Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΣΤΟΝ ΖΑΡΜΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΛΛΙ Η ΤΖΑΚΡΗ!


Η υφυπουργός Εσωτερικών Θεοδώρα Τζάκρη, παρά την οικονομική κρίση, αρνείται κατηγορηματικά το «κούρεμα» στη φιλαρέσκειά της και συνεχίζει απτόητη τα καθημερινά ραντεβού για την περιποίηση των μαλλιών της σε σικ κομμωτήριο του Κολωνακίου

ΛΕΕΙ ΟΧΙ ΣΤΟ «haircut» των καθημερινών της αναγκών παρά την οικονομική κρίση η υφυπουργός Εσωτερικών κυρία Θεοδώρα Τζάκρη. Ξοδεύει περίπου... 1.000 ευρώ τον μήνα για τις καθημερινές πρωινές επισκέψεις της σε σικ κομμωτήριο της Βουκουρεστίου, το οποίο επισκέπτεται αδιαλείπτως πέντε μέρες την εβδομάδα (Δευτέρα έως Παρασκευή), προτού περάσει την πόρτα του υπουργείου για να ασχοληθεί είτε με τη δοκιμαστική λειτουργία του ΧΥΤΑ Γιαννιτσών, είτε με τα φράγματα της Πλατάνης και της Κερασιάς.

Τετάρτη, ώρα 9 το πρωί, στον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου. Το κέντρο της πρωτεύουσας αρχίζει σιγά-σιγά να ζωντανεύει. Οι περαστικοί πληθαίνουν, τα κορναρίσματα των αυτοκινήτων πολλαπλασιάζονται, η ίδια μίζερη –για τους πολλούς- καθημερινότητα επαναλαμβάνεται. Ακόμη και η πολυάσχολη υφυπουργός Εσωτερικών κυρία Θεοδώρα Τζάκρη ακολουθεί τη ρουτίνα της, η οποία βέβαια δεν μπορεί να χαρακτηριστεί «μίζερη». Το μαύρο Golf της υπουργού, στο οποίο επιβαίνουν, εκτός της κυρίας Τζάκρη, οι δυο αστυνομικοί που είναι υπεύθυνοι για την ασφάλειά της, διασχίζει τη Βασιλίσσης Σοφίας, στρίβει δεξιά στην Πανεπιστημίου και αμέσως αριστερά στον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου. Οι κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας «θυσιάζονται» μπροστά στο πρώτο ραντεβού της υφυπουργού. Το μαύρο Golf συνεχίζει την πορεία του στον πεζόδρομο για να σταθμεύσει λίγα μέτρα πιο κάτω, έξω ακριβώς από το γνωστό κομμωτήριο «Zarbalis».

Το μυστικό της πάντα προσεγμένης εμφάνισής της αποκαλύπτεται: καθημερινές πρωινές επισκέψεις της υφυπουργού στο εν λόγω κομμωτήριο που μπορεί να διαρκέσουν μέχρι και δύο ώρες προτού συνεχίσει το πρόγραμμά της έχοντας συνήθως ως επόμενη στάση το υπουργικό της γραφείο.


Όση ώρα η κυρία Τζάκρη εμπιστεύεται την κόμη της στα έμπειρα χέρια των ειδικών, οι δύο αστυνομικοί προμηθεύονται τους απαραίτητους καφέδες αλλά και σάντουιτς, περιμένοντας υπομονετικά να τελειώσει το λούσιμο και το χτένισμά της. Για τους υπαλλήλους του «Zarbalis», αλλά και γι’ αυτούς των γύρω καταστημάτων, η εμφάνιση της υφυπουργού δεν αποτελεί είδηση, καθώς τους τελευταίους μήνες τη βλέπουν πέντε μέρες την εβδομάδα, από Δευτέρα έως και Παρασκευή. Είτε φτάνει στις 8 είτε στις 9 το πρωί, η κυρία Τζάκρη δεν πρόκειται να εμφανιστεί στο υπουργείο αν πρώτα δεν έχει κάνει την απαραίτητη στάση στο κομμωτήριο της Βουκουρεστίου - πρόκειται για ένα πρόγραμμα που τηρεί με θρησκευτική ευλάβεια βρέξει-χιονίσει. Είναι οι μοναδικές στιγμές της μέρας που η υφυπουργός θα εμφανιστεί δημόσια χωρίς να έχει επιμεληθεί πρώτα το μακιγιάζ της, καθώς και γι’ αυτό αφήνεται σε επαγγελματικά χέρια, πάντα ωστόσο υπό την αυστηρή καθοδήγησή της. Το «μενού» των καθημερινών επισκέψεών της στο «Zarbalis» ποικίλλει ανάλογα με τις ανάγκες της

Με έναν πρόχειρο υπολογισμό, η υφυπουργός δίνει κατά μέσο όρο στο κομμωτήριο τουλάχιστον 50 ευρώ με το «καλημέρα», ήτοι 250 ευρώ το πενθήμερο, δηλαδή περίπου 1.000 ευρώ τον μήνα, το 1/5 της βουλευτικής της αποζημίωσης (5.000 ευρώ καθαρά). Στο παραπάνω υπολογισμένο χρηματικό ποσό δεν περιλαμβάνονται τα συνήθη πουρμπουάρ που προσφέρουν πάντα οι καλές πελάτισσες σε όσους επωμιστούν την περιποίησή τους.
Ούτε οτιδήποτε εξτρά προκύψει σε μηνιαία βάση (π.χ. κόψιμο ψαλίδας ή βάψιμο ρίζας). Παρά το προφανές οικονομικό στρίμωγμα που δικαιολογημένα προκαλεί η καθημερινή επίσκεψη σε ένα επώνυμο κομμωτήριο, η ομορφιά απαιτεί θυσίες και η γυναικεία φιλαρέσκεια ούτε τιθασεύεται ούτε θυσιάζεται στον βωμό των όποιων οικονομικών «haircuts». Το μόνο κούρεμα που επιτρέπει αφορά στην κυριολεκτική σημασία της λέξης, δηλαδή της τρίχας, έστω και της ψαλίδας. Η υφυπουργός, αν και θα το επιθυμούσε, δεν μπορεί λόγω της ώρας που επισκέπτεται το κομμωτήριο να απολαμβάνει πάντα περιποίηση από τους ίδιους υπαλλήλους, με αποτέλεσμα κάποιες φορές να μη λείπουν τα παράπονα: η κυρία Τζάκρη είναι απαιτητική, έχει άποψη για την κόμη της και δεν είναι από τις πελάτισσες που δέχονται ήπια όποιες παρεμβάσεις δεν είναι του γούστου της.

Το προσωπικό δείχνει ωστόσο κατανόηση, καθότι έχει συνειδητοποιήσει ότι το να εμφανιστεί μια υφυπουργός ενώπιον του ελληνικού λαού αλλά και στα προγραμματισμένα επαγγελματικά ραντεβού της χωρίς να έχει πρώτα περιποιηθεί την εμφάνισή της μπορεί να αποτελέσει καίριο πλήγμα στο image της ακόμα και στην αυτοπεποίθησή της. Κάτι που δεν είναι δυνατό να το επιτρέψει η κυρία Τζάκρη, όσο κι αν η τρόικα επιμένει να μας βάλει τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι. Σύμφωνα με την κοσμοθεωρία της κυρίας υφυπουργού, αν είναι να τα χωρέσει σε ένα, ας είναι τουλάχιστον Louboutin...

Άλλωστε η πείρα έχει δείξει ότι είναι πιο εύκολο να τα βάλεις με έναν στρατό αγρίων παρά με τη γυναικεία φιλαρέσκεια.

(ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ 08/05/2011)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου