Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

ΧΑΛΑΝΔΡΙ: ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ


Μέχρι χθες είχαμε ερωτηματικά αν θα κατάφεραν οι κάτοικοι να συνεχίσουν χωρίς να υποκύψουν στις πιέσεις που θα δεχόταν από τον Δήμο. Μια συνάντηση χθες του Νίκου Πανταζή στάθηκε ικανή να διαλύσει και τις τελευταίες αμφιβολίες και να μας γεμίσει με ελπίδα για το Μέλλον του Χαλανδρίου.

Οι κάτοικοι ξεσηκώθηκαν μόνοι χωρίς προστάτες γιατί βλέπουν τον Δήμο να αδρανεί και δεν φαίνεται εύκολο να ποδηγετηθούν από την διοίκηση που βλέπει μόνο συνωμοσίες και προσπαθεί να κρύψει την ανικανότητα της πίσω από την μεγάλη κινητοποίηση των κατοίκων.
Οι κάτοικοι ξεσηκώθηκαν για τις περιουσίες τους ,για το περιβάλλον, για την επίλυση ενός προβλήματος που δεν το δημιούργησαν οι ίδιοι,.
Το ίδιο μεγάλο είναι το πρόβλημα και για τους τσιγγάνους που ζουν σε άθλιες συνθήκες.
Είχαμε την γνώμη οι κάτοικοι ,παρά την δικαιολογημένη τους καχυποψία για τις κινήσεις του Δήμου, να μην προσχωρήσουν δικαστικά και οι ίδιοι αλλά να μπουν στην αίτηση αναστολής και ακύρωσης του Δήμου σαν πολίτες. Έτσι θα απέφευγαν την μεγάλη προσπάθεια που κάνουν να συγκεντρώσουν τα χρήματα των προσφυγών σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης. Δεχόμαστε όμως την απόφαση τους.


Αυτό το κίνημα πρέπει να μείνει ενεργό γιατί δεν τελειώνει τίποτα με την προσφυγή χρειάζεται προσπάθεια για την τελική λύση που είναι η μετακίνηση όλου του Καταυλισμού σε ένα αλλά χώρο που θα πληρεί όλες τις προϋποθέσεις αξιοπρεπούς διαμονής των τσιγγάνων, αλλά στην συνέχεια μετά την μετακίνηση συνέχιση του αγώνα για την Αναθεώρηση που πρέπει να ξεκινήσει αμέσως για την απόκτηση της κυριότητα του Χώρου από τον Δήμο και την ένταξη του Πεύκο Πολίτη στο σχέδιο.


Εμείς σαν δημοτική παράταξη θα κάνουμε όλες εκείνες τις κινήσεις που οφείλει να κάνει όποιος θέλει να διεκδικεί την εξουσία αξιόπιστα ,όχι μόνο με λόγια του αέρα αλλά με έργα, με προτάσεις και με αγώνες μαζί με τους κατοίκους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου