Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

ΝΕΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ CARREFOUR!


Προβλήματα μεγάλης κλίμακας αντιμετωπίζει η Carrefour σε ολόκληρο το δίκτυο καταστημάτων Franchise καθώς οι διαδοχικές αλλαγές πολιτικής της διοίκησης συμπίεσαν τα περιθώρια κέρδους των εμπόρων ενώ αρκετούς τους οδηγούν σε ζημιές. Μεταξύ άλλων η διοίκηση της εταιρίας εξαίρεσε από τις σταυροειδείς πωλήσεις τους Franchises.

Παράλληλα, επιχειρώντας να βελτιώσει τις βεβαρημένες χρηματοροές του ομίλου και αντικρίζοντας τις κλειστές στρόφιγγες των τραπεζών ρίχνει το βάρος στην άντλτηση της "ζωντανής" ρευστότητας από το δίκτυο των συνεργαζομένων καταστημάτων.
Οπερ σημαίνει ότι ζητά εβδομαδιαία εξόφληση με μετρητά των πωλήσεων ώστε να ανανεώσει το εμπόρευμα στα καταστήματα. Μέχρι τώρα η διοίκηση δεχόταν επιταγές από τους εμπόρους του δικτύου της, διευκολύνοντας την κατάσταση και στηρίζοντας τις τοπικές οικονομίες.
Παράλληλα η νέα εμπορική πολιτική που διαμορφώθηκε εξαιρεί τους Franchisees από τις σταυροειδείς πωλήσεις και υποχρεώνει τα καταστήματα να διαπραγματεύονται απευθείας με τις εταιρίες αντιπροσώπευσης και διανομής προϊόντων για τους όρους πληρωμής και τις τιμές.
Με αυτό τον τρόπο ακυρώνει το σημαντικό πλεονέκτημα του εγχειρήματος της διαμόρφωσης δικτύου Franchise.
Αν σε αυτά προστεθούν τα από καιρό γνωστά προβλήματα πολλές εταιρίες οι οποίες περιορίζουν σταδιακά τους κωδικούς στα ράφια της Carrefour, τότε είναι προφανές ότι η εταιρία πασχίζει να επιβιώσει.
Μη διασταυρωμένες πληροφορίες κάνουν λόγο για σκληρά μετοχικά παιχνίδια που βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ των γάλλων και του Μαρινόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου