Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

ΓΕΜΙΣΕ ΤΟ ΜΑΤΙ ΜΑΣ ΠΑΤΑΤΑ...ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ ΘΑ ΕΒΓΑΙΝΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!


Όλες αυτές τις ημέρες που παρακολουθούσαμε μέσω τηλεόρασης εικόνες και βίντεο από περιοχές στις οποίες «κατασκήνωναν» οι πατατοπαραγωγοί πουλώντας τις πατάτες τους, αισθανόμασταν ένα δέος τόσο για την σύλληψη της ιδέας όσο και για την τέλεια εφαρμογή της. Και τώρα ήρθε η ώρα να το δούμε με τα μάτια μας.Δύο φορτηγά (ένα μεγαλύτερο και ένα μικρότερο) γεμάτα με πατάτες συσκευασμένες σε σακιά των 30 κιλών. Δεκάδες κάτοικοι να περιμένουν υπομονετικα τη σειρά τους για να αγοράσουν 1, 2, 3 ή και 4 σακιά.

Το εγχείρημα πέτυχε! Η ιδέα της Μαρίας να κινητοποιηθεί μόνη της και να βρει τον πατατοπαραγωγό από το Νευρωκόπι πήρε σάρκα και οστά! Μέσα σε 2 εβδομάδες (τόσο κράτησε η αναμονή μας) κατάφερε η ίδια μαζί με τον σύζυγό της, τον αδερφό της και λίγους κοντινούς φίλους να διαδώσει το νέο και να μαζέψει μια παραγγελία που ξεπερνούσε τους 25 τόνους πατάτας.

Τα τηλέφωνα των «εθελοντών» πήραν φωτιά. Ενημέρωναν τον ένα μετά τον άλλο όλους τους γνωστούς τους προτρέποντάς τους να ενημερώσουν και αυτοί με τη σειρά τους τους δικούς τους γνωστούς. Τέτοια νέα διαδίδονται πολύ γρήγορα γιατί ο κάθε ένας από εμάς νοιώθει την ανάγκη να βοηθήσει ενημερώνοντας και τον συνάνθρωπό του.

Κάπως έτσι φτάσαμε στο Σάββατο 10 Μαρτίου κάπου στις 2 το μεσημέρι στην περιοχή της λαϊκής αγοράς των Γιαννιτσών να περιμένουμε τη σειρά μας για να «στηρίξουμε» το μόνο κίνημα που πραγματικά μας στηρίζει.. το κίνημα της πατάτας.Μπροστά στα μάτια μας ένα φορτηγάκι φορτώνει 3 τόνους πατάτας για την ενορία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, που ενώ αρχικά είχε ζητήσει 1 τόνο στην συνέχεια τριπλασίασε την παραγγελία της. Αγροτικά πωλητών φόρτωναν στις καρότσες τους 10 ή και παραπάνω σακιά για να τα μοιράσουν στους γείτονες και τους φίλους οι οποίοι δεν μπόρεσαν να έρθουν οι ίδιοι. Κάποιοι άλλοι φόρτωναν στα επιβατικά αυτοκίνητά τους 1, 2 ή και 3 σακιά. Ενώ στα πηγαδάκια που είχαν σχηματιστεί ακούγαμε τις ίδιες κουβέντες για το πόσο αυτή η κίνηση ανακουφίζει τους καταναλωτές αλλά και για το οτι από εδώ και πέρα στα περισσότερα σπίτια θα μαγειρεύται πολλή πατάτα.

Μέσα στα άλλα ακούσαμε πως το επόμενο Σάββατο ενδέχεται να έρθει στην πόλη μας ένας ακόμη πατατοπαραγωγός και ήδη έχει ξεκινήσει νέα λίστα, ενώ υπάρχει η πληροφορία πως γίνονται συζητήσεις και με παραγωγούς ρυζιού και άλλων προϊόντων.

Διασταυρώνοντας αυτές τις σκηνές που έβλεπα με τα ίδια μου τα μάτια με τις εικόνες που βλέπω όλον αυτόν τον καιρό στην τηλεόραση για ένα πράγμα είμαι σίγουρη. Αν το κίνημα της πατάτας ή αλλιώς το κίνημα κατά των μεσαζόντων κατέβαινε υποψήφιο στις επερχόμενες εκλογές θα έβγαινε πρώτο κόμμα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου