Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

EΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ "ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ" ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ...ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ ΣΙΝΑΝΗ!


Σημαντική είναι η συμβολή του Προκόπη Σινάνη και στην «καλλιέργεια» του εθελοντικού πνεύματος στο νησί της Λέσβου. Ξεκινώντας από το χωριό του, το Ίππειος, όπου ως πρόεδρος της Κοινότητας, έχει καταφέρει να οργανώσει ένα πολύ υψηλό επίπεδο εθελοντικών δράσεων, το ενδιαφέρον του δεν παραμένει μόνο τοπικά, αλλά έχει διαμεριστεί σε όλη την εμβέλεια του νησιού μας.Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Σήμερα, την εποχή της οικονομικής κρίσης, χρίζει επιτακτικής ανάγκης η εξάπλωση της ιδέας της προσφοράς στον συνάθρωπο και στο κοινωνικό σύνολο». Τονίζει μάλιστα το σημαντικό έργο των εθελοντικών οργανώσεων αιμοδοσίας, που προσφέρουν ένα ουσιαστικό «δώρο ζωής» στους συνανθρώπους μας.

Ο ίδιος, μετά τη διοργάνωση της 1ης Γιορτής Εθελοντισμου, που έγινε το πέρυσι το καλοκαίρι, οργάνωσε την πρώτη Δημόσια Διαβούλευση για τον Εθελοντισμό, η οποία λήγει στις 30/03/2012. (υπάρχει σχετικό link στους Χρήσιμους Ιστοτόπους για όποιον ενδιαφέρεται να εκφράσει την άποψή του)
Σκόπός αυτής της διαβούλευσης είναι, μέσω των διάφορων προτάσεων που θα γίνουν, να επέλθει μία καθολική συνεργασία όλων των εθελοντικών οργανώσεων του νησιού μας, για την οργανωμένη προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.


Κι ας μη ξεχνάμε πως...
η Τοπική Κοινότητα Ιππείου , ενόψει του προγραμματισμου των πολιτιστικών της εκδηλώσεων για το 2012, καλεί τις εθελοντικές οργανώσεις, τους φορείς καθώς επίσης και όλους τους ενδιαφερομένους πολίτες, να συμβάλουν ουσιαστικά με την κατάθεση προτάσεων και σχολίων, στη διαμόρφωση και το σχεδιασμό της 2ης Γιορτής Εθελοντισμού που θα λάβεί χώρα το καλοκαίρι στο Ίππειος Λέσβου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου