Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Η ΝΕΑ ΕΡΤ;



Θέμα ημερών θεωρείται το να εκπέμψει και πάλι η κρατική τηλεόραση, με νέα δομή, σύμφωνα με τους κυβερνητικούς υπολογισμούς

Σε μια κίνηση που θα αποσυμπιέσει το ασφυκτικό και κρίσιμο κυβερνητικό κλίμα που επικρατεί αναμένεται να αποτελέσει ο σχεδιασμός της νέας ΕΡΤ και η επαναλειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης. Από το Μαξίμου διαρρέεται ότι είναι θέμα ημερών η επαναλειτουργία της ΝΕΡΙΤ, άλλωστε μετά τις αντιδράσεις ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ η κυβέρνηση χωρίς να δείξει ότι υποχωρεί αναζητά τον τρόπο με τον οποίο η συχνότητα θα ανοίξει και πάλι, αλλά ταυτόχρονα το σχέδιο αναδιάρθρωσης θα προχωρήσει.
Κάπως έτσι φτάσαμε στη συζήτηση για άνοιγμα ενός ενδιάμεσου φορέα εντός των επόμενων ημερών.

Ήδη μελετάται από το Μαξίμου ένα σχήμα το οποίο θα επιτρέψει επαναλειτουργία μιας τηλεοπτικής και μιας ραδιοφωνικής συχνότητας.
Μελετάται επίσης ένα πλάνο στελέχωσης του τηλεοπτικού και του ραδιοφωνικού σταθμού με πρόσωπα τα οποία εργάζονταν στην ΕΡΤ και τα οποία θα προσληφθούν με σύμβαση ορισμένου χρόνου και για το διάστημα εκείνο μέχρι τη λειτουργία της ΝΕΡΙΤ.

Αυτό που αναζητείται είναι η νομική φόρμουλα που θα καλύψει το εγχείρημα αυτό καθώς η ΝΕΡΙΤ δεν υπάρχει, ενώ η ΕΡΤ έχει καταργηθεί.
Το σχέδιο σύμφωνα με πληροφορίες περιλαμβάνει μια προσπάθεια δημιουργίας ενός υποτυπώδους προγράμματος με προβολή επαναλήψεων εκπομπών και κάποια ενημερωτικά προγράμματα. Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες αναζητούνται εργαζόμενοι που θα υπογράψουν συμβάσεις ώστε να επαναλειτουργήσουν προσωρινά κάποιες συχνότητες της ΕΡΤ.

Από την πλευρά των εργαζόμενων δημοσιογράφων μέσω των δημοσιογραφικών ενώσεων η προσπάθεια δημιουργίας ενός προσωρινού σχήματος θεωρείται απαράδεκτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου