Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

ΘΡΙΛΕΡ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ! ΟΙ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΤΟΥΝ!


Στο λιμάνι του Πειραιά επικεντρώνεται η διαμάχη της κυβέρνησης με τους ναυτεργάτες, έπειτα από την απόφαση του υπουργείου Ναυτιλίας να επιστρατευθούν οι ναυτικοί.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να «τερματίσει» την κινητοποίηση με τη λύση που εφαρμόστηκε και απέναντι στους εργαζομένους των μέσων μαζικής μεταφοράς, με τον υπουργό Ναυτιλίας Κώστα Μουσουρούλη να σημειώνει πως «εκ μέρους της κυβέρνησης καταβλήθηκε, έντιμα και καλόπιστα, κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να αποτραπούν τα αδιέξοδα, να σταματήσει η ταλαιπωρία των πολιτών και να επανέλθει η ομαλότητα στην κοινωνική και οικονομική ζωή ιδιαίτερα των νησιών».

«Υπό αυτές τις συνθήκες και με γνώμονα την άμεση αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας, που αποτελεί πνεύμονα ζωής για τη νησιωτική Ελλάδα, με απόφαση του Πρωθυπουργού, ύστερα από εισήγηση του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, κηρύσσεται πολιτική κινητοποίηση των πληρωμάτων των δρομολογημένων ακτοπλοϊκών πλοίων και εξουσιοδοτείται ο υπουργός να προβεί σε επίταξη των υπηρεσιών των πληρωμάτων των ανωτέρω πλοίων» κατέληξε ο υπουργός.

Δεν κάνει πίσω η ΠΝΟ

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία από την πλευρά της αποφάσισε να αλλάξει στάση, με τον Πειραιά να γίνεται «επίκεντρο» των κινητοποιήσεων, καθώς η απεργία θα συνεχιστεί μόνο στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

Παράλληλα, δηλώνουν πως θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να μην λάβουν στα χέρια τους τα χαρτιά της επιστράτευσης. «Δεν παραλαμβάνουμε τα φύλλα επίταξης. Καλούμε όλους τους ναυτεργάτες σε όλα τα λιμάνια της χώρας να συνεχίσουν την απεργία» ανέφεραν τα στελέχη της ΠΝΟ.

Στα υπόλοιπα λιμάνια της χώρας δεν θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις, με τους ναυτεργάτες σ' αυτά να μένουν εκτός πολιτικής επίταξης, αλλά παραμένει άγνωστο, αν θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια από και προς το λιμάνι της πρωτεύουσας.
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου