα «The New York Times» επικαλούμενη πληροφορίες από άτομα με πληροφόρηση εκ των έσω, τα οποία μίλησαν υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας, αφού θέλουν αν αποφύγουν ενδεχόμενα «αντίποινα» και την γενικότερη παρενόχληση τω μυστικών υπηρεσιών. Βέβαια, η αμερικανική νομοθεσία αφήνει περιθώρια να υποχρεωθεί ένα μέσο ενημέρωσης να αποκαλύψει τις πηγές του όταν εμπλέκεται ζήτημα εθνικής ασφάλειας, οπότε η μη αποκάλυψη των ονομάτων τους στο σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας, κάθε άλλο παρά τους εξασφαλίζει.

Η απόρρητη επιχείρηση είχε την κωδική ονομασία «ΣΚΑΚΙ» (CHESS). Πλεονέκτημα επίσης των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών ήταν η εδραιωμένη πεποίθηση ότι δεν έχει βρεθεί τρόπος υποκλοπής των συνδιαλέξεων μέσω Skype, αφού η εταιρία χρησιμοποιεί περίπλοκους αλγόριθμους για την κρυπτογράφηση των συνδιαλέξεων. Αποτέλεσμα ήταν να εκμεταλλεύονται οι πράκτορες στο πλαίσιο της συλλογής πληροφοριών, την (ψευδ)αίσθηση της ασφάλειας που υποτίθεται ότι εξασφάλιζε το Skype στους χρήστες του ενώ στην ουσία, η «λεπτομέρεια» αυτή το καθιστούσε ως στόχο προτεραιότητας για τις μυστικές υπηρεσίες…

Οι πρώτες φήμες ότι τα συστήματα του Skype είχαν παραβιαστεί κυκλοφόρησαν στους κύκλους των ειδικών της διαδικτυακής ασφάλειας το 2009, αν και σύμφωνα με τα έγγραφα που έχουν διαρρεύσει από τον Σνόουντεν, η επισημοποίηση της συνεργασίας Skype-NSA πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2011, αφού δεν είχε νόημα η εμμονή σε ένα «μυστικό» που είχε διαρρεύσει…

makeleio.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου