Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: ΠΑΡΑΤΥΠΕΣ ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΚΟ...



ANAΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ LOKRISNEWS

ΠΡΟΣ:
1. ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΟΚΡΩΝ
2. ΠΡΟΕΔΡΟ Δ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΛΟΚΡΩΝ


κ.κ Δήμαρχε, Πρόεδρε,

με τις επιστολές αρ. πρωτ. 40/11-4-2011, 41/11-4-2011, 10/2-5-2012 και 21/13-7-2012, οι οποίες φέρουν την σφραγίδα του Δήμου και υπογράφονται από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Λάρυμνας φαίνεται ότι ζητήθηκαν χρήματα από την ΓΜΜΑΕ Λάρκούψους 19.700 € και ότι έχουν εγκριθεί και εισπραχθεί 9.300 €, επίσης έχει εισπράξει από άλλη επιχείρηση τμηματικά άλλα 1000 €. 

Ξέρουμε ότι τα αιτήματα αυτά δεν αποτελούν απόφαση του Τοπ. Συμβουλίου Λάρυμνας, ούτε του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας, αλλά αυθαίρετη καιπαραβατική ενέργεια του Προέδρου της Λάρυμνας.


Επειδή οι όποιες επιχειρήσεις δεν δίνουν χρηματικά ποσά χωρίς ανταλλάγματα, ο κώδικας Δήμου και Κοινοτήτων προβλέπει συγκεκριμένες διαδικασίες περί αποδοχής δωρεάς που στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν τηρήθηκαν.

Επίσης είναι γνωστό, ότι εισπράξεις χρημάτων για λογαριασμό του Δήμου γίνονται από την οικονομική του υπηρεσία, τους εντεταλμένους υπαλλήλους ταμία ή εισπράκτορα.

Από όσα γνωρίζουμε φαίνεται ότι τα παραπάνω αναφερόμενα ποσά δεν εισπράχθηκαν με τις πρέπουσες διαδικασίες, αλλά παράτυπα, πέρα και έξω κάθε αρμοδιότητας και δικαιοδοσίας από τον πρόεδρο της Κοινότητας Λάρυμνας χωρίς τα ανάλογα δημοτικά παραστατικά.

Επειδή η ενέργεια αυτή είναι κατάχρηση εξουσίας, δημιουργεί θέμα ηθικής τάξης, οικονομικής είσπραξης, διαχείρισης και διαφάνειας χρημάτων του Δήμου, ζητάμε να φέρετε το θέμα για συζήτηση στο άμεσο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να διαπιστώσουμε πώς και πού διατέθηκαν τα χρήματα αυτά, με πια παραστατικά δικαιολογούνται, αν φαίνονται στα έσοδα – έξοδα, το Βιβλίο καταγραφής περιουσίας του Δήμου για να πάρουμε τις ανάλογες αποφάσεις.


ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΥΣΣΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΥΔΡΙΩΤΗΣ




Ο ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΛΑΡΥΜΝΑΣ


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου