Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ!


Από τα καντήλια … που ακούμε συχνά στη Βουλή, περάσαμε στο μάθημα θρησκευτικών. Σήμερα, ανήμερα του Αγίου Αντωνίου, οι Βουλευτές αποφάσισαν να μας διαφωτίσουν για τους αγίους που επικαλούνται … για το έργο τους. Δεν φαίνεται βέβαια οι Άγιοι που επικαλέστηκαν να τους … φωτίζουν και πολύ, αλλά πάλι ίσως εμείς οι αμαρτωλοί να μην μπορούμε να το καταλάβουμε.

Την αρχή έκανε ο κ. Παπαδημούλης, που αναφέρθηκε στη μεγάλη Χάρη του Αγίου Αντωνίου, τον οποίο αργότερα επικαλέστηκε και ο κ. Βενιζέλος. Ήρθε όμως η σειρά του Π. Καμμένου να μιλήσει για τον Άγιο Φανούριο και ήρθαν κι έκλεισαν οι βίοι Αγίων με τον κ. Παππά της Χρυσής Αυγής που μας ενημέρωσε ότι σήμερα στα Γιάννινα γιορτάζει ο Άγιος Γεώργιος των Ιωαννίνων, ο οποίος μάλιστα φοράει φουστανέλα στέλνοντας το μήνυμα «φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους».

Να σημειώσουμε ότι η συζήτηση περί Αγίων γινόταν την ώρα που η Ελληνική Βουλή, κλήθηκε να αποφασίσει για την πιο σημαντική ψηφοφορία των τελευταίων δεκαετιών, όπου θα παραπεμφθούν ή όχι δύο πρώην πρωθυπουργοί της χώρας, ένας πρώην υπουργός Οικονομικών κι ένας νυν αρχηγός κόμματος. Βοήθειά μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου