Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ, ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ , «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» ΜΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ, ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΞΕΠΛΥΜΑ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ



Σύμφωνα με το πόρισμα, από τα εκατοντάδες στοιχεία της δικογραφίας στη δράση της οργάνωσης αποδίδονται από τον ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό συγκεκριμένες εγκληματικές πράξεις.
Ειδικότερα τους αποδίδονται η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, δύο δολοφονίες αλλοδαπών στα Πετράλωνα, μια απόπειρα δολοφονίας στη Μεταμόρφωση Αττικής και δεκάδες ακόμα πράξεις βιαιοπραγιών και επικίνδυνων σωματικών βλαβών κατά αλλοδαπών και άλλων πολιτών.

Σημαντικά είναι τα στοιχεία για εμπλοκή του παραστρατιωτικού πυρήνα της Χρυσής Αυγής σε βομβιστικές επιθέσεις κυρίως στην περιοχή του Βόλου, ενώ επιβαρυντικά είναι τα στοιχεία για εμπλοκή σε εκβιασμούς και προστασία που πουλούσαν σε καταστήματα και μικροπωλητές, με το αζημίωτο. Σημαντική είναι η παράμετρος του εισαγγελικού πορίσματος που ζητά τη διερεύνηση και του αδικήματος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, καθώς η δικογραφία βρίθει στοιχείων για εκβιαστικές δραστηριότητες.

Μέσα στις επόμενες ώρες, οι οποίες εκ των πραγμάτων είναι κρίσιμες, αναμένεται ότι θα ξεκαθαρίσουν και πολλές από τις παραπάνω παραμέτρους, που είναι από τις κρισιμότερες της όλης υπόθεσης.

Πληροφορίες: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου