Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

BAΣΙΛΗΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: " ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣΚΟΠΟΣ!"


Επιμέλεια: Μαίρη Κάντα 

  Ο ηθοποιός Βασίλης Παλαιολόγος εμφανίζεται στη θεατρική παράσταση «Το Γάλα» του Βασίλη Κατσικονούρη. Στη συνέντευξη που έδωσε, μιλάει για την σχέση του με το χρήμα,  για την παράσταση που συμμετέχει και για την πρόταση που έχει δεχθεί για το «Dancing with the stars”.  «Μου έχει γίνει πρόταση και για τα δύο προηγούμενα και για το on ice και για αυτό που ετοιμάζεται. Το σκέφτομαι. Θα εξετάσω τους χρόνους μου να δω αν μπορώ να ανταποκριθώ σωστά και θα αποφασίσω» δήλωσε χαρακτηριστικά ο γνωστός ηθοποιός! Κάντε κλικ για την συνέντευξη:- Μιλήστε μας για την θεατρική παράσταση όπου συμμετέχετε

Πιστεύω πως είναι το σπουδαιότερο νεοελληνικό έργο που έχει γραφτεί τα τελευταία χρόνια. Παίζεται για πέμπτη χρονιά στο θέατρο «Ζίνα» κάθε Σάββατο και Κυριακή με τεράστια επιτυχία και δεν είναι τυχαίο νομίζω.. Και για μένα είναι υπέροχο να βλέπω το θέατρο γεμάτο συνέχεια. Επιβραβεύεται έτσι ο κόπος όλων μας αλλά αναδεικνύεται και η σημαντικότητα του έργου και της παράστασης που έχει σκηνοθετήσει η Άννα Βαγενά.

- Ποιο είναι το θέμα της παράστασης;


Πρόκειται για την ιστορία μίας οικογένειας μεταναστών από την πρώην Σοβιετική Ένωση οι οποίοι έρχονται στ η Ελλάδα για μία καλύτερη ζωή. Εξαιρετικά επίκαιρο έργο που πραγματεύεται θέματα όπως η μετανάστευση, οι ανθρώπινες σχέσεις, η αγάπη της μάνας στα παιδιά, η μεταξύ τους αγάπη αλλά και η ψυχική ασθένεια.

- Τι όνειρα είχατε μικρός;

Μικρός ονειρευόμουν να γίνω σωστός και σημαντικός, να ασχολούμαι με κάτι που θα το αγαπώ και που θα μπορώ να προσφέρω. Εύχομαι να τα καταφέρω, γιατί ακόμα παλεύω για το καλύτερο.

- Έχετε αρνηθεί κάποιο ρόλο και γιατί;

Έχω αρνηθεί και μάλιστα παραπάνω από μία φορά. Δεν με ικανοποιούσαν οι συνθήκες αλλά και γιατί θέλω πια να δουλεύω με ανθρώπους που εκτιμώ και σέβομαι και όχι με τυχοδιώκτες ή «λίγους» για τα δικά μου δεδομένα. Χωρίς αυτό να συνοδεύεται από έπαρση βεβαίως. Απλά, για να σας δώσω να καταλάβετε, δεν θα δουλέψω ποτέ με κάποιο σκηνοθέτη τον οποίο δεν παραδέχομαι.

- Ηθοποιός γεννιέται κάποιος ή γίνεται; Τι πιστεύετε;

Νομίζω είναι ένας συνδυασμός και των δύο. Συμπληρώνει το ένα το άλλο γιατί ακόμα και ένα έμφυτο ταλέντο βελτιώνεται με την μάθηση.

- Για ποιο λόγο θα αφήνατε εντελώς την υποκριτική;

Θα την άφηνα αν με άφηνε και αυτή. Μόνο για αυτό. Ελπίζω να μη συμβεί όμως.

- Τι δεν θα συγχωρούσατε ποτέ;


Δεν ξέρω. Το σκέφτομαι… Θα ήθελα να έχω πάντα την δύναμη να συγχωρώ. Το αντίθετο για μένα είναι αδυναμία…

- Πότε για εσάς μία μέρα γίνεται όμορφη;

Κάθε μέρα είναι όμορφη από την στιγμή που ανοίγουμε τα μάτια μας και ακόμα ομορφότερη όταν εμείς και οι δικοί μας άνθρωποι είμαστε καλά.

- Τι πρέπει να έχει ένας άνθρωπος για να κερδίσει την συμπάθεια σας;

Να είναι ειλικρινής, να έχει το θάρρος της γνώμης του, να σκέφτεται αισιόδοξα…

-Πώς χαλαρώνετε μετά από μία κουραστική μέρα;

Κοιμάμαι, διαβάζω, βλέπω ταινίες, φίλους, αφιερώνω χρόνο στον εαυτό μου και σε δικούς μου ανθρώπους. Τίποτα περισσότερο από ότι κάνει όλος ο κόσμος… 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου