Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ Ο "ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ" ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ ΝΙΚΗΣΕ 1-0 ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ "ΚΑΥΤΗ" ΤΟΥΜΠΑ!


Η ρεβάνς του ημιτελικού Κυπέλλου στην Τούμπα βρήκε νικητή τον ΠΑΟΚ με 1-0 επί του Ολυμπιακού, αποτέλεσμα που στέλνει το «δικέφαλο» του Βορρά στον τελικό που θα διεξαχθεί στις 26 Απριλίου με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Στη ρεβάνς του δεύτερου χρονικά ημιτελικού (στο πρώτο ματς οι «ερυθρόλευκοι» είχαν επικρατήσει με 2-1) το γκολ που χάρισε την πρόκριση στους Θεσσαλονικείς πέτυχε στο 49' ο Αθανασιάδης.

Ο αγώνας ξεκίνησε με καθυστέρηση 73 λεπτών (!), λόγω της «έμπνευσης» κάποιων να τοποθετήσουν ψάρια στον πάγκο των φιλοξενούμενων Στο 89' αποβλήθηκαν με κόκκινη κάρτα οι Μανιάτης, Κατσουράνης (ο άσος του ΠΑΟΚ είχε γίνει αλλαγή), με τον αρχηγό του Ολυμπιακού να επιτίθεται στο συμπαίκτη του στην εθνική ομάδα, ο οποίος νωρίτερα επιχείρησε να του ρίξει κουτουλιά προερχόμενος από τον πάγκο. Στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και ο Νάτχο του ΠΑΟΚ.

Παιχνίδι με πολύ πάθος, ένταση και λιγοστές αλλά δυνατές φάσεις ήταν αυτό που έγινε στο γήπεδο Τούμπας όπου το έπαθλο της πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου ήταν η επιβράβευση και το κίνητρο για τις δυο μεγάλες ελληνικές ομάδες. Στο πρώτο ημίχρονο, σ' αυτό το παιχνίδι τακτικής, οι δύο μονομάχοι κατέβηκαν με πρόθεση να εξουδετερώσουν τα ατού των αντιπάλων τους και με τον Ολυμπιακό να πετυχαίνει τον αρχικό στόχο μαρκάροντας ψηλά και περιορίζονρας έτσι την επιθετικότητα του ΠΑΟΚ μακριά από την εστία του Μέγερι.

H καλύτερη ευκαιρία του ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος χάθηκε στο 35', όταν ο Στοχ έπιασε δυνατό μακρινό σουτ που έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μέγερι. Η ίδια φάση επαναλήφθηκε στο 42' με τις ίδιες ακριβώς προϋποθέσεις και την ίδια κατάληξη.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ μπήκε επιθετικά και πιο απαιτητικά στο γήπεδο και στο 47' πέτυχε το γκολ που του έδινε προβάδισμα πρόκρισης. Από συνεργασία Νάτχο, Στοχ, ο Τζαβέλας έκανε σέντρα ακριβείας και ο Αθανασιάδης με δυνατή γυριστή κεφαλιά «παραβίασε» την εστία του Μέγερι βάζοντας «φωτιά» στην ήδη... καυτή Τούμπα.

Ο Ολυμπιακός επιχείρησε να αντιδράσει μπροστά στο φάσμα του αποκλεισμού και βγήκε στην επίθεση αναγκάζοντας τον ΠΑΟΚ σε αμυντική τακτική και σε ένα παιχνίδι με πολλά νεύρα και διακοπές που οφείλονταν και στην χρήση καπνογόνων από τους οπαδούς των γηπεδούχων, μετατρέποντας το γήπεδο σε μεγάλο μέρος επανάληψης σε...τοπίο στην ομίχλη.

Μέχρι το τέλος του αγώνα και της 14λεπτης καθυστέρησης αυτό που παίχτηκε δεν ήταν ακριβώς ποδόσφαιρο αλλά μια μάχη νεύρων, προπηλακισμών, ξυλοδαρμών και γεγονότων που δεν τιμούν το ποδόσφαιρο.

Αξίζει να σημειωθεί πως από τον τελικό του ΟΑΚΑ ο ΠΑΟΚ δεν θα έχει στη διάθεσή του, τους Αθανασιάδη, Κατσουράνη και Νάτχο λόγω των καρτών που είδαν στο σημερινό σημαδιακό παιχνίδι.

Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος (Καβάλας).

Κίτρινες: Αθανασιάδης, Τζαβέλας, Σκόνδρας, Βίτορ, Κατσουράνης - Κάμπελ, Ντομίνγκες, Μανωλάς, Βαλντές, Μέγερι

Κόκκινες: Κατσουράνης (89΄), Νάτχο (90΄+6 δεύτερη κίτρινη) - Μανιάτης (89΄).

ΠΑΟΚ (Γ. Γεωργιάδης): Γλύκος, Βίτορ, Ινσαουράλδε, Σκόνδρας, Τζαβέλλας (76' Λίνο), Κάτσε, Κατσουράνης (67' Λάζαρ), Νάτχο, Σαλπιγγίδης (90+ Κίτσιου), Στοχ, Αθανασιάδης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Μέγερι, Μαρκάνο, Μανωλάς, Σαλίνο (71' Μασάντο), Μπονγκ (83' Σάμαρης), Εντινγκά, Μανιάτης, Κάμπελ, Φουστέρ (71' Σαβιόλα), Ντομίνγκες, Βαλντές.

Χημικά στην Τούμπα

Ασχημα… προεόρτια στην Τούμπα, λίγη ώρα πριν από την έναρξη της ρεβάνς του ημιτελικού Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό.

Συγκεκριμένα, περίπου μιάμιση ώρα πριν από τη σέντρα και ενώ έφτανε στο γήπεδο η αποστολή των Πειραιωτών, η Αστυνομία έκανε άσκοπη χρήση δακρυγόνων, προκειμένου να διαλύσει το συγκεντρωμένο πλήθος που βρισκόταν την ώρα εκείνη στην είσοδο του γηπέδου.

Η ποσότητα των χημικών ήταν τέτοια που έκαναν την ατμόσφαιρα και μέσα στο γήπεδο αποπνικτική και ιδιαίτερα επικίνδυνη ειδικά για μικρά παιδιά που ήρθαν με τους γονείς τους στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν τον αγώνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι περίπου μιάμιση ώρα πριν από τον αγώνα το γήπεδο ήταν σχεδόν γεμάτο.

Προκρίθηκε στον τελικό Κυπέλλου ο Παναθηναϊκός

Στην παράταση κρίθηκε το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει τελικά την πρόκριση καθώς επιβλήθηκε 3-0 (κ.α. 1-0) του ΟΦΗ. Ο Μπεργκ πέτυχε τα δύο τέρματα στον εξτρά χρόνο, ενώ το σκορ είχε ανοίξει ο Αμπέιντ.

Με 11 παίκτες κάτω από τη μεσαία γραμμή και προς την περιοχή του Φερνάντες, ο ΟΦΗ έδειξε από την αρχή τις προθέσεις του. Στην άκρως αυτή αμυντική τακτική, οι «πράσινοι» κυκλοφόρησαν ψύχραιμα τη μπάλα κι αφού απείλησαν δύο φορές στο ξεκίνημα με τους Μπεργκ και Αμπεΐντ, στο 20΄ κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα. Από την πάσα του Κλωναρίδη, ο Πέτριτς μπήκε στην περιοχή απέφυγε με άνεση το Ζόρο και πάσαρε έτοιμο γκολ στον Αμπεΐντ, ο οποίος με σουτ πάνω στην κίνησε πέτυχε το 1-0 ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα.

Ο ΟΦΗ στο δεύτερο ματς «κοίμισε» τον Παναθηναϊκό, που δεν είχε την φρεσκάδα του πρώτου μέρους, παρά την εδαφική υπεροχή που διατήρησε. Δύο καλές φάσεις στο ξεκίνημα της επανάληψης με τους Πράνιτς (σουτ άουτ από καλή θέση στην περιοχή) και Καρέλη (κεφαλιά άουτ) ήταν ό,τι καλύτερο είχαν να επιδείξουν οι «πράσινοι» στο β΄ 45λεπτο, ενώ από την άλλη οι Κρήτες ήταν ανύπαρκτοι επιθετικά.

Η πρώτη κλασική ευκαιρία για τους γηπεδούχους χάθηκε στο 81΄ με το πλασέ του Μπεργκ να διώχνει σωτήρια σε κόρνερ ο Φερνάντες, ενώ στο 87΄ ο Λαγός κατάφερε να στείλει τη μπάλα στο δοκάρι από τη μικρή περιοχή και με τον Φερνάντες εξουδετερωμένο.

Ό,τι δεν κατάφερε ο Παναθηναϊκός στην κανονική διάρκεια του 90λεπτου, διάστημα στο οποίο είχε 17 τελικές έναντι 7 του ΟΦΗ, το πέτυχε στο 97΄ με την κοντινή κεφαλιά του Μπεργκ, μετά την προσωρινή απόκρουση του Φερνάντες στο πλασέ του Καρέλη. Στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης ο ΟΦΗ έφτασε μία ανάσα από τη μείωση του σκορ, με την κεφαλιά του Νούνιες να σταματάει στο αριστερό δοκάρι του Κοτσόλη.

Η ομάδα του Αναστασίου «κλείδωσε» την πρόκριση στο 115΄ με το πέναλτι του Μπεργκ, που κέρδισε ο Καρέλης από μαρκάρισμα του Ζόρο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Κοτσόλης, Σίλντενφελντ, Μέντες, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Αμπεΐντ, Ζέκα, Πράνιτς (105΄ Δώνης), Κλωναρίδης (46΄ Καρέλης), Πέτριτς (69΄ Λαγός), Μπεργκ

ΟΦΗ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Φερνάντες, Τριποτσέρης, Ζόρο, Παπάζογλου, Ντουντού (54΄ Κουτσιανικούλης), Καλάιτζιτς, Ζε Εντουάρντο, Περογαμβράκης (76΄ Ροβίθης), Μπούρμπος (101΄ Νούνιες), Μακρής, Μιλιάζες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου