Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

ΣΕ ΒΑΡΥ "ΚΩΜΑ" Η ΕΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ!


Εκτός λειτουργίας βρίσκονταν η Δημόσια Οικονομική Εφορία της Ρόδου, από την περασμένη Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου έως και χθες αργά το μεσημέρι, εξαιτίας σοβαρότατης βλάβης που είχε υποστεί ο κεντρικός «σέρβερ» που συνδέει όλα τα τμήματα με το κεντρικό σύστημα του υπουργείου των Οικονομικών στην Πρωτεύουσα!

Η βλάβη, χαρακτηρίστηκε ως εξαιρετικά σοβαρή αφού η αδυναμία λειτουργίας του κεντρικού συστήματος των υπολογιστών είχε ως άμεσο αποτέλεσμα, κανένα από τα τμήματα της μεγαλύτερης εφορίας του Αιγαίου να μη λειτουργεί και να «παγώσουν» έτσι όλες οι συναλλαγές στα τμήματα της Δ.Ο.Υ της περιοχής μας.

Το γεγονός, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής» δεν αφορά μόνο την Εφορία της Ρόδου, αλλά και άλλες δύο ή τρεις Εφορίες σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Για το θέμα αυτό, είχαν ενημερωθεί από την περασμένη Παρασκευή όπου είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά το πρόβλημα, οι κεντρικές υπηρεσίες στο ΚΕΠΥΟ της πρωτεύουσας, αλλά όπως φαίνεται η βλάβη ήταν τόσο σοβαρή που μέχρι και χθες δεν είχε αποκατασταθεί.
Πληροφορίες πάντως, αναφέρουν ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα και καμία επίπτωση, στις προθεσμίες και τις ημερομηνίες που έληξαν σε αυτό το χρονικό διάστημα, για τους φορολογούμενους και τις επιχειρήσεις του νησιού μας.

Δεν είναι η πρώτη φορά πάντως που καταγράφεται μια τέτοια βλάβη, αφήνοντας εκτός λειτουργίας ζωτικά τμήματα της Εφορίας στη Ρόδο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτή τη φορά όμως ο χρόνος αποκατάστασης ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, γεγονός που οφείλεται σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τεχνικών, στην αντίστοιχα σοβαρή βλάβη που παρουσιάστηκε.

Γράφει : Μιχάλης Μαστής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου