Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΚΕΤ ΡΙΖΑΙ


Παραμένει ο συναγερμός στις φυλακές Μαλανδρίνου, καθώς ο κακοποιός Αλκέτ Ριζάι συνεχίζει να κρατά ομήρους, ζητώντας ένα αυτοκίνητο διαφυγής.
Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των ομήρων, καθώς γίνεται λόγος για τέσσερα έως έξι άτομα, ενώ είναι αδιευκρίνιστο αν σε ομηρία είναι μόνο σωφρονιστικοί υπάλληλοι ή και κρατούμενοι.
Η απόπειρα απόδρασης του κακοποιού έχει ξεκινήσει από το βράδυ του Σαββάτου, οπότε κατάφερε να περάσει από την πτέρυγα όπου βρισκόταν έγκλειστος, στο φρουραρχείο και κοντά στην πύλη εξόδου των φυλακών. Παραμένει αδιευκρίνιστο πώς ο Αλβανός κακοποιός κατάφερε να αιφνιδιάσει τους ανθρωποφύλακες και με τη βοήθεια συγκρατουμένων του να τους οδηγήσει στο φρουραρχείο, κοντά στην πύλη εξόδου των φυλακών.

Ο Ριζάι φέρεται αποφασισμένος, κρατά χειροβομβίδα και δηλώνει πως είναι ζωσμένος με εκρηκτικά.

Από χθες τη νύχτα βρίσκεται στο Μαλανδρίνο ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Μάριος Σκανδάμης, παρακολουθώντας από κοντά τις εξελίξεις και ενημερώνοντας τον υπουργό, ενώ κλήθηκαν να παρουσιαστούν και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, οι οποίοι χθες βρίσκονταν εκτός υπηρεσίες. Ο χώρος της φυλακής έχει περικυκλωθεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενισχυμένες με άνδρες των ΕΜΑΚ από την Πάτρα και την Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλκέτ Ριζάι, μαζί με τον Βασίλη Παλαιοκώστα, τον Φεβρουάριο του 2009, είχαν αποδράσει με ελικόπτερο από τις φυλακές του Κορυδαλλού. Τον Νοέμβριο του ίδιου χρόνου, ο Αλβανός κακοποιός συνελήφθη εκ νέου σε εξοχική κατοικία του Άνω Σουλίου Μαραθώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου