Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

ΤΗ ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΣΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ Ο ΥΠ.ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΝΑΓ.ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ


Τη νέα μεγάλη πρωτοβουλία, προσέγγισης και συνεργασίας με τα πανεπιστήμια, παρουσίασε σε επαγγελματίες της πόλης μας ο υποψ. Δήμαρχος Ζωγράφου, Παναγιώτης Αγγελόπουλος. Η συνεργασία με τα πανεπιστήμια, μπορεί, όπως τόνισε ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος να συνεισφέρει σημαντικά στην ανάπτυξη του Δήμου προς όφελος όλων των δημοτών. Χαρακτηριστικά, ανέφερε ότι «...οι Δήμοι σήμερα δεν μπορούν να περιμένουν την κρατική επιχορήγηση, που έχει σχεδόν καταργηθεί, αλλά πρέπει να βρουν τρόπους να χρηματοδοτήσουν έργα που θα φέρουν εισόδημα στους δημότες και θα βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους και την εικόνα της πόλης. Η εποχή των κομματικών Δημάρχων που περνούσαν τη ζωή τους παρακαλώντας τους Υπουργούς για κρατικά χρήματα με τα οποία ξήλωναν προεκλογικά πεζοδρόμια και πλατείες έχει περάσει...».

Σύμφωνα με το πλήρες σχέδιό μας για το Δήμο μας, «... ξεκίνησα, αρκετό καιρό πριν, την προσπάθεια προσέγγισης των πανεπιστημίων, με πρώτα, το Πολυτεχνείο και το Καποδιστριακό, που φιλοξενούνται στην πόλη μας και το Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Σήμερα, έχει ήδη ολοκληρωθεί η συμφωνία με το ένα και ολοκληρώνονται οι αντίστοιχες με τα δύο άλλα... Ας σημειωθεί ότι η συμφωνία συνεργασίας προβλέπει ότι ο Δήμος δεν επιβαρύνεται με καμία δαπάνη, άμεσα ή έμμεσα, γι’ αυτή».
 Οι συμφωνίες περιλαμβάνουν:

1. Τεχνική βοήθεια για την άρτια σύνταξη προγραμμάτων χρηματοδότησης από ευρωπαϊκές ή άλλες πηγές.
2. Εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών για την ωρίμανση έργων, ώστε να μπορούν να ενταχθούν σε χρηματοδοτικά σχέδια και προγράμματα.
3. Συνέργεια στην υποβολή κοινών σχεδίων προς χρηματοδότηση απ’ ευθείας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα άλλα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά μέσα και ταμεία.
4. Συνδρομή με το ακαδημαϊκό και ερευνητικό προσωπικό και κύρος σε προγράμματα που ο Δήμος σκοπεύει να υλοποιήσει με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.
5. Συμβουλευτική βοήθεια για επιχειρήσεις και επαγγελματίες του Δήμου.
6. Προγράμματα επιμόρφωσης επαγγελματιών, νέων, ανέργων και ευπαθών ομάδων.
7. Πρόγραμμα υποτροφιών για φοιτητές που είναι δημότες Ζωγράφου.

Πέρα, όμως, από αυτά, συνέχισε ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος «...η συνεργασία με τα δύο πανεπιστημιακά ιδρύματα που φιλοξενούνται στην πόλη μας, σύμφωνα με το σχεδιασμό μας, έχει και δύο άλλες πτυχές:

1. Ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός, που αποτελεί εγκληματική αμέλεια για την πόλη μας, ότι αγνοήθηκε τόσο καιρό, αποτελεί η διαρκής κίνηση προς αυτά, μέσα από την πόλη μας, καθημερινά δεκάδων χιλιάδων φοιτητών, καθηγητών και προσωπικού. Μια τεράστια αγοραστική δύναμη που δεν προσφέρει τίποτα στην πόλη μας. Η αποκατάσταση καλών σχέσεων με τα δύο ιδρύματα, η υλοποίηση κοινών προγραμμάτων και η δημιουργία από το Δήμο των αναγκαίων υποδομών συζητείται και αναμένεται να μεταφέρει σειρά δραστηριοτήτων στην πόλη μας. Συνέδρια, εκδηλώσεις, ψυχαγωγία, διασκέδαση ακόμη και αγορές στα καταστήματα της πόλης, αποτελούν μόνο την αρχή. Γιατί όσο προχωρά η συνεργασία και βελτιώνονται οι υποδομές και η εικόνα της πόλης μας, τόσο θα αυξάνεται και το άμεσο όφελος των δημοτών, όλων των δημοτών.

2. Καθόλου αμελητέα εξέλιξη αναμένεται να αποτελέσει, εφ’ όσον ευοδωθούν οι προσπάθειές μας, η διευκόλυνση στη διάνοιξη πρόσθετων προσβάσεων προς την Κατεχάκη και την Αττική Οδό, που θα διευκολύνουν την κίνηση προς αυτές και θα αποσυμφορήσουν τη ροή των οχημάτων στην πόλη μας. Ταυτόχρονα θα επιτρέψουν την ευκολότερη πρόσβαση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, που αποτελεί προϋπόθεση για τη φιλοξενία στην πόλη μας επιχειρηματικών ή ακαδημαϊκών δραστηριοτήτων».

Κλείνοντας την παρουσίαση, ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, τόνισε ότι «...αυτά είναι μόνο η αρχή, όπως μπορείτε να δείτε στο πρόγραμμά μας. Η οικονομική κρίση δημιούργησε πολλά προβλήματα, κυρίως, όμως, σε όσους προσκολλημένοι στο παρελθόν, αδυνατούν να αντιληφθούν τη σύγχρονη εποχή, δεν διαθέτουν τα εφόδια, την οργάνωση, το σχέδιο και την τεχνοκρατική επάρκεια, ώστε να κινηθούν στο νέο περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί. Η κρίση έχει γίνει για τους Δήμους, το πρόσχημα των ανίκανων διοικήσεών τους να βρουν λύσεις, ξεφεύγοντας από τις αγκυλώσεις της κομματικά ελεγχόμενης κρατικοδίαιτης συνήθειας τους. Χρηματοδοτικοί πόροι υπάρχουν, αρκεί να ξέρεις να τους βρεις και να τους αξιοποιήσεις. Και βέβαια, χρηματοδότηση έργων δεν μπορείς να διεκδικήσεις από την Ευρώπη, χωρίς εξειδικευμένη διοικητική μονάδα στο Δήμο».

Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου