Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

XAMOΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ - ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΕΡΕΥΝΑ



Eντύπωση προκαλεί ακόμη και στους Αστυνομικούς ότι αρκετά μεγάλος αριθμός προσαχθέντων σχετικά με το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών και εκβιασμών είναι νεαρά άτομα και μάλιστα μερικά από αυτά είναι ηλικίας κάτω από είκοσι ετών. Μεταξύ άλλων πηγές λένε ότι υπάρχουν και κάποιες γυναίκες ανάμεσά τους. Οι άνθρωποι του "σκότους" φαίνεται πως στρατολογούσαν τόσο νεαρά παιδιά όσο και γυναίκες και μάλιστα μητέρες.
Τι τους οδήγησε όμως σε αυτό το "μονοπάτι";

Η εύκολη ζωή και τα χρήματα φαίνεται πως επέδρασαν καταλυτικά σε αυτά τα παιδιά με αποτέλεσμα είτε λίγο είτε πολύ να εμπλακούν με διάφορους ρόλους στα κυκλώματα αυτά και τώρα να βρίσκονται στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας, όπου επικρατεί συνωστισμός.

Οι προσαγωγές, σύμφωνα με πληροφορίες ξεπερνούν τα 20 άτομα. Οι συλλήψεις είναι 18 και αναζητούνται ακόμη τρία άτομα. Μεταξύ άλλων έχουν κατασχεθεί 5 πιστόλια,116 φυσίγγια, μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών και τουλάχιστον 3 ζυγαριές ακριβείας.

Όπως λένε αστυνομικές πηγές «πρόκειται για υπόθεση με πολύ βάθος» που έχει παραμέτρους σοβαρές που δεν έχουν γίνει γνωστές και σχετίζονται με την σκοτεινή δράση αυτών των κυκλωμάτων, όχι μόνον στην περιοχή του Αγρινίου, αλλά και αλλού. Την υπερασπιστική γραμμή έχει αναλάβει ο γνωστός ποινικολόγος εξ Αθηνών, Παύλος Σαράκης.

Εμπλέκονται και σε άλλη υπόθεση

Αξίζει να σημειωθεί πως σε βάρος μερικών εκ των προσαχθέντων αλλά και άλλων που προς το παρόν δεν έχουν εμπλακεί στην συγκεκριμένη επιχείρηση, υπάρχει μια τεράστια δικογραφία, που ακόμη βρίσκεται στο στάδιο της δικαστικής διερεύνησης για το μεγάλο κύκλωμα τον νονών της νύχτας όπου συνολικά 18 άτομα από το Αγρίνιο συμπεριλαμβάνονται στην λίστα των 219 συνολικά ατόμων που αποκαλύφθηκε τον Μάρτιο του 2011.

Σχετικά με την πολύκροτη αυτή υπόθεση δεν είναι ακόμη γνωστό σε ποια φάση βρίσκεται πέραν του γεγονότος ότι για πολλούς εκ των φερομένων ως εμπλεκομένων έχει επιβληθεί πάγωμα τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων.

Τους παρακολουθούσαν από τον Οκτώβριο του 2012

Η όλη επιχείρηση αποτελεί επιστέγασμα μιας εξαντλητικής έρευνας που ξεκίνησε από τον Οκτώβριο του 2012 από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του Αγρινίου και που στην πορεία είχε την συνδρομή υπηρεσιών από την Αθήνα με την παράλληλη αξιοποίηση υψηλής τεχνολογίας εξοπλισμού.Σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΛ.ΑΣ παρακολουθούσε τις τηλεφωνικές συνομιλίες μερικών από των συλληφθέντων μήνες ολόκληρους και έχει στην κατοχή της τουλάχιστον 1000 σελίδες. Στην σημερινή επιχείρηση συμμετείχε και κλιμάκιο της Δίωξης εκβιαστών από την Αθήνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο στον αρμόδιο Εισαγγελέα του Αγρινίου, με διάφορες κατηγορίες, ενώ αύριο Τετάρτη αναμένεται και αναλυτική και επίσημη ενημέρωση από την Αστυνομία.

ΜΠΕΤΤΥ ΓΙΑΝΝΑ

spirospero.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου