Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΙΤΑΛΙΚΗ ΦΟΙΤΗΤΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΠ΄ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ! ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΥΤΑ!



Στα στενά πετροφτιαγμένα καντούνια της πόλης, που οδηγούν το βήμα του επισκέπτη από τα μεσαιωνικά κάστρα μέχρι τον καθεδρικό Ναό που βρίσκεται στην κεντρική Πλατείας της μικρής πόλης, κάποτε αντηχούσαν τα βήματα των γνήσιων ιπποτών.


Οι κάτοικοί του είναι ιδιαίτερα φιλόξενοι και πάντα χαμογελαστοί. Σύμφωνα με τον θρύλο, οι Καμέρτοι προέρχονται από μία φυλή της Ούμπρια. Τα πολύ παλιά χρόνια ζούσαν ήρεμη ζωή εγκατεστημένοι στην οροσειρά των Απενίνων. Αναγκάστηκαν όμως να εγκαταλείψουν την πόλης τους που ονομαζόταν Κάμαρς, μετά από μία πολεμική ήττα στην οποία υπερίσχυσαν οι Πελασγοί. Έτσι οι Καμέρτοι ταξίδεψαν, έψαξαν και βρήκαν τον τόπο στον οποίον από τότε είναι εγκατεστημένοι. Σε ενθύμηση της παλαιάς τους καταγωγής έδωσαν στην πόλη αρχικά το όνομα Καμερία το οποίο με το πέρασμα του χρόνου εξαλλάχθηκε σε Καμερίνο.

Οι λίμνες του Καμερίνο αλλά και η απλόχερη φυσική του προίκα θα μαγέψουν τον επισκέπτη.

Αυτή η μικροσκοπική πόλη των μόλις 8000 κατοίκων έχει ακόμη έναν λόγο να είναι υπερήφανη, το Πανεπιστήμιό της. Ιδρύθηκε το 1336 και από τότε προσφέρει απλόχερα την γνώση σε ποικίλους τομείς των επιστημών. Θεωρητικούς και πρακτικούς. Το πανεπιστήμιο είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους η πόλη είναι ευρύτερα γνωστή στου Έλληνες εδώ και πολλές δεκαετίας. Η Φαρμακευτική και η Νομική αποτελεί την πρώτη επιλογή των Ελλήνων που αποφασίζουν να σπουδάσουν εκεί και έχει φιλοξενήσει πλήθος νέων που με μια βαλίτσα στο χέρι ξεκίνησαν την «περιπέτεια» των σπουδών τους. Ο επισκέπτης όπου και αν σταθεί στην ιταλική αυτή πόλη, θα ακούσει σίγουρα κάποιον να μιλάει ελληνικά.



Ο Κοσμήτορας της Νομικής σχολής, Prof. Αntonio Flamini, μας εξηγεί του λόγους για τους οποίους οι φοιτητές από όλον τον κόσμο επιλέγουν το Πανεπιστήμιο του Καμερίνο: 

“Πρόκειται για ένα μικρό μεν Πανεπιστήμιο, αλλά με μεγάλη παράδοση. Η σχολή της Νομικής, χρόνια τώρα, διαμορφώνει Δικηγόρους, Συμβολαιογράφους, Δικαστές και Δικαστικούς Λειτουργούς. Η σχέση μεταξύ φοιτητών και διδασκόντων είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας. Ο Καθηγητής είναι διαθέσιμος ανά πάσα στιγμή στον φοιτητή που ζητά διευκρινήσεις επάνω στην διδακτέα ύλη. Η εκπαιδευτική δραστηριότητα διεξάγεται σε τέτοιο χρόνο ώστε να ευνοούνται πρακτικές πτυχές της διδασκαλίας ενώ οι εξετάσεις διεξάγονται σε μηνιαία βάση . Η βιβλιοθήκη της σχολής είναι εφοδιασμένη με ένα μεγάλο αριθμό συγγραμμάτων και ενημερώνεται συνεχώς με ξένη βιβλιογραφία . Επιπλέον, το Καμερίνο προσφέρει το τέλειο σκηνικό για όσους θέλουν να μελετήσουν σοβαρά και να αποκτήσουν την κατάλληλη προετοιμασία για το μέλλον τους . Σε αυτή τη μικρή πόλη οι μαθητές γνωρίζονται μεταξύ τους και δημιουργούν φιλίες μιας ολόκληρης ζωής .”

Αντώνης Μπιδέρης
Δημοσιογράφος – Πτυχιούχος Νομικής Σχολής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου