Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΖΥΜΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ. ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΕΛΕΙΩΝ



Τα επιτελεία των κομμάτων ήδη επεξεργάζονται τις προτάσεις για τα πρόσωπα που θα διεκδικήσουν τους μεγάλους δήμους και τις περιφέρειες για τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014. Η Γλυφάδα είναι ένας δήμος που ενδιαφέρει τόσο τη Νέα Δημοκρατία όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το ΠΑΣΟΚ.
Το τελευταίο – παρότι αποδυναμωμένο – φιλοδοξεί να επανεκλέξει τον πολιτικό φίλο του Ευάγγελου Βενιζέλου και νυν δήμαρχο Γλυφάδας κ. Κώστα Κόκκορη. Στον ΣΥΡΙΖΑ γίνονται διεργασίες για το αν θα δοθεί η επίσημη στήριξη στην κα Αθηνά Λυγνού, που στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές είχε κάνει αισθητή την παρουσία της.

Στη Νέα Δημοκρατία τα πράγματα παραμένουν περίπλοκα. Η ήττα του Μ. Βαρβιτσιώτη στις εκλογές του 2010, «βαρύ πολιτικό πυροβολικό» για την περιοχή, προβληματίζει έντονα την ηγεσία του κόμματος. Έχει λάβει το μήνυμα ότι το εκλογικό σώμα στη Γλυφάδα δεν εντυπωσιάζεται από βαρύγδουπα ονόματα.


Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η τοπική κοινωνία προτιμά «φρέσκα» πρόσωπα, χωρίς κομματικά βάρη, αλλά με προσωπικότητα. Στη παρούσα φάση ακούγονται διάφορα ονόματα στο χώρο της κεντροδεξιάς, αλλά το προβάδισμα φέρεται να έχει ο γνωστός ποινικολόγος κ. Παύλος Σαράκης (φώτο). Οι υπέρμαχοι της υποψηφιότητας Σαράκη θεωρούν ότι ένας νέος δυναμικός άνθρωπος, αυτοδημιούργητος και επαγγελματικά καταξιωμένος, μπορεί να διεισδύσει στη τοπική κοινωνία περισσότερο από κάποιον άλλον που η υποψηφιότητά του επιφέρει μοιραία συγκρούσεις χρόνιων συμφερόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου