Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

AΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ!


Υπάρχει πλούσιο παρασκήνιο για τις εξελίξεις στο Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου και κατέστρεψε ο γιος του Γιωργάκης ΠαπανδρέουΕίναι γνωστό ότι ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ε. Βενιζέλος έχει αποφασίσει να τα αλλάξει όλα, ακόμη και το όνομα.
Στις προθέσεις του κ. Βενιζέλου αντιδρούν έντονα πρωτοκλασσάτα στελέχη όπως ο Α. Λοβέρδος, η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Χρήστος Παππουτσής και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τον οποίο προσπαθεί ο πρόεδρος να προσεταιριστεί αναθέτοντάς του την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.
Τα στελέχη αυτά έχουν καθημερινή τηλεφωνική επικοινωνία και αναφέρονται στον κ. Βενιζέλο με πολλά ... "γαλλικά". Εναντίον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι και οι συνδικαλιστές του Κινήματος, οι οποίοι αντιδρούν στην πρόθεσή του να διαλύσει την ΠΑΣΚΕ.
Οι άνθρωποι του Άκη (ναι, ναι υπάρχουν κι αυτοί) απειλούν Θεούς και δαίμονες που ο κ. Βενιζέλος εγκατέλειψε τον Τσοχατζόπουλο και καταφέρθηκε εναντίον του. Πολλοί από τους ανθρώπους του Άκη (Χωραφάς, Κοτσακάς κ. α) έχουν μετακομίσει στην Κουμουνδούρου και έχουν στελεχοποιηθεί στο ΣΥΡΙΖΑ.
Εναντίον του κ. Βενιζέλου είναι και οι Σημιτικοί και οι Νεολαίοι.Όλοι αυτοί έχουν αποφασίσει, όπως λένε τουλάχιστον, προς το παρόν να μείνουνε στο κόμμα και να κάνουν τη ζωή δύσκολη στον πρόεδρο. Και σιγά σιγά συσπειρώνονται γύρω από τον Α. Λοβέρδο. Η ΚΟ είναι διχασμένη και πλέον των δώδεκα βουλευτών ακολουθούν τον πρώην υπουργό Υγείας.
Και πάνω σε αυτόν τον καυγά "εμφανίστηκε" και ο Γιωργάκης! Ο οποίος τηλεφώνησε σε μερικούς από αυτούς (σίγουρα στον Α. Λοβέρδο) και τους είπε "μην αφήσετε το Βαγγέλη να διαλύσει το κόμμα του πατέρα μου".
Ο κ. Βενιζέλος είναι γνώστης της "ανταρσίας" αλλα είπε σε στενούς συνεργάτες του "θα αλλάξω τα πάντα στο ΠΑΣΟΚ και όποιοι θέλουν ας μας ακολουθήσουν".
Το πρόβλημα όμως που αντιμετωπίζει το Κίνημα είναι τα 130 εκατομμύρια ευρώ που χρωστάει στην Αγροτική Τράπεζα και αδυνατεί να εξοφλήσει έστω κι ένα ευρώ. Υπήρξαν εισηγήσεις στον κ. Βενιζέλο να πτωχεύσει το κόμμα και με την πτώχευση να εξαφανιστεί το δάνειο των 130 εκατομμυρίων. Δηλαδή να ακολουθήσει το ΠΑΣΟΚ την τακτική που ακολούθησαν μερικές ποδοσφαιρικές ενώσεις που άλλαξαν όνομα, άλλαξαν ΑΦΜ και έσβησαν τα χρέη.
Ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Σημίτης είναι έξω φρενών με τον κ. Βενιζέλο διότι έδειξε ότι δεν επιθυμούσε την υπουργοποίηση του στενού του συνεργάτη κ. Γιάννη Στουρνάρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου