Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ!


Ο πρωθυπουργός κ.Αντώνης Σαμαράς προβληματίζεται έντονα μετά την παραίτηση του κ.Βασίλη Ράπανου για το ποιος θα αναλάβει το Υπουργείο Οικονομικών.Ο κ.Στουρνάρας, που εθεωρείτο υποψήφιος, δεν συγκεντρώνει την αποδοχή και των τριών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και οι δύο άλλοι αρχηγοί συμφωνούν ότι πρέπει να τοποθετηθεί υπουργός οικονομικών ένας άνθρωπος των αγορών που μπορεί να διαπραγματεύεται με τους πιστωτές και τους ανθρώπους των τραπεζών και του κεφαλαίου.

Αποκλειστικές πληροφορίες του spirospero.gr αναφέρουν ότι τη Δευτέρα το βράδυ ο κ. Σαμαράς και το επιτελείο του κατέληξαν σε τρία πρόσωπα: στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, στον Κωστή Χατζηδάκη και τον πρώην υφυπουργό Οικονομικών Πέτρο Δούκα.

Οι ίδιες πληροφορίες επιμένουν ότι και στους τρεις έχουν γίνει βολιδοσκοπήσεις από δευτεροκλασσάτα στελέχη του περιβάλλοντος Σαμαρά.

Το όνομα του κ Δούκα έπεσε στο τραπέζι όχι μόνο λόγω της εμπειρίας που έχει με τις αγορές αλλά και εξαιτίας των "προφητικών" επιστολών που είχε στείλει στον Κώστα Καραμανλή από το 2007 και του περιέγραφε την κατάσταση της οικονομίας και προέβλεπε τη σημερινή εξέλιξη.

Κανένας από τους τρεις υποψηφίους δεν επιβεβαιώνει τις βολιδοσκοπήσεις, αλλά τη Δευτέρα το βράδυ προκάλεσε έκπληξη η έκτακτη συνέντευξη που πήρε το CNN από τον κ. Πέτρο Δούκα. Ο δημοσιογράφος του CNN μεταξύ των άλλων τον ρώτησε γιατί καθυστερεί η τοποθέτηση υπουργού Οικονομικών και ποιος θα είναι επιτέλους αυτός που θα αναλάβει το υπουργείο.

Ο κ. Δούκας απάντησε ότι μπορεί να υπάρχει μία μικρή καθυστέρηση αλλά όλα θα γίνουν όπως πρέπει και ανέφερε ως υποψήφιους υπουργούς Οικονομικών τους κ.κ. Χατζηδάκη και Παπαδήμο.

Το spirospero.gr σε επικοινωνία του με δημοσιογράφο του CNN πληροφορήθηκε ότι πριν από τη συνέντευξη ρωτήθηκε ο κ. Δούκας αν είναι υποψήφιος και ο πρώην υφυπουργός απάντησε "Σας παρακαλώ να μην τεθεί τέτοια ερώτηση".

Στη συνέντευξή του ο κ. Δούκας μεταξύ των άλλων είπε ότι "Η Ελλάδα αποτελεί το 2% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ και πρέπει να μας βοηθήσετε. Παραδέχομαι ότι κι εμείς δεν έχουμε κάνει όσα έπρεπε αλλά σκεφτείτε ότι οι μισθοί και οι συντάξεις στην Ελλάδα έχουν μειωθεί κατά 40% και οι πολίτες δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν τους φόρους".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου