Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

ΧΑΛΑΝΔΡΙ: ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ! ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΟΙ; ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ;


Με δεδομένο το διασυρμό της χώρας για τα ελλιπή στατιστικά στοιχεία που έδιναν όλες οι κυβερνήσεις των 36 τελευταίων ετών για τα ελλείμματα και το δημόσιο χρέος της, οι νέοι άρχοντες οφείλουν, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, να κάνουν απογραφή όλων των χρεών των θεσμών που ανέλαβαν (οι μεν δήμαρχοι των δήμων, οι δε περιφερειάρχες των νομαρχιών που υπάγονται στην αρμοδιότητά τους) και από τη μια μεριά να τα δημοσιεύσουν στον τοπικό Τύπο και από την άλλη να τα αποστείλουν στο υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο οφείλει να τα δώσει συγκεντρωτικά στη δημοσιότητα για να γνωρίζει ο λαός ποια είναι η σημερινή οικονομική κατάσταση των νέων δήμων και περιφερειών.

Τα στοιχεία αυτά για το ύψος των χρεών των νέων θεσμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκτός από την ανάγκη να υπάρξει πλήρης διαφάνεια σ' αυτούς, θα δώσουν τη δυνατότητα στην κεντρική κυβέρνηση να αποκτήσει σαφή εικόνα της πραγματικής τους οικονομικής κατάστασης και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της εξόφλησης των χρεών τους. Ταυτόχρονα θέτει το πρόβλημα της απ' εδώ και πέρα διαχείρισης των οικονομικών των νέων θεσμών, ώστε να πάψει η συσσώρευση και νέων χρεών με ή χωρίς την εγγύηση του Δημοσίου.

Οι νέοι άρχοντες οφείλουν επίσης να δώσουν αμέσως στη δημοσιότητα τους προϋπολογισμούς των θεσμών που ανέλαβαν και στο τέλος κάθε χρόνου να παρουσιάζουν τον απολογισμό εκτέλεσής τους, καθώς και τους προϋπολογισμούς του επόμενου έτους, ώστε εκείνοι που τους εξέλεξαν να γνωρίζουν τα οικονομικά των δήμων και των περιφερειών τους.

Οι νέοι άρχοντες οφείλουν ακόμη να καταθέσουν αμέσως δήλωση «πόθεν έσχες», στην οποία να αναφέρονται τόσο τα εισοδήματά τους και οι πηγές τους όσο και η κινητή και ακίνητη περιουσία τους και ο τρόπος με τον οποίο την απέκτησαν και τις δηλώσεις τους αυτές να τις δημοσιεύσουν στον τοπικό Τύπο.

Οσοι από τους νέους άρχοντες των νέων θεσμών κατείχαν προηγουμένως θέσεις στους δήμους και στις νομαρχίες που καταργήθηκαν οφείλουν να δώσουν στη δημοσιότητα, εκτός από τη νέα τους δήλωση «πόθεν έσχες», και την ίδια δήλωση που κατέθεσαν όταν εκλέχτηκαν για πρώτη φορά σε οποιαδήποτε θέση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Οσοι δήμαρχοι και νομάρχες δεν εκλέχτηκαν, οφείλουν να δώσουν στη δημοσιότητα τόσο τη δήλωση «πόθεν έσχες» που θα υποβάλουν φέτος όσο και εκείνη που κατέθεσαν όταν εκλέχτηκαν για πρώτη φορά σε οποιαδήποτε θέση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ολες αυτές οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» (όπως φυσικά και εκείνες των βουλευτών, υπουργών, διοικητών δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών κ.λπ.) θα πρέπει να ελέγχονται. Για το σκοπό αυτό δεν αρκεί η ίδρυση μιας ανεξάρτητης Αρχής. Για να είναι ουσιαστικό το έργο της Αρχής αυτής πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη για την άμεση στελέχωσή της με το αναγκαίο προσωπικό που θα έχει τα απαιτούμενα προσόντα και τον εφοδιασμό της με την απαιτούμενη σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή. Είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να προβλεφθούν οι αναγκαίες πιστώσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό για την εύρυθμη λειτουργία της, καθώς και η ανάγκη να δημοσιεύονται τα οποιαδήποτε ευρήματα παραλείψεων ή διαφορών στις δηλώσεις «πόθεν έσχες», καθώς και των ποινών που επιβλήθηκαν στους υπευθύνους γι' αυτές.

Είναι γνωστό ότι σε ορισμένους δήμους και νομαρχίες έχουν κατά καιρούς αποκαλυφθεί σκάνδαλα, ενώ είναι επίσης γνωστό ότι για ορισμένους δημάρχους και νομάρχες κυκλοφορούν φήμες για άνομο πλουτισμό. Προκειμένου να εκλείψουν τα σκάνδαλα και να αποδειχτεί αν και κατά πόσο αληθεύουν οι φήμες που κυκλοφορούν, είναι αναγκαίο να γίνουν όλα όσα προαναφέρθηκαν. Αν δεν γίνουν, οι διακηρύξεις της σημερινής κυβέρνησης περί διαφάνειας παντού θα αποδειχτούν κενές περιεχομένου.

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΥΡΙΟΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝΕ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2011!!! ΕΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΜΟΡΦΩΝΕΣΤΕ;;;

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ:

Σύμφωνα με το Ν.3852/2010, άρθρο 61, §4 ο δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι και τα μέλη της οικονομικής επιτροπής και της επιτροπής ποιότητας ζωής είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν την ετήσια δήλωση για την περιουσιακή τους κατάσταση σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και να τη δημοσιοποιούν με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του δήμου.

Πρόκειται για μια διαδικασία που ενισχύει τη διαφάνεια και αποτελεί ένα ακόμα εργαλείο ελέγχου των αιρετών εκείνων, που κατά τεκμήριο αποφασίζουν για τα σπουδαιότερα θέματα της περιοχής τους, δεδομένου ότι κάθε δημότης θα μπορεί να έχει πρόσβαση στην προσωπική οικονομική διαδρομή αυτών που διαχειρίζονται χρήματα.

Επιπλέον η συγκεκριμένη διαδικασία δίνει το δικαίωμα για κάθε αιρετό της τοπικής αυτοδιοίκησης να περιφρουρεί την τιμή και την υπόληψη του από κάθε κακοπροαίρετο που πιθανόν να αποδίδει αστοχίες ή "κακές" αποφάσεις του σε ιδιοτελείς σκοπούς.

Όλα τα παραπάνω θα έχουν ουσιαστικό νόημα, εάν και μόνο εάν, οι αιρετοί που ασκούν διοίκηση καταθέτουν ειλικρινά τη δήλωση τους και έχουν ως πρώτιστο λόγο συμμετοχής τους στα κοινά την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο με την αφιλοκερδή διάθεση του χρόνου τους.


ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ

1. Αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης Αγγελής Κωνσταντίνος
2. Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Βάσιος Παναγιώτης
3. Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Ανδριανάκης Μύρωνας

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

1. Μπασιάκου Περσεφόνη - Ευαγγελία
2. Παρασκευόπουλος Σωτήριος
3. Κόσσυβας Μιχαήλ
4. Δρίβας Κωνσταντίνος
5. Ανδρεόπουλος Ευστάθιος
6. Μιχαήλ - Παυλιδάκη Μαρία


ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

1. Τσικίνη Άννα-Μαρία
2. Πούλου Γεωργία
3. Λιανός Δημήτριος
4. Ρούσσος Συμεών
5. Βαρδουλάκης Θωμάς


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

1. Βυτινάρου Αναστασία
2. Καυκάλα Ελένη
3. Πετρόπουλος Σταμάτιος
5. Λιερός Γεώργιος

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

1. Τσικίνη Άννα-Μαρία
2. Λαμπρόπουλος Παναγιώτης
3. Κιάκος Χρήστος
4. Μπρατίμου Στέλλα
5. Ρούσσος Συμεών

Υ.Γ: Μολονότι ο κ.Ανδρεόπουλος εκτός από μέλος της Οικονομικής Επιτροπής, είναι και στο Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Φλύα, αλλά και Αρχηγός της Αντιπολίτευσης, ΠΑΡΑ ΤΑΥΤΑ, ούτε πέρυσι, ούτε φέτος, ανάρτησε τη δήλωση, ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ ΤΟ ΝΟΜΟ! Γιατί κ.Ανδρεόπουλε;;;
Η απόκρυψη των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης από αιρετούς, στο νέο πλαίσιο ηθικής που διαμορφώνεται για την πολιτική, είναι ένα ζήτημα και γιαυτό ο Καλλικράτης την θέτει ως υποχρέωση.
Είναι μια διάταξη που υπηρετεί την διαφάνεια αφού οι πολίτες είναι σωστό να ξέρουν ποια είναι η περιουσία των τοπικών αρχόντων που τους διοικούν και αν όσα έχουν κερδίσει στη ζωή τους δικαιολογούνται από το επάγγελμα που ασκούν.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ!

Στον τυχαίο δημοσιογραφικό έλεγχο που έκανε το ΟmertaNewsGr.blogspot.gr, μεταξύ των 2 δηλώσεων ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ του δημοτικού συμβούλου και μέλους της Επιτροπής ποιότητας Ζωής κ.Ζαχαρία Νόμπελη, ανακαλύψαμε πολλές ανακολουθίες κτλ. και δεν έχουμε πάρει ακόμη απάντηση μέχρι τώρα...Προφανώς ο κ.Νόμπελης έχει επιλέξει την μέθοδο της σιωπής κάνοντας με επιτυχία τον "ΚΙΝΕΖΟ"!!! ( Δείτε εδώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου