Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΟΚ ΓΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΙΚΑ!

Της Μπέττυς Γιάννα
Πάρτι εκατομμυρίων συνεχίζει να γίνεται στο μεγαλύτερο και πιο καταχρεωμένο ασφαλιστικό ταμείο της χώρας, το ΙΚΑ., που ούτε λίγο ούτε πολύ είναι έτοιμο να βαρέσει «κανόνι»
Σύμφωνα με καταγγελίες, και προκαλούμε το ΣΔΟΕ να το ψάξει το θέμα, Διευθύντρια σε επιτελική θέση στις διοικητικές υπηρεσίες του ταμείου, εν γένει του ταμείου παρακαλώ, καλύπτει εδώ και αρκετά χρόνια τα χρέη του συζύγου της, που αυτή τη στιγμή έχουν ξεπεράσει τα 5 εκ. ευρώ!!!
Η θέση της δεν είναι άνευ σημασίας. Όλα τα πειθαρχικά από την υπογραφή της περνάνε! Γενικός «δερβέναγας» που λέει και ο σοφός λαός μας!
Ο σύζυγός της ασχολείται με καπνοβιομηχανίες τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη. Στη Θεσσαλονίκη μάλιστα έχει και συνέταιρο, που προέρχεται από το βαθύ ΠΑΣΟΚ.
Η Διευθύντρια του ΙΚΑ, Α.Λ και ο σύζυγός της, έχουν μεταβιβάσει τις περιουσίες τους έτσι ώστε αν γίνει το «μπαμ», να μην μπορεί να κατασχεθεί τίποτα! Γνωστό το κόλπο! Το «φέσι» όμως έχει ξεπεράσει τα όρια και οι υφιστάμενοι στις αρμόδιες υπηρεσίες του Ιδρύματος, έχουν αρχίσει να διαρρέουν πληροφορίες.
Εν τω μεταξύ ο σύζυγος παίρνει κανονικά φορολογικές ενημερότητες σα να μη συμβαίνει τίποτα, σφυρίζοντας αδιάφορα κάπου στην Εκάλη όπου και διατηρεί το «φτωχικό» του.
Πριν ένα – μισή χρόνο περίπου, οι έλεγχοι που πραγματοποίησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΙΚΑ, έφεραν στην επιφάνεια εκπρόθεσμες οφειλές ασφαλιστικών εισφορών που φτάνουν το ποσό των 3.771.008.97 ευρώ για την επιχείρηση της πρωτεύουσας και 522.116,50 ευρώ για την επιχείρηση που βρίσκεται στη βόρειο Ελλάδα. Συνολικά, το χρέος προς το Ταμείο ανερχόταν τότε στο ποσό των 4.293.125,47 ευρώ!
Φανταστείτε που έχει εκτιναχθεί σήμερα! Έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα 5 εκ. ευρώ!!! Παρ' όλα αυτά όμως , ο συγκεκριμένος οφειλέτης συνεχίζει ακόμη και σήμερα όχι μόνο να μην καταβάλλει τις ασφαλιστικές του εισφορές, αλλά και να συγκαλύπτεται το «έγκλημα» με αρκετή μαεστρία από τη σύζυγό του, αφού όπως είπαμε κατέχει επιτελική θέση στα διοικητικά του ΙΚΑ, και να χάνει το ταμείο εκατομμύρια ευρώ από τις εισφορές.
Το θέμα με την κυρία Α.Λ είναι γνωστό στα αρμόδια τμήματα, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει δει το «φως» της δημοσιότητας. Τυχαίο ; Δε νομίζω
Η εν λόγω κυρία ξέρει και έχει τον τρόπο να το κρατάει σαν επτασφράγιστο μυστικό και έχει και τα «μέσα»... Δεν είναι τυχαίο ότι η επιλογή της θέσης της ήρθε κατευθείαν από το γραφείο του τέως υπουργού Εργασίας κ. Ανδρέα Λοβέρδου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Α.Λ έχει τεράστια περιουσία σε Ελλάδα και εξωτερικό, σκάφος αναψυχής, σπίτι στο εξωτερικό και πάει λέγοντας... Πρώτα τα είχε στο δικό της όνομα και του συζύγου της, αλλά μετά όλα αυτά περάσανε σε off-shore εταιρίες. Τυχαίο; Δε νομίζω!
Κάτι σαν τον Χριστοφοράκο δηλαδή που πριν την κοπανήσει μεταβίβασε την περιουσία στα παιδιά του. Και δεν κατασχέθηκε τίποτα. Ούτε καν δεσμεύτηκε.

Τα υπόλοιπα τα αφήνουμε στον διοικητή του ΙΚΑ κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο και στη Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος...
Άλλωστε ο καταγγέλλων μας έχει δώσει όλα τα ονοματάκια τους και είναι στη διάθεση κάθε αρμοδίου που θα θελήσει να ερευνήσει την αλήθεια των καταγγελιών...

spirospero

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου