Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΑΜΕΣΗ ΘΕΣΠΙΣΗ ΚΑΝΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ



Αθήνα 6 Φεβρουαρίου 2013. Παρά το γεγονός πως το ηλεκτρονικό τσιγάρο θεωρείται από πολλούς ως το υπ’ αριθμόν 1 αναπτυσσόμενο προϊόν στον πλανήτη μας, στην Ελλάδα εξακολουθεί η ασάφεια, η παραπληροφόρηση και η έλλειψη θεσμοθέτησης κανόνων για την κυκλοφορία του, όπως επισημαίνεται σε δηλώσεις του Προέδρου του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικού Τσιγάρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της AltereGo κ. Δημήτρη Πετρόπουλου. «Θέλουμε όρους και προϋποθέσεις που θα βάλουν τέρμα σ’ αυτήν την ασάφεια που επικρατεί γύρω από το ηλεκτρονικό τσιγάρο, γιατί δεν μπορεί να διακυβεύεται η λειτουργία δεκάδων εταιρειών και η δουλειά εκαντοντάδων εργαζομένων σ’ αυτές», επισημαίνει με έμφαση ο κ. Πετρόπουλος, υπογραμμίζοντας συγχρόνως πως «Μοιραία το νομοθετικό κενό, αφήνει περιθώρια σε ‘’αλέξιπτωτιστές’’ του χώρου να διακινούν χωρίς κανένα έλεγχο ηλεκτρονικά τσιγάρα, που ίσως δεν ανταποκρίνονται στα ποιοτικά standards διασφάλισης του καταναλωτή που επιβάλλει η διεθνής νομοθεσία».
Είναι σημαντικό και πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη, πως, η όποια νομοθετική ρύθμιση θα πρέπει να περιλαμβάνει τις βασικές προϋποθέσεις και πιστοποιήσεις για τα ηλεκτρονικά μέρη του ηλεκτρονικού τσιγάρου, αλλά και τους απαραίτητους ελέγχους στους οποίους πρέπει να «υποβάλλονται» τα υγρά αναπλήρωσης που διακινούνται στην αγορά, σε ότι αφορά στη σύστασή τους.

«Είναι καιρός η πολιτεία να νομοθετήσει, για ένα θέμα που πολύ καιρό αφήνεται να διαιωνίζεται χωρίς συγκεκριμένους κανόνες και να επαφίεται στον «πατριωτισμό» των εταιρειών, η διασφάλιση της ποιότητας του ηλεκτρονικού τσιγάρου, που πλέον διεκδικεί το δικό του μερίδιο αναγνώρισης μεταξύ των καπνιστών, ως αξιόπιστος εναλλακτικός τρόπος καπνίσματος, χωρίς καπνό και πίσσα», καταλήγει στις δηλώσεις του ο κ. Πετρόπουλος, χαρακτηρίζοντας ένα νέο νόμο «απαραίτητη προϋπόθεση για την απρόσκοπτη λειτουργία και την προσπάθεια ανάπτυξης των εταιρειών τουν κλάδου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου