Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

ΟΙ ΝΕΟΙ...ΜΙΡΑΛΑΣ!


Ο έρωτας του Ολυμπιακού με την γαλλική αγορά είναι δεδομένος. Όχι τώρα, από παλιά ισχύει αυτό.
Το τωρινό του ρόστερ είναι γεμάτο από παίκτες που αγωνίστηκαν στο Σαμπιονά ή ανδρώθηκαν σε γαλλικές ομάδες (Μιραλάς, Μοντέστο, Μακούν, Τζεμπούρ, Αμπντούν) λογικό είναι στην ίδια αγορά να ψάχνουν συνέχεια οι “ερυθρόλευκοι”.
 Σε λίγο καιρό το όνομα του Χιλιανού μέσου της Μονπελιέ, Μάρκο Εστράδα, που έφτασε το καλοκαίρι μία ανάσα από τον Ολυμπιακό θα ξαναπαίξει στα πρωτοσέλιδα.

Ίσως πιο γερά από ποτέ, αφού ο 29χρονος μέσος θεωρείται από τις καλύτερες περιπτώσεις αντί-Ιμπαγάσα που κυκλοφορούν στην πιάτσα και το συμβόλαιο του λήγει το καλοκαίρι του 2013, κάτι που καθιστά πιο εύκολη την απόκτηση του.

Το θέμα μας όμως δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι πως οι Πειραιώτες κοιτάνε πολύ προσεκτικά και την αγορά της Ligue 2, ψάχνοντας από εκεί τον επόμενο… Μιραλάς, που δεν θα τους κοστίσει μία περιουσία.

Οι δύο παίκτες που έχουν ξεχωρίσει οι “ερυθρόλευκοι” είναι αληθινά λαβράκια και έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά. Ο πρώτος είναι ο 22χρονος δεξιός εξτρέμ της Κλερμόν, Ρομέν Αλεσαντρινί, ο οποίος είναι μία μικρογραφία του Ματιέ Βαλμπουενά. Ένα αληθινό ζιζάνιο που είναι πρώτος σε γκολ και ασίστ στην ομάδα του που πάει φουλ για άνοδο.



Ο δεύτερος είναι ακόμα πιο ψαγμένη περίπτωση και δεν έχει γραφτεί στα ελληνικά μέσα. Είναι ο 20χρονος περιφερειακός επιθετικός της Γκινγκάμπ, Αντονί Νοκαέρ.

Ο Γάλλος με τις βελγικές ρίζες είναι από τις αποκαλύψεις της φετινής Ligue 2, θυμίζει Μιραλάς στις κινήσεις του και για αυτόν οι σκάουτερ του Ολυμπιακού έχουν αναφερθεί με τα καλύτερα λόγια.

Ποιο είναι το κακό; Εκτός από τους “ερυθρόλευκους”, αρέσει αρκετά και στην Νιούκαστλ. Κρατήστε τα δύο τελευταία ονόματα, θα τα βρούμε μπροστά μας.

Ο Ολυμπιακός όμως δεν κάθεται με τα χέρια σταυρωμένα και ψάχνει. Ακόμα ένα δείγμα της αλλαγής νοοτροπίας των τελευταίων ετών…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου